Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Какво слушате в момента?
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: Какво слушате в момента?
Стига де - нямат нищо общо като звучене, като техника на свирене, като похвати, като аранжимент, като стил дори. Много повърхностно ги гледаш нещата - щом имало оперно пеене, значи били еднакви

Прочетено: 281571 пъти

- FRESKID
- Редовен потребител

Е как да ги гледам? Като музикален критик не мога, не съм. Инструментите не ме впечатляват, това и аз го мога.
Гласовете ме кефят. 
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Кое пък по-точно от инструментите го можеш, че нещо не се сещам
Аз свиря от 20 години и след доста усърден труд и огромна доза учене още не мога да кажа, че го мога, но ти явно си някакъв виден виртуоз
Пеенето е най-лесната част в една композиция, а струнните инструменти и особено китарата, са сред най-сложните.

След тежката за мен тема с безработицатаFRESKID написа:Да бе нямат!! Тез оперните вокали малко сходство ли са. И не само. Разликата е колкото между Пърпъл и Реинбоу. Или между Емилия и Галена.
“We watch, we listen, and we remember.The past is already written. The ink is dry.”(the Three-Eyed Raven)
- FRESKID
- Редовен потребител

Теорията на музиката не ме интересува, слушам, тананикам си и повтарям. Не композирам, макар че имах и подобни глупави изяви. Аз бих те попитал - Какво НЕ можеш да изсвириш?Mozo написа:Кое пък по-точно от инструментите го можеш, че нещо не се сещам![]()
![]()
Аз свиря от 20 години и след доста усърден труд и огромна доза учене още не мога да кажа, че го мога, но ти явно си някакъв виден виртуоз
Пеенето е най-лесната част в една композиция, а струнните инструменти и особено китарата, са сред най-сложните.
- FRESKID
- Редовен потребител

Щастлив за теб.Freyja написа:След тежката за мен тема с безработицатаFRESKID написа:Да бе нямат!! Тез оперните вокали малко сходство ли са. И не само. Разликата е колкото между Пърпъл и Реинбоу. Или между Емилия и Галена.,ти ме разавесели.Доста.
Ахахах....ти наистина си луд или пиян...FRESKID написа:Теорията на музиката не ме интересува, слушам, тананикам си и повтарям. Не композирам, макар че имах и подобни глупави изяви. Аз бих те попитал - Какво НЕ можеш да изсвириш?Mozo написа:Кое пък по-точно от инструментите го можеш, че нещо не се сещам![]()
![]()
Това да не е класическа китара! Да не говорим, че такива ефекти са се нароили, че китарката сама си свири.
“We watch, we listen, and we remember.The past is already written. The ink is dry.”(the Three-Eyed Raven)
- FRESKID
- Редовен потребител

Наздраве.
. Най обичам баса от тухла в стената. Виртуозно!! Ингето пасти да яде. 
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

В заблуждение си. Специално в метъла и джаза свиренето е изключително трудно и никакви ефекти не помагат, а и тяхната работа не е да помагат. От 60-тте години досега се използват едни и същи ефекти - дисторжън/оувърдрайв, някакъв дилей/ехо/хол/фленджър, нойс гейт и евентуално компресор. Разбира се има и китаристи, които използват разни октавъри и други ефекти, но никой от тях не помага на свиренето освен компресора и то не по начин, по който ти си мислиш, да не говорим, че в някои аспекти дори е по-трудно, защото трябва да озаптиш китарата. Когато някой класик хване китара с дисторжън за пръв път и е тотална трагедия именно защото не може да я овладее. Изисква се доста търпение и много труд, за да се научиш да свириш чисто с дисторжън.FRESKID написа:Аз бих те попитал - Какво НЕ можеш да изсвириш?Това да не е класическа китара! Да не говорим, че такива ефекти са се нароили, че китарката сама си свири.
Често пъти метълът е по-сложен от класиката и няма нито един ефект или технология, която да може да изкара инструмент, който е от категорията на непостоянните. Освен това до ден днешен нито един синтезатор не може да изкара читав звук на китара, всичко е в ръцете на китариста, няма мърдане. Трябва все пак да се има предвид, че метълът произхожда именно от класиката като използва подобни похвати и подредба на аранжимента, затова е и толкова сложен. Метъл музиката е изключително трудна и изисква огромен майсторлък, който не на всеки се удава, а най-добрите са абсолютно недостижими просто защото са мега добри и не напразно 99% от тях за рокаджии или джазмени
Погледни тук относно това колко лесно било, посвири 20-30 годинки и ще ме разбереш какво искам да ти кажа
И още хиляди мога да ти дам, но работата е ясна. Тези хора, за да могат да свирят по този начин са положил къртовски труд, по 12 часа на ден свирене, понякога и повече. Ужасно трудно е, изключително много съжалявам, че не можеш да го разбереш. Още по-лошо, че само със свирене не става, трябват и огромно количество знания, за да можеш да измислиш подобни неща и не всеки притежава композиторския талант, за да достигне това ниво.

- FRESKID
- Редовен потребител

Моите уважения за положения труд, обаче аз си държа на баса от Тухла в стената на Пинк Флоид. 
п.п. Да. Таланта. За това мислех, слушайки Тухла в стената.
п.п. Да. Таланта. За това мислех, слушайки Тухла в стената.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Нямам нищо против Флойд, напротив, огромни, ерудирани музиканти
Горният ми пост просто беше по повод абсурдното изказване:

FRESKID написа:Какво НЕ можеш да изсвириш?Това да не е класическа китара! Да не говорим, че такива ефекти са се нароили, че китарката сама си свири.

- FRESKID
- Редовен потребител

И аз нямам нищо против Ингви Малмстиин, да речем, ама това е виртуозен инструменталист. Суха ми е такава музика. Чул си новото парче на Дейвид Гилмор предполагам, фейс оф дъ стоун ....нещо от сорта...това е моята музика. 
п.п И си мисля, дали Ричито, би изпълнявал тези барокови музики, преди 30 години примерно? Тая негова половинка на какво го направи? Да се излага в ндк-то.

п.п И си мисля, дали Ричито, би изпълнявал тези барокови музики, преди 30 години примерно? Тая негова половинка на какво го направи? Да се излага в ндк-то.
- Tsurugi
- VIP

Не знам
, какво точно не те кефи в музиката на Блекморс Найт, но за мен те правят много мелодична, приятна и релаксираща музика, галеща ухото
Ричи Блекмор продължава да е невероятен музикант, а Кендис Найт има невероятната заслуга това все още да е така, защото го поддържа млад и му дава смисъл в живота.Ако не беше тя отдавна да се е сдухал и станал на дрипа, като много негови набори прегорели от секс, алкохол и наркотици на корем, примери бол.Като оставим това настрана е невероятна певица, автор на много от текстовете на песни.Като искаш злобна резачка слушай шотландските пънкари The Exploited
, направо ще ти хвръкне шишарката

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>
剣リナックスをとともに武士
- FRESKID
- Редовен потребител

Беше ли на концерта им ? Не беше ли конфузна ситуация? По средата се започнахa подсвирквания. Защо? Ами защото това не е Ричито. Получи ли се купон на финала? Получи се!! Впрочем много харесвам някои композиции на жена му. Мисля че имам CD-та на всичко тяхно, ама по си харесвам стормбрингер. 
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Тройното убийство в Петрохан - какво се знае до момента
от Mozo » Сря Фев 04, 2026 12:17 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 47 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Фев 04, 2026 12:17
-
-
-
Какви са наемите в София и какво се търси в момента
от Mozo » Сря Авг 27, 2025 14:13 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 745 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Авг 27, 2025 14:13
-
-
-
Кои са четирите ключови повратни момента за мозъка с напредване на възрастта
от Mozo » Пон Дек 08, 2025 14:07 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 158 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Дек 08, 2025 14:07
-
-
-
Димо Алексиев след присъдата: За момента съм "персона нон грата“
от Mozo » Пон Авг 04, 2025 12:50 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 613 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Авг 04, 2025 12:50
-
-
-
В момента г-н Сарафов е в ролята на клошар, който харчи 1 млрд. лв. на година за прокуратурата
от Mozo » Пет Окт 03, 2025 11:47 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 196 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Окт 03, 2025 11:47
-