Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Какво слушате в момента?

Всичко за необятния свят на музиката.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: Какво слушате в момента?

Мнение от Mozo »

Стига де - нямат нищо общо като звучене, като техника на свирене, като похвати, като аранжимент, като стил дори. Много повърхностно ги гледаш нещата - щом имало оперно пеене, значи били еднакви :p :p :p :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Прочетено: 281571 пъти
Изображение
Аватар
FRESKID
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от FRESKID »

Е как да ги гледам? Като музикален критик не мога, не съм. Инструментите не ме впечатляват, това и аз го мога. :mrgreen: Гласовете ме кефят. :lol:
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Кое пък по-точно от инструментите го можеш, че нещо не се сещам :lol: :lol: :lol: Аз свиря от 20 години и след доста усърден труд и огромна доза учене още не мога да кажа, че го мога, но ти явно си някакъв виден виртуоз :p Пеенето е най-лесната част в една композиция, а струнните инструменти и особено китарата, са сред най-сложните.
Изображение
Аватар
Freyja
Доктор
Доктор

Мнение от Freyja »

FRESKID написа:Да бе нямат!! Тез оперните вокали малко сходство ли са. И не само. Разликата е колкото между Пърпъл и Реинбоу. Или между Емилия и Галена. :lol:
След тежката за мен тема с безработицата :evil4: ,ти ме разавесели.Доста. :toothy10:
“We watch, we listen, and we remember.The past is already written. The ink is dry.”(the Three-Eyed Raven)
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

:headbang: :headbang: :headbang:
Изображение
Аватар
FRESKID
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от FRESKID »

Mozo написа:Кое пък по-точно от инструментите го можеш, че нещо не се сещам :lol: :lol: :lol: Аз свиря от 20 години и след доста усърден труд и огромна доза учене още не мога да кажа, че го мога, но ти явно си някакъв виден виртуоз :p Пеенето е най-лесната част в една композиция, а струнните инструменти и особено китарата, са сред най-сложните.
Теорията на музиката не ме интересува, слушам, тананикам си и повтарям. Не композирам, макар че имах и подобни глупави изяви. Аз бих те попитал - Какво НЕ можеш да изсвириш? :mrgreen: Това да не е класическа китара! Да не говорим, че такива ефекти са се нароили, че китарката сама си свири. :lol:
Аватар
FRESKID
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от FRESKID »

Freyja написа:
FRESKID написа:Да бе нямат!! Тез оперните вокали малко сходство ли са. И не само. Разликата е колкото между Пърпъл и Реинбоу. Или между Емилия и Галена. :lol:
След тежката за мен тема с безработицата :evil4: ,ти ме разавесели.Доста. :toothy10:
Щастлив за теб. :lol:

Аватар
Freyja
Доктор
Доктор

Мнение от Freyja »

FRESKID написа:
Mozo написа:Кое пък по-точно от инструментите го можеш, че нещо не се сещам :lol: :lol: :lol: Аз свиря от 20 години и след доста усърден труд и огромна доза учене още не мога да кажа, че го мога, но ти явно си някакъв виден виртуоз :p Пеенето е най-лесната част в една композиция, а струнните инструменти и особено китарата, са сред най-сложните.
Теорията на музиката не ме интересува, слушам, тананикам си и повтарям. Не композирам, макар че имах и подобни глупави изяви. Аз бих те попитал - Какво НЕ можеш да изсвириш? :mrgreen: Това да не е класическа китара! Да не говорим, че такива ефекти са се нароили, че китарката сама си свири. :lol:
Ахахах....ти наистина си луд или пиян...:) :питие: Наздраве. :toothy10:
“We watch, we listen, and we remember.The past is already written. The ink is dry.”(the Three-Eyed Raven)
Аватар
FRESKID
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от FRESKID »

Наздраве. :питие: . Най обичам баса от тухла в стената. Виртуозно!! Ингето пасти да яде. :lol:
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

FRESKID написа:Аз бих те попитал - Какво НЕ можеш да изсвириш? :mrgreen: Това да не е класическа китара! Да не говорим, че такива ефекти са се нароили, че китарката сама си свири. :lol:
В заблуждение си. Специално в метъла и джаза свиренето е изключително трудно и никакви ефекти не помагат, а и тяхната работа не е да помагат. От 60-тте години досега се използват едни и същи ефекти - дисторжън/оувърдрайв, някакъв дилей/ехо/хол/фленджър, нойс гейт и евентуално компресор. Разбира се има и китаристи, които използват разни октавъри и други ефекти, но никой от тях не помага на свиренето освен компресора и то не по начин, по който ти си мислиш, да не говорим, че в някои аспекти дори е по-трудно, защото трябва да озаптиш китарата. Когато някой класик хване китара с дисторжън за пръв път и е тотална трагедия именно защото не може да я овладее. Изисква се доста търпение и много труд, за да се научиш да свириш чисто с дисторжън.

Често пъти метълът е по-сложен от класиката и няма нито един ефект или технология, която да може да изкара инструмент, който е от категорията на непостоянните. Освен това до ден днешен нито един синтезатор не може да изкара читав звук на китара, всичко е в ръцете на китариста, няма мърдане. Трябва все пак да се има предвид, че метълът произхожда именно от класиката като използва подобни похвати и подредба на аранжимента, затова е и толкова сложен. Метъл музиката е изключително трудна и изисква огромен майсторлък, който не на всеки се удава, а най-добрите са абсолютно недостижими просто защото са мега добри и не напразно 99% от тях за рокаджии или джазмени :thumbright:

Погледни тук относно това колко лесно било, посвири 20-30 годинки и ще ме разбереш какво искам да ти кажа :razz:

И още хиляди мога да ти дам, но работата е ясна. Тези хора, за да могат да свирят по този начин са положил къртовски труд, по 12 часа на ден свирене, понякога и повече. Ужасно трудно е, изключително много съжалявам, че не можеш да го разбереш. Още по-лошо, че само със свирене не става, трябват и огромно количество знания, за да можеш да измислиш подобни неща и не всеки притежава композиторския талант, за да достигне това ниво.
Изображение
Аватар
FRESKID
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от FRESKID »

Моите уважения за положения труд, обаче аз си държа на баса от Тухла в стената на Пинк Флоид. :усмивка1:

п.п. Да. Таланта. За това мислех, слушайки Тухла в стената.

Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Нямам нищо против Флойд, напротив, огромни, ерудирани музиканти :) Горният ми пост просто беше по повод абсурдното изказване:
FRESKID написа:Какво НЕ можеш да изсвириш? :mrgreen: Това да не е класическа китара! Да не говорим, че такива ефекти са се нароили, че китарката сама си свири. :lol:
:thumbright: :thumbright: :thumbright:
Изображение
Аватар
FRESKID
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от FRESKID »

И аз нямам нищо против Ингви Малмстиин, да речем, ама това е виртуозен инструменталист. Суха ми е такава музика. Чул си новото парче на Дейвид Гилмор предполагам, фейс оф дъ стоун ....нещо от сорта...това е моята музика. :p

п.п И си мисля, дали Ричито, би изпълнявал тези барокови музики, преди 30 години примерно? Тая негова половинка на какво го направи? Да се излага в ндк-то. :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

Не знам :-k , какво точно не те кефи в музиката на Блекморс Найт, но за мен те правят много мелодична, приятна и релаксираща музика, галеща ухотоИзображениеРичи Блекмор продължава да е невероятен музикант, а Кендис Найт има невероятната заслуга това все още да е така, защото го поддържа млад и му дава смисъл в живота.Ако не беше тя отдавна да се е сдухал и станал на дрипа, като много негови набори прегорели от секс, алкохол и наркотици на корем, примери бол.Като оставим това настрана е невероятна певица, автор на много от текстовете на песни.Като искаш злобна резачка слушай шотландските пънкари The Exploited :evil3: , направо ще ти хвръкне шишарката :headbang: :headbang: :headbang:

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Аватар
FRESKID
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от FRESKID »

Беше ли на концерта им ? Не беше ли конфузна ситуация? По средата се започнахa подсвирквания. Защо? Ами защото това не е Ричито. Получи ли се купон на финала? Получи се!! Впрочем много харесвам някои композиции на жена му. Мисля че имам CD-та на всичко тяхно, ама по си харесвам стормбрингер. :mrgreen:
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Музика”