А пък аз чух, че руснаците са очаквали да ги приемат като спасители, ама нещо хич не им се получи и украинците са срещу тях, та твоите познати в мазетата са единици.kim75 написа: Вто Мар 15, 2022 14:49Не ти разбирам позицията. Какво общо има бройката и времето? Плащат по 40лв дневни на хотели, за да живеят там бежанци! Сирийците също бяха бежанци, но не спяха по хотели! И нека не съдим кой е интелигентен и кой не. Умно момче си, помисли! Не е ли редно една малка държава като нашата първо да осигури доброто на своите граждани, а след това да се грижи за новопристигналите?!Mozo написа: Нед Мар 13, 2022 11:49 Украинците не са 6 милиона, а няколко хиляди, елементарно е. Плюс това се дават помощи от ЕС специално за целта.На никой от нас не му се свидят пари, които не дава, но нека не мерим с двоен аршин!
Също фейсбук няма нищо общо с мнението ми. Мислещ човек съм. Обичам да поглеждам нещата от всеки ъгъл, не само едната гледна точка. Чета и слушам руски сайтове, украински също /те що ли говорят на руски?!/. Наблюдавам и какво става по западните и по българските медии. Пропагандата срещу Путин и Русия е плашеща! Не е редно да се оправдава едно зло с друго, да, но не е и редно за едни да има санкции, за други нищо! А пък и санкциите срещу Русия ще навредят на Европа, не на САЩ! Не ти ли минава през ума, че на някой му изнася да има конфликт и масово народа да е настроен срещу Русия?!И поредното нещо, заради което да сме настроени един срещу друг! Не искам войни! Никой нормален човек не ги иска! Почети, обаче, малко повече и разбери защо всъщност Путин се намеси в Украйна. Имам познати украинци, чиито роднини са по мазетата в родината си. От тях чух: "Крайно време беше руснаците да се намесят!"
И има значение дали ще даваш 40 лева на 10 души за пет месеца и 40 лева на 1000 души 18 години. Голяма при това. И не ми защитавай Русия, щото и комунистите на времето така ги защитаваше като ни окупираха. Няма нито едно извинение за сухопътен окупатор