Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Какви неприятности ви се случват?

Хоби, интереси, съвети
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Re: Какви неприятности ви се случват?

Мнение от Mouse »

Mozo написа: Нед Яну 18, 2026 19:20 Всеки е напомпал безбожно цените, при това абсолютно неаргументирано. Процес, който наблюдаваме след шибания Ковид :sick: :sick: :sick:
Да, но сега стана доста по-явно. От НГ насам всичко е нагоре. Цени, услуги .... каквото се сетиш. Нещо като "ден година храни", но сега май ще е с месеци. Редовно се срещат стоки които са примерно 1 лев, сега да са 1 евро. Не само аз, много други също споделят за този рязък скок.
Нещата се уреждат както им трябва. Ковида накара хората да се затворя и очуждат. Навсякъде го забелязвам, дори по нашата уличка. Преди редовно се събирахме тук или там, като всеки носеше по нещо. А сега - нищо. Здравей, здрасти, как си и до тук.
Има и изключения, но това е с висок %.
Прочетено: 2453 пъти
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Не съм съгласен, големите вериги дори замразиха цените и няма никакво вдигане. Тук-там някой паркинг или фризьор се прави на интересен, но тези от НАП и КЗП ги гонкат яката. Лудото помпане беше последните пет години, сега дори и да има, не е толкова много. Следя ги изкъсо, до стотинка са същите цените както преди нова година. А това от един лев да скочи на едно евро, с лупа да търся няма да намеря. Искам пример, моментално ще подам сигнал и ще ги разкатаят.
Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Абе има примерно вендинг автоматите, от 1лв за капучино, май са 52 цента при конвертирането, един автомат го пуснали на 50 цента, друг на 60, трети на 70.
Братовчед един спомена за някои от автомивките на самообслужване, че май са свалили времената наполовина след превалутирането. Има някакви такива опити, трябва да се докладват и тия да ги глобяват.
Иначе аз миналата седмица ходих да се подстригвам, фризьорката предишната цена от 12лв я написала колкото трябва 6,12 евро. Не съм сигурен, но те по закон май нямат право да закръглят цената на 6 евро, а пък ако я вдигне на 6,50 ще е необосновано, та аз именно 6,50 оставих, като преди това винаги оставях 15, значи на мен сега прическата ми е по евтина :twisted:
Относно цените за домашно посещение за обслужване на климатик, дори евтино ти е взел човека.
В София майстор за оглед за някакъв ремонт взимаше 50 лв преди 7-8 години. Ако погледнеш реално дори в левове ти е взел 98 лв за 2 часа включвам времето му за идване до вас и прибиране и обслужването на климатика, което е специализиран труд. Ако им погледне човек ценоразписите на фирмите е горе - долу така, та евтин е този майстор, не го укорявай
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Mouse написа: Съб Яну 17, 2026 12:46 За да не съм съвсем "капо" вчера външното тяло на климатика протече. Ама не от тръбичката за тази цел, а от самото тяло. Ама течеше като чешма. По-късно спря, после пак протеча, но по-малко. Естествено се панирах тотално и добре че момчето, което ползвам за ремонти, се нави утре (неделя) да дойде и да види.
Та сега хем ме е шубе да запаля печката, хем ме е шубе за климатика. Тотал щета на психиката ми :sad:
Не съм ти видял въпроса, веднага да съм ти казал. От тръбичката тече лятото, когато излиза конденз натрупан от работата на вътрешното тяло, както ако си виждала как капе вода под колите с пуснат климатик лятото
А от самото тяло тече зимата. От време на време сигурно си забелязала, че климатикът спира да духа топло вътре. Това е като се заскрежи външното тяло, тогава обръща посоката на фреона и нагрява питата във външното тяло за да я разтопи и да изтече обледеняването, има сензор за лед отвън и по него. Този процес е по начесто когато има мъгла и при по ниски външни температури. Нормални физични процеси на изсушаване на въздуха.
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Montoya написа: Пон Яну 19, 2026 06:34 Не съм ти видял въпроса, веднага да съм ти казал. От тръбичката тече лятото, когато излиза конденз натрупан от работата на вътрешното тяло, както ако си виждала как капе вода под колите с пуснат климатик лятото
А от самото тяло тече зимата. От време на време сигурно си забелязала, че климатикът спира да духа топло вътре. Това е като се заскрежи външното тяло, тогава обръща посоката на фреона и нагрява питата във външното тяло за да я разтопи и да изтече обледеняването, има сензор за лед отвън и по него. Този процес е по начесто когато има мъгла и при по ниски външни температури. Нормални физични процеси на изсушаване на въздуха.
Благодаря Монти! Това къде тече: за зиме-лете, за тръбичката и тялото, го научих след като си платих доста скъпо (от моя гледна точка де). Това с обръщането на духането го знам и то не ме притеснява. Само съм адски :banghead: да не видя толкова зими, от 2017 насам, че и от там тече. И че е нормално.
Дето сина ми вика, това можеше и по телефона да ти го каже. А аз обстойно обясних къде тече и кое ме плаши още при първото обаждане. Вярно, беше неделя, сигирно тарифата е двойна, но ми разби месецния баланс. А иначе си прав - само като спомена локацията и се отказват. Далече им е, не излизат зад Околовръстното.
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Свободно време”