Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Излезе бета-версията на Ubuntu 10.04

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Нова тема Публикувай отговор
tolostoi
Пристрастéн
Пристрастéн

Re: Излезе бета-версията на Ubuntu 10.04

Мнение от tolostoi »

Не знам как работиш със скрити мрежи, може би не са скрити :lol:
BTW снимката на гнома който си дал наистина е с по красива среда от КДЕ :booty:
А относно новата тема на Убунту, не е тази която сте дали, бутоните на прозорците са от ляво, явно убунту се целят и в мак потребителите. Сега ще видя за шотове.
Прочетено: 2514 пъти
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

tolostoi написа:Не знам как работиш със скрити мрежи, може би не са скрити :lol:
BTW снимката на гнома който си дал наистина е с по красива среда от КДЕ :booty:
А относно новата тема на Убунту, не е тази която сте дали, бутоните на прозорците са от ляво, явно убунту се целят и в мак потребителите. Сега ще видя за шотове.
По-красива среда в някой друг живот :lol: :lol: :lol: . Хайде да направим една анкета, ама да анкетираме Windows потребители които си нямат идея какво KDE и GNOME.
Иначе новата тема на Ubuntu е хубава, прикрива много добре грозотата на тази графична среда :evil4:
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Намерих :) http://www.ubunturoot.com/2010/03/ubunt ... pha-3.html
Бутончетата са си отдясно.
tolostoi
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от tolostoi »

Не са от дясно, поне в момента, не знам до излизането на рилийза какво ще измислят. В момента имам шотове от 1024 и в момента съм на тази резолюция та по добри шотове не мога да направя :)
Изображение Изображение

Шакер, ти се обади, ще прави анкета из между windows потребителите :mrgreen: ми стой си с windows, кой те кара КДЕ да ползваш. Къде ги големите дистрибуции с КДЕ за среда по подразбиране? (А слак е все още one man army не се брои, пък мандрива е френска, също не се брои, пък не мога да кажа че е голяма)

Все пак не ме вземай на сериозно, много уважам хората от кде и това което правят, просто още не са стигнали там където ги чакам, а и вероятно когато са много близо, ще направят обратен завой (в кръвта им е) и пак няма да ме стигнат ;)
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Хах, верно при теб са отляво :roll:
OpenSUSE и тя е с KDE по подразбиране :idea: PCLinuxOS, Mepis, Mint...ама те са базирани на мандрива, дебиан и убунту, де, но ги използват много хора :idea:
А....BSD-тата идват с KDE :)
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

tolostoi написа:Не са от дясно, поне в момента, не знам до излизането на рилийза какво ще измислят. В момента имам шотове от 1024 и в момента съм на тази резолюция та по добри шотове не мога да направя :)
Изображение Изображение

Шакер, ти се обади, ще прави анкета из между windows потребителите :mrgreen: ми стой си с windows, кой те кара КДЕ да ползваш. Къде ги големите дистрибуции с КДЕ за среда по подразбиране? (А слак е все още one man army не се брои, пък мандрива е френска, също не се брои, пък не мога да кажа че е голяма)

Все пак не ме вземай на сериозно, много уважам хората от кде и това което правят, просто още не са стигнали там където ги чакам, а и вероятно когато са много близо, ще направят обратен завой (в кръвта им е) и пак няма да ме стигнат ;)
Първо не ползвам Winboz. Ползвам си Kubuntu, който идва с KDE .
Големи дистрибуция с kde по подразбиране са : Kubuntu, OpenSuse, PCLinuxOS, Mandriva, Slackware, FreeBSD, PC-BSD, Sabayon, Chakra Linux (той е нов и е много добър и се налага доста успешно) и още мноого други :razz:
Добре че дистрибуции като Ubuntu прославиха това GNOME. А и от гледна точка на развитието на двете среди, KDE е на светлинни години, а GNOME все тъпчат на едно място. Дай боже в 3-тата версия да го оправят.
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Тази дистрибуция Chakra верно е нещо обещаващо :shock:
Аз искам в третата си версия Gnome да използва QT4 :evil4: :evil4:
Тогава всичко ще е унифицирано и няма да има никакви разминавания и т.н. :hello1:

Едит - поразрових се и виждам, че и някои друг мисли като мен:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1039364
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Zeroadhesion написа:Тази дистрибуция Chakra верно е нещо обещаващо :shock:
Аз искам в третата си версия Gnome да използва QT4 :evil4: :evil4:
Тогава всичко ще е унифицирано и няма да има никакви разминавания и т.н. :hello1:

Едит - поразрових се и виждам, че и някои друг мисли като мен:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1039364
Това направо ще откаже другаря tolostoi от Linux :lol: :lol: :lol:
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Е, защо :)
Дори самият Mark Shuttleworth (човекът, който финансира проекта Ubuntu), смята че:
http://tech.slashdot.org/article.pl?sid ... 14/1245204
Linux трябва да се стандартизира повече, за да може да се изправи срещу MacOSX и Windows.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Shaker написа:
tolostoi написа:Mozo не ги слушай тия, искат те за тъмната страна, последно като реших да го пробвам тва кде, пак не ми свърши работа, то нетворк мениджъра му даже не работи със скрити мрежи, има още бая прах да дишат докато ни стигнат :clap:
Аз как нямам такъв проблем с network manager-a на KDE, не знам. При мен си баца със скритите мрежи от раз. Това е сигурно от фенството на GNOME :lol: . Аз споделям същото в уики-то ти, че gnome не може да стъпи на малкия пръст на KDE :razz: .
И ако на това му викате красиво, не знам в кой век живеете :lol:

Изображение
Както написах онзи ден, който пише че KDE диша прахта на GNOME, ще го контрирам директно.
Избрал си най-грозния вариант на икони. Разбираемо е да не ти харесва. На мен също :thumbright: .
Изображение
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Zeroadhesion написа:Е, защо :)
Дори самият Mark Shuttleworth (човекът, който финансира проекта Ubuntu), смята че:
http://tech.slashdot.org/article.pl?sid ... 14/1245204
Linux трябва да се стандартизира повече, за да може да се изправи срещу MacOSX и Windows.
За това си прав. Трябва да се стандартизира един графичен език, защото е супер объркващо за разработчиците. Чудят се дали да ползват Qt или GTK. Също така трябва да се създаде универсален за всички Linux системи изпълнимо разширение (имам предвид като на Windows - .exe, и MacOSX .dmg), защото сега има .rpm .deb и т.н. и е доста объркващо...
Mozo това е стандартната тема и иконки на GNOME. За това го показвам този шот.
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Това с rpm и deb няма как да стане, но използването на qt навсякъде, отново ще ни предоставя избор с коя графична среда да работим, но всичките приложения ще са универсални...примерно като си под гном няма да е нужно, за да си инсталираш skype да инсталираш и qt библиотеки...като си под KDE и искаш да си сложиш Firefox, няма да ти излиза ръбесто като...да не казвам какво, преди да му сложиш друга тема, а ще изглежда както си трябва и т.н.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Shaker написа:Mozo това е стандартната тема и иконки на GNOME. За това го показвам този шот.
Мне, не е :) .
Изображение
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Mozo написа:
Shaker написа:Mozo това е стандартната тема и иконки на GNOME. За това го показвам този шот.
Ако искаш потърси шотове в интернет и ще видиш. Аз лично съм компилирал GNOME с помощта на Garnome. Мога да те уверя, че това е стандартната тема и иконки на GNOME ;)
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Mozo написа:
Ти май се бъркаш с тази на Ubuntu :усмивка1:
Хайде на бас, че е?
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”