Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Вашият десктоп

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Нова тема Публикувай отговор
vencito
Начинаещ

Re: Вашият десктоп

Мнение от vencito »

Здравейте, в момента на лаптопа съм с инсталиран Арч линукс с КДЕ. Настройките на външният вид са с доста опции и малко объркващи / За мен/. Кои теми са най често ползваните или какви ползвате. Има опции за да се изтеглят теми, но са толкова много, че не знам, какво да гледам и какво да инсталирам.
Прочетено: 376117 пъти
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ripeng написа: Вто Ное 01, 2022 10:32 Пффф помислих, че е никво къстомизирано KDE пък то... ОРИГИНАЛ! :)
То си е KDE, но с някои тъпи решения :lol: :lol: :lol:
vencito написа: Вто Ное 01, 2022 13:06 Здравейте, в момента на лаптопа съм с инсталиран Арч линукс с КДЕ. Настройките на външният вид са с доста опции и малко объркващи / За мен/. Кои теми са най често ползваните или какви ползвате. Има опции за да се изтеглят теми, но са толкова много, че не знам, какво да гледам и какво да инсталирам.
То си е въпрос на избор. Да, голямо ровене е, защото има голям избор. Иначе аз използвам темата plasma-deepin :)
Изображение
Аватар
beggginer
Доктор
Доктор

Мнение от beggginer »

Mozo написа: Вто Ное 01, 2022 13:47
vencito написа: Вто Ное 01, 2022 13:06 Здравейте, в момента на лаптопа съм с инсталиран Арч линукс с КДЕ. Настройките на външният вид са с доста опции и малко объркващи / За мен/. Кои теми са най често ползваните или какви ползвате. Има опции за да се изтеглят теми, но са толкова много, че не знам, какво да гледам и какво да инсталирам.
То си е въпрос на избор. Да, голямо ровене е, защото има голям избор. Иначе аз използвам темата plasma-deepin :)
Аз ползвам Брийз дарк от 5 години поне, но също и един и същ wallpaper, та не мога да съм аршин..
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа: Съб Яну 21, 2023 12:28 Знам какво правя.
Аватар
Ripeng
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от Ripeng »

бе искам тънък панел ама иконите остават дребни

или трябва да започна да ползвам такива от десктопа или да слагам док :booty:

Изображение
cybercop
Ветеран
Ветеран

Мнение от cybercop »

Ripeng написа: Сря Ное 02, 2022 11:46 бе искам тънък панел ама иконите остават дребни

или трябва да започна да ползвам такива от десктопа или да слагам док :booty:

Изображение
При толкова ненужни опции, не са ли се сетили да сложат и такава за промяна на размера на иконите в панела ? В панела на Xfce, задаваш както височината и дължината на панела, така и размера на елементите в него.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ненужни за теб, супер полезни за други. Размерът се определя от височината на панела, респонсив дизайн му се вика.
Изображение
cybercop
Ветеран
Ветеран

Мнение от cybercop »

Mozo написа: Сря Ное 02, 2022 13:02 Ненужни за теб, супер полезни за други. Размерът се определя от височината на панела, респонсив дизайн му се вика.
Този дизайн, нещо не кореспондира с т.нар. "кастъмизация" или както там наричаше възможността за потребителска настройка.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

За тази настройка не е нужна персонализация, след като имаш респонсив дизайн. На системния трей може да се настройва и има повече опции.
Изображение
cybercop
Ветеран
Ветеран

Мнение от cybercop »

Mozo написа: Сря Ное 02, 2022 16:13 За тази настройка не е нужна персонализация, след като имаш респонсив дизайн. На системния трей може да се настройва и има повече опции.
Не е нужна или не е възможна? Защото, нужда има. И аз ги регулирам. Фиксирано съотношение не ме устройва. Нито някой е длъжен да се съобразява с моите предпочитания, нито аз съм длъжен да се напасвам към чужди. Иконите в зоната за уведомяване са си отделна настройка. И в нея променям размера на иконите. Размера, цвета и шрифта на часовника - също.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Нямам представа дали е възможна, явно няма достатъчно търсене за подобна настройка. На часовника и ние можем да си ги променяме, спокойно :mrgreen:
Изображение
cybercop
Ветеран
Ветеран

Мнение от cybercop »

Mozo написа: Сря Ное 02, 2022 17:03 Нямам представа дали е възможна, явно няма достатъчно търсене за подобна настройка.
Наистина ли вярваш в това? Аз пък вярвам, че ако я имаше, девет от десет души щяха да я ползват. Даже ми се вижда малко и по- скоро 99 от 100 ще я ползват, защото при панели с ниска височина, фиксираното съотношение в този му вид, наистина е проблем. Помня го много добре от KDE4 където съм бил принуден да оставям по- висок панела, за да не ми се свие прекалено бутона на менюто.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Всеки може да пусне уонтфикс, но такъв няма, очевидно няма търсене.
Изображение
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

@cybercop , пусни бъг тикет, пък може и да го направят. KDE си има много трески за дялане, но това пък точно е проблем за много малко хора. Да, би било хубаво да се настройват иконите и шрифтовете на лентата със задачи, ама това е малък проблем. При мен се мащабират иконите текстовете норално по панелите в зависимост от техния размер. Ама нали знаеш, какво е казало кучето за вкуса?
Ето ти и пример:
Изображение

Панелите са ми широки, защото не искам да си съсипвам очите от малки шрифтове и икони. Знам какво имаш в предвид и в XFCE, ама там си има съвсем други трески за дялане по панелите и иконите, но това е друга тема и
са мои предпочитания :)
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Shaker написа: Сря Ное 02, 2022 22:06 @cybercop , пусни бъг тикет, пък може и да го направят.
Няма да го направят. Оня (Греъм) ще каже, че бъг репортът е мрънкане и или да платиш на някого да свърши тяхната работа, или cybercop да си го направи сам. :lol: #-o 5 години чакаха някой да им даде решение наготово за оня бъг с иконите на десктопа след рестарт, проблемът с неработещите мултимедийни копчета стои от 2 години и половина
(https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=418246) непипнат... Явно и тук ще чакат още 2-3 години някой да им даде решението наготово, защото както пише в един блог пост Оня - "не е нужно да разбираш от програмиране, за да станеш разработчик на плазмата" и зат'ва и резултатите им са такива. :lol: #-o
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

При мен си работят перфектно и нямам никакъв проблем. Мога да направя и клипче. Даже имам бутон за записване на екрана и той работи перфектно. Използвам лаптоп еЛеново, а те се славят с никаквата поддръжка за Linux като цяло.

Автоматично шоркътите за са ми разпознати. Работят ми бутоните на всички браузъри и плеъри като VLC, Clementine и т.н.
Изображение

Тук даже има и да си настроиш модела на клавиатурата. Даже и на най-великата марка клавиатури - A4Tech (Използвам от тази куче марка една Bluetooth мишка, понеже беше най-евтина) :lol:
Изображение
Валсо написа: Сря Ное 02, 2022 22:39 ...не е нужно да разбираш от програмиране, за да станеш разработчик на плазмата" и зат'ва и резултатите им са такива. :lol: #-o
Я покажи къде е написано това? Предполагам, знаеш какво означава contribution към някой проект, нали?
И какви са резултатите? Има бъгове, които си седят с години? То и любимият ти Windows има бъгове с години, , а зад тях седи Microsoft. А любимата ти среда няма ли такива?
https://gitlab.gnome.org/groups/GNOME/- ... jYyNjg3In0

Аааа, забравих! Всички ползватели казвате, че тя е без бъгове, най-перфектната, съвършена, лека като перце и може да върви без проблем на процесори Intel 4004 или 4040, които са 4-битови.

Зад KDE седят доброволци. Ти ли им плащаш заплатите? Ти знаеш ли, че така обиждаш @bvbfan и останалите хора, които отделят от времето си за тази среда.

@Mozo , ще те помоля да преместиш последните мнения в темата за лафче или някъде другаде. Тук се изходихме.
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”