Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Вашият десктоп
Re: Вашият десктоп
Здравейте, в момента на лаптопа съм с инсталиран Арч линукс с КДЕ. Настройките на външният вид са с доста опции и малко объркващи / За мен/. Кои теми са най често ползваните или какви ползвате. Има опции за да се изтеглят теми, но са толкова много, че не знам, какво да гледам и какво да инсталирам.
Прочетено: 376117 пъти
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

То си е KDE, но с някои тъпи решенияRipeng написа: Вто Ное 01, 2022 10:32 Пффф помислих, че е никво къстомизирано KDE пък то... ОРИГИНАЛ!![]()
То си е въпрос на избор. Да, голямо ровене е, защото има голям избор. Иначе аз използвам темата plasma-deepinvencito написа: Вто Ное 01, 2022 13:06 Здравейте, в момента на лаптопа съм с инсталиран Арч линукс с КДЕ. Настройките на външният вид са с доста опции и малко объркващи / За мен/. Кои теми са най често ползваните или какви ползвате. Има опции за да се изтеглят теми, но са толкова много, че не знам, какво да гледам и какво да инсталирам.

Аз ползвам Брийз дарк от 5 години поне, но също и един и същ wallpaper, та не мога да съм аршин..Mozo написа: Вто Ное 01, 2022 13:47То си е въпрос на избор. Да, голямо ровене е, защото има голям избор. Иначе аз използвам темата plasma-deepinvencito написа: Вто Ное 01, 2022 13:06 Здравейте, в момента на лаптопа съм с инсталиран Арч линукс с КДЕ. Настройките на външният вид са с доста опции и малко объркващи / За мен/. Кои теми са най често ползваните или какви ползвате. Има опции за да се изтеглят теми, но са толкова много, че не знам, какво да гледам и какво да инсталирам.![]()
бе искам тънък панел ама иконите остават дребни
или трябва да започна да ползвам такива от десктопа или да слагам док

или трябва да започна да ползвам такива от десктопа или да слагам док

При толкова ненужни опции, не са ли се сетили да сложат и такава за промяна на размера на иконите в панела ? В панела на Xfce, задаваш както височината и дължината на панела, така и размера на елементите в него.Ripeng написа: Сря Ное 02, 2022 11:46 бе искам тънък панел ама иконите остават дребни
или трябва да започна да ползвам такива от десктопа или да слагам док![]()
![]()
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Ненужни за теб, супер полезни за други. Размерът се определя от височината на панела, респонсив дизайн му се вика.

Този дизайн, нещо не кореспондира с т.нар. "кастъмизация" или както там наричаше възможността за потребителска настройка.Mozo написа: Сря Ное 02, 2022 13:02 Ненужни за теб, супер полезни за други. Размерът се определя от височината на панела, респонсив дизайн му се вика.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

За тази настройка не е нужна персонализация, след като имаш респонсив дизайн. На системния трей може да се настройва и има повече опции.

Не е нужна или не е възможна? Защото, нужда има. И аз ги регулирам. Фиксирано съотношение не ме устройва. Нито някой е длъжен да се съобразява с моите предпочитания, нито аз съм длъжен да се напасвам към чужди. Иконите в зоната за уведомяване са си отделна настройка. И в нея променям размера на иконите. Размера, цвета и шрифта на часовника - също.Mozo написа: Сря Ное 02, 2022 16:13 За тази настройка не е нужна персонализация, след като имаш респонсив дизайн. На системния трей може да се настройва и има повече опции.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Нямам представа дали е възможна, явно няма достатъчно търсене за подобна настройка. На часовника и ние можем да си ги променяме, спокойно 

Наистина ли вярваш в това? Аз пък вярвам, че ако я имаше, девет от десет души щяха да я ползват. Даже ми се вижда малко и по- скоро 99 от 100 ще я ползват, защото при панели с ниска височина, фиксираното съотношение в този му вид, наистина е проблем. Помня го много добре от KDE4 където съм бил принуден да оставям по- висок панела, за да не ми се свие прекалено бутона на менюто.Mozo написа: Сря Ное 02, 2022 17:03 Нямам представа дали е възможна, явно няма достатъчно търсене за подобна настройка.
@cybercop , пусни бъг тикет, пък може и да го направят. KDE си има много трески за дялане, но това пък точно е проблем за много малко хора. Да, би било хубаво да се настройват иконите и шрифтовете на лентата със задачи, ама това е малък проблем. При мен се мащабират иконите текстовете норално по панелите в зависимост от техния размер. Ама нали знаеш, какво е казало кучето за вкуса?
Ето ти и пример:

Панелите са ми широки, защото не искам да си съсипвам очите от малки шрифтове и икони. Знам какво имаш в предвид и в XFCE, ама там си има съвсем други трески за дялане по панелите и иконите, но това е друга тема и
са мои предпочитания
Ето ти и пример:

Панелите са ми широки, защото не искам да си съсипвам очите от малки шрифтове и икони. Знам какво имаш в предвид и в XFCE, ама там си има съвсем други трески за дялане по панелите и иконите, но това е друга тема и
са мои предпочитания
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Няма да го направят. Оня (Греъм) ще каже, че бъг репортът е мрънкане и или да платиш на някого да свърши тяхната работа, или cybercop да си го направи сам.
(https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=418246) непипнат... Явно и тук ще чакат още 2-3 години някой да им даде решението наготово, защото както пише в един блог пост Оня - "не е нужно да разбираш от програмиране, за да станеш разработчик на плазмата" и зат'ва и резултатите им са такива.
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
При мен си работят перфектно и нямам никакъв проблем. Мога да направя и клипче. Даже имам бутон за записване на екрана и той работи перфектно. Използвам лаптоп еЛеново, а те се славят с никаквата поддръжка за Linux като цяло.
Автоматично шоркътите за са ми разпознати. Работят ми бутоните на всички браузъри и плеъри като VLC, Clementine и т.н.

Тук даже има и да си настроиш модела на клавиатурата. Даже и на най-великата марка клавиатури - A4Tech (Използвам от тази куче марка една Bluetooth мишка, понеже беше най-евтина)

И какви са резултатите? Има бъгове, които си седят с години? То и любимият ти Windows има бъгове с години, , а зад тях седи Microsoft. А любимата ти среда няма ли такива?
https://gitlab.gnome.org/groups/GNOME/- ... jYyNjg3In0
Аааа, забравих! Всички ползватели казвате, че тя е без бъгове, най-перфектната, съвършена, лека като перце и може да върви без проблем на процесори Intel 4004 или 4040, които са 4-битови.
Зад KDE седят доброволци. Ти ли им плащаш заплатите? Ти знаеш ли, че така обиждаш @bvbfan и останалите хора, които отделят от времето си за тази среда.
@Mozo , ще те помоля да преместиш последните мнения в темата за лафче или някъде другаде. Тук се изходихме.
Автоматично шоркътите за са ми разпознати. Работят ми бутоните на всички браузъри и плеъри като VLC, Clementine и т.н.

Тук даже има и да си настроиш модела на клавиатурата. Даже и на най-великата марка клавиатури - A4Tech (Използвам от тази куче марка една Bluetooth мишка, понеже беше най-евтина)

Я покажи къде е написано това? Предполагам, знаеш какво означава contribution към някой проект, нали?Валсо написа: Сря Ное 02, 2022 22:39 ...не е нужно да разбираш от програмиране, за да станеш разработчик на плазмата" и зат'ва и резултатите им са такива.![]()
![]()
И какви са резултатите? Има бъгове, които си седят с години? То и любимият ти Windows има бъгове с години, , а зад тях седи Microsoft. А любимата ти среда няма ли такива?
https://gitlab.gnome.org/groups/GNOME/- ... jYyNjg3In0
Аааа, забравих! Всички ползватели казвате, че тя е без бъгове, най-перфектната, съвършена, лека като перце и може да върви без проблем на процесори Intel 4004 или 4040, които са 4-битови.
Зад KDE седят доброволци. Ти ли им плащаш заплатите? Ти знаеш ли, че така обиждаш @bvbfan и останалите хора, които отделят от времето си за тази среда.
@Mozo , ще те помоля да преместиш последните мнения в темата за лафче или някъде другаде. Тук се изходихме.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Персонализиране на десктоп, икони и др...
от larix » Чет Дек 25, 2025 11:32 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 5 Отговори
- 315 Преглеждания
-
Последно мнение от larix
Нед Дек 28, 2025 11:33
-
-
-
Фирмен каталог за Вашият успешен бизнес.
от sogomonyan » Чет Фев 12, 2026 20:58 » в Спам, спам, спам!!! - 0 Отговори
- 75 Преглеждания
-
Последно мнение от sogomonyan
Чет Фев 12, 2026 20:58
-