Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Въпроси и проблеми с лаптоп и Linux Mint на Mouse  [РЕШЕНА]

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Re: Въпроси и проблеми с лаптоп и Linux Mint на Mouse

Мнение от Montoya »

бат-начо написа: Чет Фев 05, 2026 15:59 Да, един приятел навремето с ХП си неше изтрил кошчето. Как - и той не знае.
Хахахаха
Прочетено: 30059 пъти
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Това е нещо странно, външна операционна система. Кой знае каква някаква глупост допусната от гугъл плей, сигурно някой лаунчър конфликтен. Малко е странно, защото на картинка която си пуснала нещо с икона PDF иска пълен достъп до нещо си, а отгоре пише, да се върнеш в меню за интернет данни. Явно няма да е било лесно, но добре е, че са се оправили.
И относно телефоните откакто имаш GSM, аз не спирам да се изумявам на хората. Едно време беше лесно, телефоните се помнеха в сим картата, прехвърляш я на друг телефон и готово, обаче сим картите умаляха и имаше още един указател в паметта на телефона, тогава вече ставаше страшно. Откакто има гугъл акаунти обаче и андроид телефони този проблем е супер лесен за решаване. Дори и не знам защо в тия офиси които ходиш не ти ги прехвърлят в акаунта и готово. Ако това стане на който и телефон да си напишеш гугълския имейл и да влезеш в него, телефоните се синхронизират и готово.
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Свалила си е това:
https://play.google.com/store/apps/deta ... dit.reader

Сигурно е някакъв маулер.
Колкото до телефонните номера, през Google акаунта се запазват и имам достъп до отвсякъде. Даже си ги гледам през kaddressbook
Последно промяна от Shaker на Чет Фев 05, 2026 20:54, променено общо 1 път.
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Интересно как от гугъл ги допускат тия неща свободно да се веят из магазина им
AsusVivoBook17
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Montoya написа: Чет Фев 05, 2026 20:37 Интересно как от гугъл ги допускат тия неща свободно да се веят из магазина им
Пълно е. То и самите приложения на Xiaomi са доста съмнителни и май вече се правят от други китайски фирми...
То поради тази причина хвалят Apple, защото има по-голям контрол в техния магазин. Например пускаме ъпдейт на приложението ни и чакаме одобрение от Apple близо две седмици :tard:
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Montoya написа: Чет Фев 05, 2026 20:09 Това е нещо странно, външна операционна система. Кой знае каква някаква глупост допусната от гугъл плей, сигурно някой лаунчър конфликтен. Малко е странно, защото на картинка която си пуснала нещо с икона PDF иска пълен достъп до нещо си, а отгоре пише, да се върнеш в меню за интернет данни. Явно няма да е било лесно, но добре е, че са се оправили.
И относно телефоните откакто имаш GSM, аз не спирам да се изумявам на хората. Едно време беше лесно, телефоните се помнеха в сим картата, прехвърляш я на друг телефон и готово, обаче сим картите умаляха и имаше още един указател в паметта на телефона, тогава вече ставаше страшно. Откакто има гугъл акаунти обаче и андроид телефони този проблем е супер лесен за решаване. Дори и не знам защо в тия офиси които ходиш не ти ги прехвърлят в акаунта и готово. Ако това стане на който и телефон да си напишеш гугълския имейл и да влезеш в него, телефоните се синхронизират и готово.
Нямам си и на идея дали знаят изобщо това, което каза. Ходя в най-близкия ми териториално офис на Йетел в МОЛ-а до Икеята. Там беше и шефа, но приемаше стока, а той щеше да се оправи. Загубих близо три часа, без пътя до там и обратно, за нещо което дори служителите на операторите не знаят, а ти го знаеш. Баси професионалистите. Ако някога се засечем, ще трябва да ми кажеш как да го направя. По-точно - ти да го направиш :mrgreen:
Важното е, че се оправи. Само дето сега ме е шубе да го пипна пустия му телефон. Добре че мен почти никой не ме търси.
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Montoya написа: Чет Фев 05, 2026 20:09 Ако това стане на който и телефон да си напишеш гугълския имейл и да влезеш в него, телефоните се синхронизират и готово.
При мен не сработва и никой не знае защо :lol: :lol: :lol: Но на мен и не ми дреме, с две цъкания на копчето си ги бекъпвам на картта памет и след това отиват като файл на компютъра. Така имам копие в паметта на телефона, на картата, и на РС-то :mrgreen:
Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Твоят андроид не се поддържа вече :mrgreen:
AsusVivoBook17
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Montoya написа: Пет Фев 06, 2026 07:06 Твоят андроид не се поддържа вече :mrgreen:
Напротив, с 10 съм. И не работи от години. Имам акаунт, логнат съм, не ще и не ще. Всеки вдига ръце и вика - е, не знам, при мен работи :lol: :lol: :lol: Но не ми пука де, оправям се и без това, не ми е толкова важно. Така или иначе рядко го ползвам, на малкия ти казах как ги бекъпвам, не ми е зор. А и той си има памет за 1000 номера, така че ми е предостатъчно :)
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Ново питане. Когато пиша буквите се появяват една по една секунди след като съм свършила изречението? Това може ли да е проблем на клавиатурата?
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Не мисля, пробвай с друг браузър 8-[
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Нещо става с Мозилата при мен. Едва зарежда която и да е страница. Филмите пък ептен неще и изписва, че Firefox не може да зареди тази страници и те така на всички. А онзи сайт дето трябваше да оправям субтитрите със СС - да, слагам на български, но не ги изписва. И тази вечер увиснах.
Не зарежда нито един от тези сайтове и на Хрома. Иначе си има интернет, колкото и да е бавен.
Нямам спомен как Мозо веднъж почисти браузъра. Ако е това де :-k
Иначе друго чистене с "метлата" от старт менюто го правя.
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Ще трябва, поне в Мозилата, да спреш AI-тата. Товарят излишно, пък и едва ли си "приказваш" с тях.

Изображение

Изображение
Селски, Начо Селски.
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Благодаря за доброто описание бат начо :гуш: :гуш:
Направих точно както си го показал, но то се оказа изключено.

Изображение

А и с АI избягвам да ползвам, т.е. никога не съм ползавала целенасочено.
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Re: Въпроси и проблеми с лаптоп и Linux Mint на Mouse  [РЕШЕНА]

Мнение от бат-начо »

:lol: Не четеш вярно - настройката се казва "блокирай бла-бла", за да блокира требе да прецъкаш, сега не е (както е при теб). И като го направиш - надолу се сменя на "не налично".
Селски, Начо Селски.
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”