java-script и javascript-common ли трябва да дейнсталирам?yogle написа: Вто Юли 23, 2019 21:19 Просто в synaptic деинсталирай новите версии и инсталирай това което съм показал на снимките
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Проблем с подкарване на Forge в Майнкрафт
Re: Проблем с подкарване на Forge в Майнкрафт
Просто ти показвам какво е инсталирано при мен и върви. Нямам спомени какво съм махал, но то си показва.
Нямам минт да видя как е, но на прясно инсталирано кубунту 19.04 инсталирах openjdk-8-jre от синаптик и Minecraft_1.12.2Forge си тръгна

- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Ragnarson, така няма да стане работата, хич не четеш
Йогле ти е показал стъпка по стъпка как да подкараш играта, гледаш от картинките кои пакети да инсталираш и си готов. Synaptic го имаш по подразбиране в Mint, нищо не ти трябва да инсталираш. На лаптоп с две видео карти Manjaro не. Ако някой е толкова ербап, той да обяснява за PRIME и как да използваш и двете карти. Да, точно PRIME, защото от Bumblebee не става и чеп за зеле, за игри да не говорим. Стоиш си на Mint 

Мозо, досега не съм инсталирал през synaptic... Затова гледам като заек в каруца... Иначе какъв е проблема при Manjaro с две видео карти?Mozo написа: Сря Юли 24, 2019 00:14 Ragnarson, така няма да стане работата, хич не четешЙогле ти е показал стъпка по стъпка как да подкараш играта, гледаш от картинките кои пакети да инсталираш и си готов. Synaptic го имаш по подразбиране в Mint, нищо не ти трябва да инсталираш. На лаптоп с две видео карти Manjaro не. Ако някой е толкова ербап, той да обяснява за PRIME и как да използваш и двете карти. Да, точно PRIME, защото от Bumblebee не става и чеп за зеле, за игри да не говорим. Стоиш си на Mint
![]()
Интересното е, че имам точно openjdk-8-jre и не иска да тръгне мамицата му...yogle написа: Вто Юли 23, 2019 23:30 Нямам минт да видя как е, но на прясно инсталирано кубунту 19.04 инсталирах openjdk-8-jre от синаптик и Minecraft_1.12.2Forge си тръгна
![]()
Стартирай я в терминал и копирай какво ти връща, но аз съм до тук. Просто това са ми възможностите с игрите
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Няма нищо сложно в Synaptic - пишеш в търсачката пакета, която ти трябва, в случая гледаш от скрийншота на Йогле, десен бутон->Mark for installation и горе Apply. Това е.ragnarson написа: Сря Юли 24, 2019 00:19Мозо, досега не съм инсталирал през synaptic... Затова гледам като заек в каруца... Иначе какъв е проблема при Manjaro с две видео карти?Mozo написа: Сря Юли 24, 2019 00:14 Ragnarson, така няма да стане работата, хич не четешЙогле ти е показал стъпка по стъпка как да подкараш играта, гледаш от картинките кои пакети да инсталираш и си готов. Synaptic го имаш по подразбиране в Mint, нищо не ти трябва да инсталираш. На лаптоп с две видео карти Manjaro не. Ако някой е толкова ербап, той да обяснява за PRIME и как да използваш и двете карти. Да, точно PRIME, защото от Bumblebee не става и чеп за зеле, за игри да не говорим. Стоиш си на Mint
![]()
Относно Manjaro и двете карти - няма да можеш да превключваш между картите. При Mint идва всичко автоматично настроено и с един логаут ги сменяш. При Arch-базираните едно, че няма такъв аплет, с който да ги сменяш с два клика, едно, че трябва сам даси го настроиш:
https://wiki.archlinux.org/index.php/PRIME
Дори и аз на лаптопа си използвам Mint именно поради тази причина. Иначе чеп за зеле не става от Ubuntu базираните, но това е голя плюс за лаптоп.

Няма нужда, оправих го. Проблемът е бил, че имам openjdk-8 и openjdk-11 и лаптопът е използвал точно openjdk-11. Махнах го и оставих само openjdk-8 и всичко върви както трябва. Благодаря за помощта.yogle написа: Сря Юли 24, 2019 00:36 Стартирай я в терминал и копирай какво ти връща, но аз съм до тук. Просто това са ми възможностите с игрите
ragnarson написа: Сря Юли 24, 2019 09:40
Няма нужда, оправих го. Проблемът е бил, че имам openjdk-8 и openjdk-11 и лаптопът е използвал точно openjdk-11. Махнах го и оставих само openjdk-8 и всичко върви както трябва. Благодаря за помощта.
Винаги е нещо такова, нещо дребно и невидяно.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Отново не четеш, още онзи ден ти го написах - може и да не махаш другата версия, просто задаваш по подразбиране да се използва осма версия:ragnarson написа: Сря Юли 24, 2019 09:40Няма нужда, оправих го. Проблемът е бил, че имам openjdk-8 и openjdk-11 и лаптопът е използвал точно openjdk-11. Махнах го и оставих само openjdk-8 и всичко върви както трябва. Благодаря за помощта.yogle написа: Сря Юли 24, 2019 00:36 Стартирай я в терминал и копирай какво ти връща, но аз съм до тук. Просто това са ми възможностите с игрите
Код за потвърждение: Избери целия код
sudo apt install oracle-java8-set-defaultИ не, не може файлът, който искаш да разархивираш през терминал да е примерно в /home/downloads/, а ти да си отваряш терминал от шорткъта на десктопа и да очакваш той автоматично да знае къде ти се намира файлът. Или браузваш до там със:
cd /път/до/файла/файлviewtopic.php?f=230&t=107135
Пета точка " За стартиране на терминал в определена директория". Има и клипче:
Няма кой да седне да внимава вместо теб

-
Пайк
Реших да пробвам на Бъстера,стартирах всичко и тръгна без проблеми.
spoiler:
Сега започва интересното.yogle написа: Сря Юли 24, 2019 10:01ragnarson написа: Сря Юли 24, 2019 09:40
Няма нужда, оправих го. Проблемът е бил, че имам openjdk-8 и openjdk-11 и лаптопът е използвал точно openjdk-11. Махнах го и оставих само openjdk-8 и всичко върви както трябва. Благодаря за помощта.
Винаги е нещо такова, нещо дребно и невидяно.Поне кажи за кой мод е цялата тази галимация
![]()
Да, но с тоя код ще настроя oracle java-8, а аз имам openjdk-8. То с него си тръгна. Имах и регистрация в сайта, за да дръпна файла с java-8, а то се оказа, че няма смисъл от цялата тази работа. Нищо, поне така научих още нови неща. Поне ме похвали, че не съм избягал като другите, а упорствам и си стоя на Линукс, че и даже го инсталирам и на други хора.sudo apt install oracle-java8-set-default
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Да, в цялата гюрлютия се обърках и аз. Значи:
И си избираш версия
А иначе ще стоиш, къде ще ходиш, като си видял вече хубавото, трудно можеш да се върнеш на миризливото нещо

sudo update-alternatives --config javaА иначе ще стоиш, къде ще ходиш, като си видял вече хубавото, трудно можеш да се върнеш на миризливото нещо

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Проблем с ъпдейт на EndeavourOS
от Montoya » Сря Юни 25, 2025 06:48 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 10 Отговори
- 9779 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Юни 26, 2025 23:04
-
-
-
Проблем с компакт диск
от ArchEnemy » Пет Яну 23, 2026 11:34 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 138 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Яну 23, 2026 23:58
-
-
-
Проблем с видео дрйавер за AMD
от cprog » Чет Ное 13, 2025 09:49 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 1466 Преглеждания
-
Последно мнение от cprog
Вто Ное 18, 2025 11:15
-
-
-
Проблем с ъпдейт на CachyOS
от kracode » Чет Сеп 25, 2025 10:28 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 4 Отговори
- 974 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Пет Окт 03, 2025 18:10
-
-
-
Имате ли проблем със шрифта в Ментата?
от бат-начо » Пон Юли 28, 2025 20:36 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 3 Отговори
- 1272 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Вто Юли 29, 2025 13:32
-