Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Проблем с подкарване на Forge в Майнкрафт

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
ragnarson
Начинаещ

Re: Проблем с подкарване на Forge в Майнкрафт

Мнение от ragnarson »

yogle написа: Вто Юли 23, 2019 21:19 Просто в synaptic деинсталирай новите версии и инсталирай това което съм показал на снимките
java-script и javascript-common ли трябва да дейнсталирам?
Прочетено: 1931 пъти
Аватар
yogle
Почетен член
Почетен член

Мнение от yogle »

Просто ти показвам какво е инсталирано при мен и върви. Нямам спомени какво съм махал, но то си показва.
Аватар
yogle
Почетен член
Почетен член

Мнение от yogle »

Нямам минт да видя как е, но на прясно инсталирано кубунту 19.04 инсталирах openjdk-8-jre от синаптик и Minecraft_1.12.2Forge си тръгна
Изображение
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ragnarson, така няма да стане работата, хич не четеш :) Йогле ти е показал стъпка по стъпка как да подкараш играта, гледаш от картинките кои пакети да инсталираш и си готов. Synaptic го имаш по подразбиране в Mint, нищо не ти трябва да инсталираш. На лаптоп с две видео карти Manjaro не. Ако някой е толкова ербап, той да обяснява за PRIME и как да използваш и двете карти. Да, точно PRIME, защото от Bumblebee не става и чеп за зеле, за игри да не говорим. Стоиш си на Mint :thumbright:
Изображение
ragnarson
Начинаещ

Мнение от ragnarson »

Mozo написа: Сря Юли 24, 2019 00:14 Ragnarson, така няма да стане работата, хич не четеш :) Йогле ти е показал стъпка по стъпка как да подкараш играта, гледаш от картинките кои пакети да инсталираш и си готов. Synaptic го имаш по подразбиране в Mint, нищо не ти трябва да инсталираш. На лаптоп с две видео карти Manjaro не. Ако някой е толкова ербап, той да обяснява за PRIME и как да използваш и двете карти. Да, точно PRIME, защото от Bumblebee не става и чеп за зеле, за игри да не говорим. Стоиш си на Mint :thumbright:
Мозо, досега не съм инсталирал през synaptic... Затова гледам като заек в каруца... Иначе какъв е проблема при Manjaro с две видео карти?
ragnarson
Начинаещ

Мнение от ragnarson »

yogle написа: Вто Юли 23, 2019 23:30 Нямам минт да видя как е, но на прясно инсталирано кубунту 19.04 инсталирах openjdk-8-jre от синаптик и Minecraft_1.12.2Forge си тръгна
Изображение
Изображение
Интересното е, че имам точно openjdk-8-jre и не иска да тръгне мамицата му...
Аватар
yogle
Почетен член
Почетен член

Мнение от yogle »

Стартирай я в терминал и копирай какво ти връща, но аз съм до тук. Просто това са ми възможностите с игрите
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

ragnarson написа: Сря Юли 24, 2019 00:19
Mozo написа: Сря Юли 24, 2019 00:14 Ragnarson, така няма да стане работата, хич не четеш :) Йогле ти е показал стъпка по стъпка как да подкараш играта, гледаш от картинките кои пакети да инсталираш и си готов. Synaptic го имаш по подразбиране в Mint, нищо не ти трябва да инсталираш. На лаптоп с две видео карти Manjaro не. Ако някой е толкова ербап, той да обяснява за PRIME и как да използваш и двете карти. Да, точно PRIME, защото от Bumblebee не става и чеп за зеле, за игри да не говорим. Стоиш си на Mint :thumbright:
Мозо, досега не съм инсталирал през synaptic... Затова гледам като заек в каруца... Иначе какъв е проблема при Manjaro с две видео карти?
Няма нищо сложно в Synaptic - пишеш в търсачката пакета, която ти трябва, в случая гледаш от скрийншота на Йогле, десен бутон->Mark for installation и горе Apply. Това е.

Относно Manjaro и двете карти - няма да можеш да превключваш между картите. При Mint идва всичко автоматично настроено и с един логаут ги сменяш. При Arch-базираните едно, че няма такъв аплет, с който да ги сменяш с два клика, едно, че трябва сам даси го настроиш:

https://wiki.archlinux.org/index.php/PRIME

Дори и аз на лаптопа си използвам Mint именно поради тази причина. Иначе чеп за зеле не става от Ubuntu базираните, но това е голя плюс за лаптоп.
Изображение
ragnarson
Начинаещ

Мнение от ragnarson »

yogle написа: Сря Юли 24, 2019 00:36 Стартирай я в терминал и копирай какво ти връща, но аз съм до тук. Просто това са ми възможностите с игрите
Няма нужда, оправих го. Проблемът е бил, че имам openjdk-8 и openjdk-11 и лаптопът е използвал точно openjdk-11. Махнах го и оставих само openjdk-8 и всичко върви както трябва. Благодаря за помощта.
Аватар
yogle
Почетен член
Почетен член

Мнение от yogle »

ragnarson написа: Сря Юли 24, 2019 09:40

Няма нужда, оправих го. Проблемът е бил, че имам openjdk-8 и openjdk-11 и лаптопът е използвал точно openjdk-11. Махнах го и оставих само openjdk-8 и всичко върви както трябва. Благодаря за помощта.

Винаги е нещо такова, нещо дребно и невидяно. :lol: Поне кажи за кой мод е цялата тази галимация :-k
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

yogle написа: Сря Юли 24, 2019 00:36 Стартирай я в терминал и копирай какво ти връща, но аз съм до тук. Просто това са ми възможностите с игрите
Отново не четеш, още онзи ден ти го написах - може и да не махаш другата версия, просто задаваш по подразбиране да се използва осма версия:

Код за потвърждение: Избери целия код

sudo apt install oracle-java8-set-default
Ако беше прочел и направил 1/3 от това, което ти казахме, щеше да си готов много отдавна :thumbright:

И не, не може файлът, който искаш да разархивираш през терминал да е примерно в /home/downloads/, а ти да си отваряш терминал от шорткъта на десктопа и да очакваш той автоматично да знае къде ти се намира файлът. Или браузваш до там със:

cd /път/до/файла/файл
или четеш тук как се отваря терминал в определена директория:

viewtopic.php?f=230&t=107135

Пета точка " За стартиране на терминал в определена директория". Има и клипче:

Няма кой да седне да внимава вместо теб :thumbright:
Изображение
Пайк

Мнение от Пайк »

Реших да пробвам на Бъстера,стартирах всичко и тръгна без проблеми.
spoiler:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
ragnarson
Начинаещ

Мнение от ragnarson »

yogle написа: Сря Юли 24, 2019 10:01

Винаги е нещо такова, нещо дребно и невидяно. :lol: Поне кажи за кой мод е цялата тази галимация :-k
Сега започва интересното. :lol: Нямам идея за кои модове. Ей сега жената като ме подхване да и сложа 20-на мода и ще ми се завие свят. Сигурен съм, че единия ще е свързан с храна, а другия с минимап. :toothy10:
ragnarson
Начинаещ

Мнение от ragnarson »

sudo apt install oracle-java8-set-default
Да, но с тоя код ще настроя oracle java-8, а аз имам openjdk-8. То с него си тръгна. Имах и регистрация в сайта, за да дръпна файла с java-8, а то се оказа, че няма смисъл от цялата тази работа. Нищо, поне така научих още нови неща. Поне ме похвали, че не съм избягал като другите, а упорствам и си стоя на Линукс, че и даже го инсталирам и на други хора. :lol:
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Да, в цялата гюрлютия се обърках и аз. Значи:

sudo update-alternatives --config java
И си избираш версия :)

А иначе ще стоиш, къде ще ходиш, като си видял вече хубавото, трудно можеш да се върнеш на миризливото нещо :mrgreen: :p
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”