Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

FOSS API за превод на текст

feed Новини и полезни съвети, свързани с Интернет.
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

FOSS API за превод на текст

Мнение от Валсо »

Намерих FOSS API и сайт за превод на текст - както гугъл преводачът превежда, само че сайтът и АПИ-то могат да вървят и изцяло офлайн на вашия компютър. Няма следене на потребителя, няма ги мухълските простотии да замества думи: превеждаш от български на английски и в българския текст пишеш примерно cloudflare, но онова говно решава да замести думата с транскрипция на български и преводът става мазало.

Единствената причина да не го ползвам офлайн е, че не ми харесва как се крие: вместо да получиш файл, който да отвориш в браузъра локално, получаваш само локалхост айпи и порт (127.0.0.1:5000). Това хòди го нàмери къде е, ако си нямаш друга работа. А аз не обичам такива скрити-покрити работи, искам да знам всичко точно къде отива в системата.

https://libretranslate.com/?source=bg&target=ru&q=
LibreTranslate is a Free and Open Source Machine Translation API. Unlike other APIs, it doesn’t rely on proprietary providers such as Google or Azure to perform translations. Instead, its translation engine is powered by the open source Argos Translate library.
Прочетено: 162 пъти
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
wannaBe
Ентусиаст
Ентусиаст

Re: FOSS API за превод на текст

Мнение от wannaBe »

Валсо написа: Нед Дек 14, 2025 03:52
Единствената причина да не го ползвам офлайн е, че не ми харесва как се крие: вместо да получиш файл, който да отвориш в браузъра локално, получаваш само локалхост айпи и порт (127.0.0.1:5000). Това хòди го нàмери къде е, ако си нямаш друга работа.
като сложиш този адрес в бразуара не го ли отворя
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Re: FOSS API за превод на текст

Мнение от Валсо »

wannaBe написа: Нед Дек 14, 2025 08:59 като сложиш този адрес в бразуара не го ли отворя
Отваря го, ама не е в това въпросът. Въпросът е, че отваря 127.0.0.1:5000 и не знаеш къде се е дянало нещото. Аз обичам да виждам локални адреси от типа file://blabla/blabla/bladir/blafile.html, ако ме разбираш какво имам предвид.
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Интернет свят”