Здравейте и през 2020 година
Обаче пак се спънах и не мога да прескоча уж елементарно нещо.
На https://sourceforge.net/projects/trans/files/ има tar.gz файл, от който да инсталирам програма, която искам да пробвам, но не успявам. Запазих съдържанието на компчето, виждам две папки с файлове, и дотам; нататък не ми е ясно какво и как, за да инсталирам софтуера.
Програми, които се разпространяват по този начин не се инсталират, а са портъбъл. Влез в Transcriber-1.5.2-Linux/bin/ и стартирай скрипта trans. Можеш и да я направиш "инсталирана" като разхвърляш файловете в /usr/
Както обикновено, ти отговори за нула време и сигурно вярно..
Казвам 'сигурно', щото пак както обикновено аз се пробвах, не можах да копирам втората папка, за да я 'разхвърлям', и след като с това пак не успях, подхванах друго.
Пробвах го под Уиндоус, тръгна мигновено.
Не мисля, че командата
mv Transcriber-1.5.2.tar.gz /usr/local
е осъществима от обикновен ползвател ако дистрото не е Слакс, Кали и подобни, дето са сиротни откъм юзери.
Искаш да кажеш, че във вече разархивираните папки щраквам Trans и готово?
Не ми се получава нито при Run, нито в Run in terminal (макар второто да ми звучеше неуместно).
Lat Yin-yang написа: Нед Яну 12, 2020 21:43
Искаш да кажеш, че във вече разархивираните папки щраквам Trans и готово?
Не ми се получава нито при Run, нито в Run in terminal (макар второто да ми звучеше неуместно).
Правиш файла изпълним и цъкаш. При Arch тръгва. Ако не, стартираш от терминал и гледаш какви грешки дава. Ако не можеш да се оправиш, даваш изхода тук, за да помагаме
Видях му характеристиките - изпълним е; дотук добре.
Резултатът от снимката горе е именно след опит да го отворя като изпълним файл - греда...
При опита да го отворя през терминала виждам ей това:
Lat Yin-yang написа: Пон Яну 13, 2020 00:02
Видях му характеристиките - изпълним е; дотук добре.
Резултатът от снимката горе е именно след опит да го отворя като изпълним файл - греда...
При опита да го отворя през терминала виждам ей това:
Нещо бъркаш понятията. Такава команда "Open" поне аз не знам....
Пробвай така: Отвори терминала вътре в самата директория на файла bin и изпълни
Lat Yin-yang написа: Нед Яну 12, 2020 18:21
не можах да копирам втората папка
Защото трябва да копираш папките с флаг рекърсив. Да кажем, че си разархивирал файла в /home/temp/transcriber/. За да копираш папките както трябва и за да ти тръгне, отваряш терминал в същата /home/temp/transcriber/ и в него пишеш