Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Инсталация на АРЧ ЗА НАЧИНАЕЩИ!
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: Инсталация на АРЧ ЗА НАЧИНАЕЩИ!
Задаваш на всеки формат същата икона и да си гледа работата. Кой го знае какво е 
Прочетено: 16095 пъти

- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Моят съвет е да се използва Dolphin, който е доста по-мощен от всеки един друг файлов мениджър 

Щях да премина отдавна на Dolphin, но той не ми позволява да гледам филмите които са на облака директно от него.Mozo написа: Съб Май 30, 2020 13:54 Моят съвет е да се използва Dolphin, който е доста по-мощен от всеки един друг файлов мениджър![]()
Ето какво показва когато се опитам да се свържа с облака:

Когато въведа този адрес в Nemo облака си се отваря веднага без никакви проблеми, и мога да си гелдам директно от него.
Mozo написа: Съб Май 30, 2020 14:15 Нямам NAS и не мога да пробвам, но:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Fi ... ple_access
Имам го инсталиран този пакет но си нямам на идея защо ми изписва така. Над него видях, че има и някакъв SMB портокол, за който се изисква gvfs-smb пакета
И като пробвам да отворя "smb://192.168.0.165" си го намира и отваря веднага, филмите тръгват без никакъв проблем.
И другия портокол "ftp" (който главно го използвам за прехвърляне на файлове от и на облака, понеже поддържа по висока скорост на прехвърляне) работи.
Както винаги помагаш на всеки с каквото можеш, благодаря много
Afp протокол в Долфин може и да не успееш да подкараш. Пробвай Konqueror - има най-голяма поддръжка на мрежови протоколи.
https://en.wikipedia.org/wiki/Compariso ... _protocols
Иначе ако ти се занимава, опитай с Долфин + afpfs-ng, но е силно вероятно да не работи.
https://en.wikipedia.org/wiki/Compariso ... _protocols
Иначе ако ти се занимава, опитай с Долфин + afpfs-ng, но е силно вероятно да не работи.
Код за потвърждение: Избери целия код
afpfs-ng
A client for the Apple Filing Protocol (AFP)
URL
http://alexthepuffin.googlepages.com/
Version
0.8.1-13
Licences
GPL
Depends On
gmp fuse libgcrypt
Download Size
85.89 KiB
Installed Size
282.00 KiB
Packager
Felix Yan <[email protected]>
Architecture
x86_64
Build Date
Friday, 11 January 2019 07:19:48 GMT
И аз имам NAS вкъщи, VLC го открива и го ползвам за гледане на филми и слушане на музика, FileZilla или Dolphin със smb за прехвърляне на файлове.тед написа: Съб Май 30, 2020 14:13Щях да премина отдавна на Dolphin, но той не ми позволява да гледам филмите които са на облака директно от него.Mozo написа: Съб Май 30, 2020 13:54 Моят съвет е да се използва Dolphin, който е доста по-мощен от всеки един друг файлов мениджър![]()
Когато въведа този адрес в Nemo облака си се отваря веднага без никакви проблеми, и мога да си гелдам директно от него.

И аз го ползвам smb но само за гледане на филми, а за прехвърляне на файлове ползвам ftp защото при него скоростта е 100-120 мб/с , а при останалите портиколи е двойно по малко скоростта.Glokta написа: Съб Май 30, 2020 19:26И аз имам NAS вкъщи, VLC го открива и го ползвам за гледане на филми и слушане на музика, FileZilla или Dolphin със smb за прехвърляне на файлове.тед написа: Съб Май 30, 2020 14:13Щях да премина отдавна на Dolphin, но той не ми позволява да гледам филмите които са на облака директно от него.Mozo написа: Съб Май 30, 2020 13:54 Моят съвет е да се използва Dolphin, който е доста по-мощен от всеки един друг файлов мениджър![]()
![]()
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Моля, радвам се, че пак се стигна до решениетед написа: Съб Май 30, 2020 14:31Mozo написа: Съб Май 30, 2020 14:15 Нямам NAS и не мога да пробвам, но:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Fi ... ple_access
Имам го инсталиран този пакет но си нямам на идея защо ми изписва така. Над него видях, че има и някакъв SMB портокол, за който се изисква gvfs-smb пакета
И като пробвам да отворя "smb://192.168.0.165" си го намира и отваря веднага, филмите тръгват без никакъв проблем.
И другия портокол "ftp" (който главно го използвам за прехвърляне на файлове от и на облака, понеже поддържа по висока скорост на прехвърляне) работи.
Както винаги помагаш на всеки с каквото можеш, благодаря много![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Инсталация на LFS и BLFS
от elementaryos » Сря Мар 11, 2026 12:46 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 4 Отговори
- 127 Преглеждания
-
Последно мнение от elementaryos
Съб Мар 21, 2026 20:16
-
-
-
Два EFI дяла на харда и инсталация на Linux
от blankcat » Чет Фев 12, 2026 01:56 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 20 Отговори
- 412 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
Вто Фев 17, 2026 11:31
-
-
-
ВАС пак отмени, окончателно, формулата за определяне на сградната инсталация
от Mozo » Пет Сеп 05, 2025 13:06 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 291 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Сеп 05, 2025 13:06
-
-
-
Добавяне на хранилищата на CachyOS към съществуваща Arch Linux инсталация
от Mozo » Нед Юни 22, 2025 18:34 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 11 Отговори
- 1464 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
Чет Авг 07, 2025 13:40
-
-
-
Омбудсманът отново пита за новата методика за изчисление на сградната инсталация
от Mozo » Пет Мар 06, 2026 12:12 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 17 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Мар 06, 2026 12:12
-