Не мога да разбера, какво крадеш и какви оптимизации на Lubuntu правиш. Има минимални инсталации и можеш да си инсталираш, каквото поискаш. Защо трябва да орязваш чужда конфигурация. Само MPV е по- добре от Gnome-mpv (старото име на Celluloid), ако ще ползваш минимална система. Неговият интерфейс пасва на всичко.
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Сборка
Re: Сборка
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Защото това е линукс и той ти позволява да правиш каквото искаш с него. За разлика от едно американско квадратно и кафяво...
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Пак ме хвана Опънбокс болестта. Като махна lxsession остава само Бокса. Та от Рунту взимам готови obinput (за тъчпада), ob-autostart (за лесно задаване на автостариращи приложения) и хитрото решение да се ползва lxrandr за монитора, всичко това в openbox сесия.cybercop написа: Пон Юли 13, 2020 14:39Не мога да разбера, какво крадеш и какви оптимизации на Lubuntu правиш. Има минимални инсталации и можеш да си инсталираш, каквото поискаш. Защо трябва да орязваш чужда конфигурация. Само MPV е по- добре от Gnome-mpv (старото име на Celluloid), ако ще ползваш минимална система. Неговият интерфейс пасва на всичко.
Рунту и сега не мога да се сетя за името на италианско, ползват само опънат бокс натъмънен като lxde. Пробвам същото, но за целта ползвам наготово Лубунту. Като искам да ползвам почти същите програми от Лубунту + още едно-друго. Сега пак не ми харесва, много е претрупано с екшъни за pcmanfm.
Селски, Начо Селски.
Бенто беше италианското. 
https://orditux.org/bentovillage/en/telechargements/
П.П. Гледам, че мърда, живо е, но не е във фокуса на писачите на съвети за Линукс.
https://orditux.org/bentovillage/en/telechargements/
П.П. Гледам, че мърда, живо е, но не е във фокуса на писачите на съвети за Линукс.
Последно промяна от бат-начо на Сря Юли 15, 2020 20:47, променено общо 2 пъти.
Селски, Начо Селски.
Братушката, освен че е маняк на тема минимализъм, от което страда сборката му, минава задължително с localepurge (с идеята да стане още по-минимално). Което е много тъпо. Obinput е имало и украински език - бастисал го е, ми поне да не го слага в пакета (
да ми създава главоболия и да не мога да изпълня като бял човек dpkg-repack, не помня като го препакетирах дали оставих руския, май да, не съм злобар).
Селски, Начо Селски.
Селски, Начо Селски.
Тоя път наистина няма да го барам повече. И сбъркания стартер със завъртяна жълта стрелка ще си стои така. Напук.
П.П. Да ми е честит 12-тия вариант на настройките, бях се притеснил че е 13, пу, пу.
П.П. Да ми е честит 12-тия вариант на настройките, бях се притеснил че е 13, пу, пу.
Селски, Начо Селски.
# OBinput
#
# Fork of mintInput by Aleksandr Zayats
# Written by Kendall Weaver <[email protected]>
# Modified by Ikey Doherty <[email protected]>
# Graphical settings tool written for the Linux Mint Fluxbox edition
# to replace Simple-Mouse and Simple-Keyboard with a single, better
# featured application.
Селски, Начо Селски.
Гледах я тъпо и не можех да разбера как се получават някои от настройките ѝ. Иначе изглеждаше доста по-добре от Гнома (така ми се струваше тогава), но ми идваше в повече липсата на Български в нея на доста места.
Селски, Начо Селски.
Поне открих, че арчърите "мъчат" lxappearance-gtk3, ама аз чак толкова не съм закраставял, че да го "побългарявам" за Убунту.
Селски, Начо Селски.
То и deb-пакетите не се правят като мене като дървен крак, ама ...
Под чертата - а БънсенЛабс, във версията Литиум вървят вече към сесия. А сесия е ... СЕСИЯ. Ако лъжицата за масторите е голяма, то какво остава за рибите.
Селски, Начо Селски.