Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Инсталиране на Arch Linux с Plasma 5

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Zeroadhesion

Re: Инсталиране на Arch Linux с Plasma 5

Мнение от Zeroadhesion »

kracode написа: Съб Май 07, 2022 20:10 Цяла седмица по-малко вечер си играх с настройките на този принтер за да го подкарам ,следвах една камара клипове в тубата в крайна сметка се случиха нещата ,но и аз незнам как.
За сега единствения проблем е ,че монитора изгасва както съм му задал 1 мин ,но след около 10 сек светва пак .Има ли лек за това?
Някои мишки го правят това.
Примерно имам Razer Deathadder V2 Pro - с кабел монитора се включва, през USB dongle не се.
Имам още една мишка, само с кабел - ASUS TUF Gaming M4 Air с нея пък, въпреки че е с кабел, монитора не се включва сам.
Прочетено: 46264 пъти
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

KDE Plasma обобщена в няколко снимки.

(отвори в нов таб, за да може да се чете съдържанието)
Изображение

Това мишката да влияе на пърформанса на монитора просто е... не'ам думи да го опиша каква глупост е. :toothy10: :toothy10: :toothy10: Но явно платформата толкова си може. :lol: #-o
Mozo написа: Сря Апр 05, 2023 19:51 Има си генерален проблем в Plasma, то просто платформата си е такава и толкова си може. Няма толкова грозна и бездарна работа.
При всичкото това чак не е за вярване, че имат приложения без нито един бъг (или поне такъв, който аз да съм открил) и че k3b може да работи толкова добре и бързо, а и да НЕ СЕ налага да го рестартираш, ако си вкарал диск в опт. у-во, докато програмата е отворена. От всичките програми за запис на дискове, единствено k3b открива блурей дисковете в устройството. Другите мълчат като пукели или като XFBurn показват, че си вкарал 700 MB CD, а не 25 GB BD-R.

Чудя се дали това не е просто чист късмет, че приложенията работят, като се има предвид, че през повечето време Греъм и компания нямат идея какво правят или какво се случва. :lol:
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Писна ми вече! Размърдай го това, дето го носиш в главата! То не бяха графични среди, дистра, разработчици, програми... Всичко това е колективен труд, никой не измисля колелото наново. Освен ти!
Освен това, хората са измислили статични версии, обикновено се инсталират в /opt (поне в deb-системи е така), и като работят - работят, не зависят от другото по системата. Също има appimage. Сега си обяснявам каква може да е една от причините за създаването им.
А пък като си начетен - ще си барнеш сам апимиджа, който ти върши работа.
Селски, Начо Селски.
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Тоз боклук яко ми лази по нервите и усещам как ще отиде в кофата и ще инсталирам я чупливата мента, я говно!
С mkfs.xfs sdc1 пробвах, с sdc също - не ще. С GParted му направих партишън и пак не го разпознава, стои си sdc и все едно не съм създавал дял! А като пусна GParted, дялът си е там!
Дейба, сменяш един сторидж и всичко спира да работи, това по-зле от говното, бе, мама им да е... на тия, дето са го писали тоя Арч!

Изображение

Edit: значи, аз му задавам да ми направи ФС XFS, а то вместо това ми занулява партишън тейбъла и затова не открива sdc1. :toothy10: :toothy10: :toothy10: Олигофрения пълна!!! Такива истории нямаше със старото SSD! Не знам за какво пускат нови и нови ИСО-та всеки месец, като нищо не работи като хората! Явно ще се връщаме към старата практика - намиране на най-близкия дериват и превръщането му в Арч (има начин за това)! :roll:
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Валсо написа: Пон Дек 04, 2023 18:25 Edit: значи, аз му задавам да ми направи ФС XFS, а то вместо това ми занулява партишън тейбъла и затова не открива sdc1. :toothy10: :toothy10: :toothy10: Олигофрения пълна!!!
Съгласен съм, ама не е от страна на Arch. Някои файлови системи позволяват да ги направиш директно на диска, като затриват partition table-a. В това число са btrfs и xfs.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Той от де да знае, по-лесно е да плюе и да се пеняви... После ще вземе Mint, ще пробва и там същото, ще получи същия резултат и ще гледа жално :mrgreen:
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Zeroadhesion написа: Пон Дек 04, 2023 19:31
Валсо написа: Пон Дек 04, 2023 18:25 Edit: значи, аз му задавам да ми направи ФС XFS, а то вместо това ми занулява партишън тейбъла и затова не открива sdc1. :toothy10: :toothy10: :toothy10: Олигофрения пълна!!!
Съгласен съм, ама не е от страна на Arch. Някои файлови системи позволяват да ги направиш директно на диска, като затриват partition table-a. В това число са btrfs и xfs.
В момента "счупената" (според Мозо) система ми е XFS и е направена такава по време на инсталацията. Само че я инсталирах отдавна и не помня с кое ИСО на арч я направих. И нямаше проблем с PT. Това е някаква скорошна простотия. Свалих си старо ИСО от 2020-та да видим какво ще стане. Ако на виртуалка мине номерът, и на хоста ще мине.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Епа, счупена ти е - що на никого от нас не иска такива зависимости, а ти не можеш да инсталираш нищо и се налага да го правиш "хамалската" :mrgreen:
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Пон Дек 04, 2023 21:52 Епа, счупена ти е - що на никого от нас не иска такива зависимости, а ти не можеш да инсталираш нищо и се налага да го правиш "хамалската" :mrgreen:
Оправих я. :mrgreen: Деинсталирах всичко що започва с k, заедно с техните зависимости и после си инсталирах програмите, които ми трябват. Сега вече не мрънка за стара зависимост (kio) и инсталирах аудекс без проблем.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Сега остава да се извиниш и на разработчиците, които така яростно псува, пък те, видиш ли, не били виновни :evil3:
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Вто Дек 05, 2023 02:30 Сега остава да се извиниш и на разработчиците, които така яростно псува, пък те, видиш ли, не били виновни :evil3:
Няма за какво да им се извинявам. Те са тези, които трябва да се извиняват. Защото програмите, които зависят от qt5, зависимостите им (като kio) бяха прехвърлени в пакети с цифра 5 (kio5), а пакетите без цифра станаха за qt6. Само че не го направиха наведнъж, а те карат да чакаш със седмици, докато стигнат до твоята програма.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Неспасяем си...
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Вто Дек 05, 2023 11:30 Неспасяем си...
Можеха да го направят с много по-малко гимнастики и много по-безболезнено, но откъде толкоз акъл у Греъм? Можеха пакетите, които бяха без цифри (kio, libkcddb и т.н.) да си останат за qt5, а тези, които са за qt6, да бъдат кръстени kio6, libkcddb6 и т.н.

Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Аха, и после при преминаването към 7 да има същата идилия. Бъди сигурен, че разбират повече от мен и теб и знаят какво правят. А Греъм общо взето се грижи за PR, стига го слага на топа на устата, той разработва твърде малко неща, не е кой знае какъв разработчик.
Изображение
Аватар
Fernando Sucre
Почетен член
Почетен член

Мнение от Fernando Sucre »

Валсо написа: Чет Апр 06, 2023 01:41 KDE Plasma обобщена в няколко снимки.
.....
Това мишката да влияе на пърформанса на монитора просто е... не'ам думи да го опиша каква глупост е. :toothy10: :toothy10: :toothy10: Но явно платформата толкова си може. :lol: #-o
.....
Не влияе на перформънса, а пуска монитора, малко след като заспи. Не е едно и също. И мойта го прави това нещо. Даже излизат съобщения в евент лога, като че ли се реинициализира. Хубаво че Zero го написа. Така знам, че не е изолиран случай. Също така съм пробвал със същия модел, но по-ново производство и там нито намек за въпросния проблем.
Mozo написа: Вто Дек 05, 2023 15:54 Аха, и после при преминаването към 7 да има същата идилия. Бъди сигурен, че разбират повече от мен и теб и знаят какво правят. А Греъм общо взето се грижи за PR, стига го слага на топа на устата, той разработва твърде малко неща, не е кой знае какъв разработчик.
:lol:
Обаче е като Румбурак в съзнанието на Валсо! :lol: :toothy10:
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”