В добавка - с удоволствие бих ползвал ESM от Убунту за други хора, мои познати и приятели, които нямат познания и използват морално остарели хардуери. Кой, пак - кой го предлага това в днешно време, Арч ли? Та спрете се, или си сменете хората с които общувате, огледайте се най-малко, слезте на Земята - хората които използват нормален/морално остарял хардуер са в пъти повече от тия, дето хвърлят пари за последния писък на модата. Кой ги обгрижва? А, да, кой да е Линукс харчи/работи с по-малко от Уйн... Дали? И няма значение как работи, бавен ли е, на "онези" всичкото им е бавно.
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Как да изтрием Линукс? [РЕШЕНА]
Re: Как да изтрием Линукс?
Ммм нито Уйн, нито Убунту залагат на само един аспект (този, който вадите), за да са с пет коза в повече от другите. Т.е. вие мислите, че мислите правилно
. И как тъй света е устроен - нещото, което не става, е нещото което е вървежно. Да става дума за БГ - би било понятно (ний сме опаки), ама то в цел свят.
В добавка - с удоволствие бих ползвал ESM от Убунту за други хора, мои познати и приятели, които нямат познания и използват морално остарели хардуери. Кой, пак - кой го предлага това в днешно време, Арч ли? Та спрете се, или си сменете хората с които общувате, огледайте се най-малко, слезте на Земята - хората които използват нормален/морално остарял хардуер са в пъти повече от тия, дето хвърлят пари за последния писък на модата. Кой ги обгрижва? А, да, кой да е Линукс харчи/работи с по-малко от Уйн... Дали? И няма значение как работи, бавен ли е, на "онези" всичкото им е бавно.
Прочетено: 5546 пъти
Селски, Начо Селски.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Ми то всичко, дето не става е най-вървежно - не само у нас, ами и по света. Сите филми, сериали, ТВ предавания и прочее най-големи малоумщини са най-гледани, от което си правя извода, че масово хората са тъпи овце.бат-начо написа: Пет Юли 07, 2023 20:29 Да става дума за БГ - би било понятно (ний сме опаки), ама то в цел свят.
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Ммм, не съм съгласен, има много читави среди, но да отказват хората с убунтовското недоразумение, е грубо. Не говорим за дистрибуции, не говорим за хардуер, говорим за DE-та. Не може да ти трябва търд парти програма, за да можеш да си промениш клавишната комбинация за смяна на клавиатурния лейаут. Не може да не можеш да добавяш шорткът на десктопа - ей така ги отказват. И мен биха отказали.бат-начо написа: Пет Юли 07, 2023 20:29 Ммм нито Уйн, нито Убунту залагат на само един аспект (този, който вадите), за да са с пет коза в повече от другите. Т.е. вие мислите, че мислите правилно. И как тъй света е устроен - нещото, което не става, е нещото което е вървежно. Да става дума за БГ - би било понятно (ний сме опаки), ама то в цел свят.

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Точно затова Микрошит решиха да унищожат убунту - защото то беше най-популярното, а ония продажници от Микроникал им помагат.Mozo написа: Пет Юли 07, 2023 23:56 Ммм, не съм съгласен, има много читави среди, но да отказват хората с убунтовското недоразумение, е грубо.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Тъжното от цялата работа е, че авторът няма никакво желание да подкара играта, но пък за сметка на това съм сигурен, че ще тръби с пълно гърло как от Linux нищо не става и ще тщеслави Windows... А са наистина няколко елементарни стъпки, не разбирам 

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
То като няма мозък в главата, нищо не можеш да направиш. Всичките бозаджии се пишат "големи шефове", като този от снимката, ама акъл за 5 пари няма. Над 2 седмици не може да се отърве от "тъпия линук" през 2006 година. 2 седмици!!!Mozo написа: Съб Юли 08, 2023 11:09 Тъжното от цялата работа е, че авторът няма никакво желание да подкара играта, но пък за сметка на това съм сигурен, че ще тръби с пълно гърло как от Linux нищо не става и ще тщеслави Windows... А са наистина няколко елементарни стъпки, не разбирам![]()

https://www.kaldata.com/forums/topic/39 ... ent-407414
-
razorramon
- Регистриран
Кви шефове бе момчета? На 32 съм със 6 дневна работна седмица. Нямам време да си цъкам по цял ден като вас. Инсталирах fake time преди да подкарам играта и няма ефект. Нищо не излиза. Вече и Манджарото не се пуска. Просто седи на черен екран. 
Правилно, покастри ги! Но .. ако искаш да ръчкаш, то си го искаш. Постепенно се отучавам да не ставам в 4, щото тогава, още от ученик, най-ми се удава запомнянето, като ставането не зависи от часа на лягане. Е, ако си легна в 3 - няма да стана в 4 ами в 5 примерно, но сутрешното джуркане в мрежата след кафето си ми е в реда на нещата.
А пък съм бил на 50 и ..., кога минаха, бе.
В добавка - и аз бих постъпил като тебе, щом нещо афиширано, че ако направиш едно и две - ще стане три - не сработи. Но не бих питал. Требе ножа да е опрял до кокал, за да попитам. (Изключение има, естествено, затова имах и две регистрации в един западнал днес форум, но на времето не беше така, та чак имах и едноседмичен бан, справедлив разбира се, по някогашните стандарти.)
В добавка - и аз бих постъпил като тебе, щом нещо афиширано, че ако направиш едно и две - ще стане три - не сработи. Но не бих питал. Требе ножа да е опрял до кокал, за да попитам. (Изключение има, естествено, затова имах и две регистрации в един западнал днес форум, но на времето не беше така, та чак имах и едноседмичен бан, справедлив разбира се, по някогашните стандарти.)
Последно промяна от бат-начо на Нед Юли 09, 2023 07:21, променено общо 2 пъти.
Селски, Начо Селски.
- tmp_ZMx2fK6aL4
- Ветеран

Още ли го триете тоя Линукс, бе!
Но защо и пък и OP да го трие?!
Нека черният екран му напомня, че се е нахендирил на Маджаро!
Нека черният екран му напомня, че се е нахендирил на Маджаро!
Hardware: Windows 11 Incompatible Certified!
Не го е махнал още. Бил е на работа и днес (като мен). Подготвя се да го отсвири.
Но не е "типичния разбирач" на Уйн (какъвто се опитват да го вменят). Иначе, подразбира се, не би питал, нали.
Но не е "типичния разбирач" на Уйн (какъвто се опитват да го вменят). Иначе, подразбира се, не би питал, нали.
Селски, Начо Селски.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Неслучайно т'ва нещо го наричам "Манджа с грозде".tmp_ZMx2fK6aL4 написа: Съб Юли 08, 2023 16:03 Още ли го триете тоя Линукс, бе!
Нека черният екран му напомня, че се е нахендирил на Маджаро!![]()
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Какво направи, за да стане на черен екран? Ъпдейтна или нещо друго? Интересно ми е, защото имам едно Manjaro на над 8 години, само се ъпгрейдва и още работи. Да не говорим, че е на РС с Nvidia карта и минало през четири машини, две от котио пък с интелско видео. Все още работи, мога да го пусна отдалечено, да го снимамrazorramon написа: Съб Юли 08, 2023 12:53 Кви шефове бе момчета? На 32 съм със 6 дневна работна седмица. Нямам време да си цъкам по цял ден като вас. Инсталирах fake time преди да подкарам играта и няма ефект. Нищо не излиза. Вече и Манджарото не се пуска. Просто седи на черен екран.![]()
Ок, дай му шанс, инсталирай наново или просто инсталирай Mint Cinnamon 21.1, виждаш го от моя скрийншот, че бачка без ядове. Инсталирай faketime, стартирай и играй. Ако не тръгва, стартираш от терминал и даваш грешката тук, за да го мислим. Задължително обаче трябва да инсталираш драйвъра за видео картата. Ако си с AMD или Intel, не правиш нищо, ако си с Nvidia, просто отваряш драйвър мениджъра, избираш препоръчаната версия и цъкаш на инстал - да не се ходи дори в интернет, става точно с три клика. Рестартираш и си готов. За Mint инсталацията на faketime е по следния начин:
Код за потвърждение: Избери целия код
sudo apt install faketime
-
razorramon
- Регистриран
Инсталирах нещо за Нвидия явно. И за мен беше шок. 
Имам Флашка с Минт, нооо ме притеснява допълнителния партишън за swap, и най - вече къде да инсталирам буутлоудъра. Не искам да прецакам windows, защото нямам време и желание после на ново да преинсталирам всичко. Иначе съм отделил 30гб за Линукс и съм изтеглил и разархивирал играта. Само че искам да ми остане windows на всяка цена.
Имам Флашка с Минт, нооо ме притеснява допълнителния партишън за swap, и най - вече къде да инсталирам буутлоудъра. Не искам да прецакам windows, защото нямам време и желание после на ново да преинсталирам всичко. Иначе съм отделил 30гб за Линукс и съм изтеглил и разархивирал играта. Само че искам да ми остане windows на всяка цена.
За Ментата - ако не направиш swap дял при инсталирането, "то" ще си направи автоматично swap-файл (май 2 гигабайта, или пък беше един) и той ще си е част от файловата система. По-късно, ако толкова държиш да няма нищо със swap в името - ще можеш да го изтриеш, НО ПЪРВО ПОПИТАЙ ИЛИ СЕ КОНСУЛТИРАЙ как да го направиш.
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Да, отдавна вече няма нужда от swap файл, ако нямаш такъв, както каза Начо, ОС си създава swap файл с големина 2GB, който след това можеш да оразмериш, но не е толкова важно като при Windows. Аз например нямам swap и квоооо
Преди да тръгнеш да правиш нещо питай, елементарно е, просто е мааалко по-различно. Трябваше просто да ни дадеш един скрийншот от драйвърния мениджър на Manjaro и да ти кажем какво да инсталираш. Инсталирай Mint Manjaro (или нещо Arch-базирано) и давай стъпка по стъпка, елементарно е, не се предавай, после ще се кефиш
Кажи първо с UEFI ли или с MBR, за да ти кажем как да инсталираш, за да не затриеш скъпоценния Windows. И още нещо - 30GB са малко. Тая игра ще трябва да я сложиш на NTFS, а това са допълнителни действия, за да може Linux да го чете този дял. Не, че е трудно, за мен е работа за пет секунди, но нека не усложняваме нещата за теб. Най добре е да имаш още един дял, който да е в някаква нейтив Linux файлова система и там да метнеш играта. Да, вариант е и да направиш само един, достатъчно голям, за да побере играта. Но е голяма, слон си е, много гигабайти на кило

Преди да тръгнеш да правиш нещо питай, елементарно е, просто е мааалко по-различно. Трябваше просто да ни дадеш един скрийншот от драйвърния мениджър на Manjaro и да ти кажем какво да инсталираш. Инсталирай Mint Manjaro (или нещо Arch-базирано) и давай стъпка по стъпка, елементарно е, не се предавай, после ще се кефиш
Кажи първо с UEFI ли или с MBR, за да ти кажем как да инсталираш, за да не затриеш скъпоценния Windows. И още нещо - 30GB са малко. Тая игра ще трябва да я сложиш на NTFS, а това са допълнителни действия, за да може Linux да го чете този дял. Не, че е трудно, за мен е работа за пет секунди, но нека не усложняваме нещата за теб. Най добре е да имаш още един дял, който да е в някаква нейтив Linux файлова система и там да метнеш играта. Да, вариант е и да направиш само един, достатъчно голям, за да побере играта. Но е голяма, слон си е, много гигабайти на кило

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Експериментче със 7zip за линукс
от Валсо » Нед Ное 02, 2025 19:35 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 4 Отговори
- 572 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Пет Ное 07, 2025 14:49
-
-
-
Одит на фирмени компютри с Линукс
от wannaBe » Вто Фев 24, 2026 19:41 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 15 Отговори
- 624 Преглеждания
-
Последно мнение от beggginer
Сря Мар 04, 2026 17:44
-
-
-
Колко гигабайта ви е линукс инсталацията?
от Валсо » Вто Сеп 09, 2025 22:35 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 20 Отговори
- 4904 Преглеждания
-
Последно мнение от stany
Съб Сеп 20, 2025 00:20
-
-
- 12 Отговори
- 783 Преглеждания
-
Последно мнение от ROKO__
Съб Ное 29, 2025 09:47
-
-
Undefault Opera в линукс - неудобното решение, което Опера изтри от форума им
от Валсо » Сря Яну 07, 2026 01:44 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 2 Отговори
- 182 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Сря Яну 07, 2026 04:58
-