Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Линукс лафче

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: Линукс лафче

Мнение от Mozo »

Което не ти попречи да псуваш KDE разработчиците от половин година, нали? И какво като са преименувани, извинявай? Никой няма проблеми, освен твоите измислици, така че всичко е точно.
Прочетено: 632143 пъти
Изображение
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

@Mozo , да не би Арч да правят отделни пакети за KDE 5 и KDE 6? Ако е така - супер. Хората ще имат избор, а не да бъдат прехвърлени директно в първия релийз на Plasma 6.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Нямам идея, не съм се интересувам защо е така, защото не съм имал никакви проблеми с нищо :)
Изображение
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Лажеш като млада циганка.
Селски, Начо Селски.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ммм, не, с тея преименувания не съм имал никакви проблеми и не съм гледал. С друго може и да имам, но с това - не :p
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Чет Дек 21, 2023 14:33 Което не ти попречи да псуваш KDE разработчиците от половин година, нали?
Аз откъде да знам, че това е измислица на Арч? Или по-скоро "недомислица".
А това, че никой нямал проблеми с преименуването на пакетите, също е измислица, но твоя.
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Незнанието ти дава право да храниш наред ли? За такива като теб в римското право е написано - незнанието на закона не те оправдава :съгласен:
Изображение
Аватар
Fernando Sucre
Почетен член
Почетен член

Мнение от Fernando Sucre »

Да си пожелаем НУЛА нежелани инсталации на NT ядрото през 2024! :lol:
Като здравословен минимум, разбира се.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Нулата е добро начало :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Оказва се, че ventoy въпреки всичко се инсталира на проблемната ми флашка. Но трябва да се използва не GUI-я. Чувствам се ощетен.
Но ако пък помня какво правих да се отчита като usb disk и с какво...
Селски, Начо Селски.
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

бат-начо написа: Вто Яну 02, 2024 04:17 Оказва се, че ventoy въпреки всичко се инсталира на проблемната ми флашка. Но трябва да се използва не GUI-я. Чувствам се ощетен.
Но ако пък помня какво правих да се отчита като usb disk и с какво...
GUI-ят на Вентой никога не е работил при мен. Но пък CLI вариантът е адски лесен за инсталиране, така че не виждам смисъл от бъгавия GUI.
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Не работи само с тая флашка. :lol: Всяка флашка, която е най-минимална като обем ми е любима (тая е 8Гб, или 7 и нещо реално). Подозирам, че съм я бъзикал през виното (на ниско ниво). А вино и онова, дето работи през него нямам/не използвам от ...... не помня кога. Но имам идея ако искам да променя нещата - във жив Уйн има доста инструменти - обаче ме мързи и не ме засърбяло да променям.

:toothy10: Преди време, пак от мързел, пробвах какво ще се случи ако преинсталирам директно от картата памет на телефона (къде ще ти търся преходи, нагласяне и т.н.)... Към края изгърмя със неква грешка и после и картата беше некое време проблемна... Но си начесах крастата. :lol: Сега има и нюанса "ами ако телефона е Андроид" (вече имам и такъв, "подариха" ми го), но никога досега не съм го свързвал към компа.
Селски, Начо Селски.
Аватар
Fernando Sucre
Почетен член
Почетен член

бат-начо написа: Вто Яну 02, 2024 10:46 Не работи само с тая флашка. :lol: Всяка флашка, която е най-минимална като обем ми е любима (тая е 8Гб, или 7 и нещо реално). Подозирам, че съм я бъзикал през виното (на ниско ниво). А вино и онова, дето работи през него нямам/не използвам от ...... не помня кога. Но имам идея ако искам да променя нещата - във жив Уйн има доста инструменти - обаче ме мързи и не ме засърбяло да променям.

....
Пробвай така:

Код за потвърждение: Избери целия код

wipefs -a /dev/sdX
Ако те интересува да си направиш по-малък дял, както например препоръчват за обновяване на BIOS:

Код за потвърждение: Избери целия код

wipefs -a /dev/sdX
echo '2048,500M,c;' | sfdisk /dev/sdX
mkfs.vfat -n 'UBIOS' /dev/sdX1
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Май е към края си флашката, побитовото набиване работи засега. Вентой, без значение как се е появил на нея - не.
Пък и много се застоя. Но и като нова, когато ми беше най-голямата, пак нещо се закучваше .
Селски, Начо Селски.
Аватар
Fernando Sucre
Почетен член
Почетен член

бат-начо написа: Пет Яну 05, 2024 10:18 Май е към края си флашката, побитовото набиване работи засега. Вентой, без значение как се е появил на нея - не.
Когато се записват стартиращи дискове, трябва да се правят разни вуду магии. Това е с цел хем да тръгва на най-новите, хем на най-старите, хем на най-бъгавите BIOS-и. Записват се сигнатури не само в началните, но и в крайните сектори. Например GPT си слага резервните записи в края. После, като се опитваш да я презапишеш, разни софтуери, поради ограничеността си не ги трият. В резултат почват да излизат части от стари схеми или две различни схеми на диска в зависимост под коя ОС я ползваш. Wipefs е правена точно да разпознава всички възможни сигнатури на схеми и дялове и да ги трие само тях.
Пък и много се застоя. Но и като нова, когато ми беше най-голямата, пак нещо се закучваше .
Всички флашки са като часовник с кучешки механизъм. :lol: Тъй като не са направени от качествена извадка на силициевата плочка. Освен това е много важно да включваш какъвто и да е вид SSD поне веднъж в годината. За предпочитане и по-често. Тъй като електрическият заряд в клетките не държи колкото обещават (10 години, но и те самите не знаят колко точно) и напрактика се самоунищожават, ако не се рефрешват клетките. Включително и може да си изтрие собствения фирмуер и после да не може да се стартира.
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”