Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: Линукс лафче
Което не ти попречи да псуваш KDE разработчиците от половин година, нали? И какво като са преименувани, извинявай? Никой няма проблеми, освен твоите измислици, така че всичко е точно.
Прочетено: 632143 пъти

@Mozo , да не би Арч да правят отделни пакети за KDE 5 и KDE 6? Ако е така - супер. Хората ще имат избор, а не да бъдат прехвърлени директно в първия релийз на Plasma 6.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Нямам идея, не съм се интересувам защо е така, защото не съм имал никакви проблеми с нищо 

- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Ммм, не, с тея преименувания не съм имал никакви проблеми и не съм гледал. С друго може и да имам, но с това - не 

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Аз откъде да знам, че това е измислица на Арч? Или по-скоро "недомислица".Mozo написа: Чет Дек 21, 2023 14:33 Което не ти попречи да псуваш KDE разработчиците от половин година, нали?
А това, че никой нямал проблеми с преименуването на пакетите, също е измислица, но твоя.
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Незнанието ти дава право да храниш наред ли? За такива като теб в римското право е написано - незнанието на закона не те оправдава 

- Fernando Sucre
- Почетен член

Да си пожелаем НУЛА нежелани инсталации на NT ядрото през 2024! 
Като здравословен минимум, разбира се.
Като здравословен минимум, разбира се.
Оказва се, че ventoy въпреки всичко се инсталира на проблемната ми флашка. Но трябва да се използва не GUI-я. Чувствам се ощетен.
Но ако пък помня какво правих да се отчита като usb disk и с какво...
Селски, Начо Селски.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
GUI-ят на Вентой никога не е работил при мен. Но пък CLI вариантът е адски лесен за инсталиране, така че не виждам смисъл от бъгавия GUI.бат-начо написа: Вто Яну 02, 2024 04:17 Оказва се, че ventoy въпреки всичко се инсталира на проблемната ми флашка. Но трябва да се използва не GUI-я. Чувствам се ощетен.
https://t.me/linuxtalkbg
Не работи само с тая флашка.
Всяка флашка, която е най-минимална като обем ми е любима (тая е 8Гб, или 7 и нещо реално). Подозирам, че съм я бъзикал през виното (на ниско ниво). А вино и онова, дето работи през него нямам/не използвам от ...... не помня кога. Но имам идея ако искам да променя нещата - във жив Уйн има доста инструменти - обаче ме мързи и не ме засърбяло да променям.
Преди време, пак от мързел, пробвах какво ще се случи ако преинсталирам директно от картата памет на телефона (къде ще ти търся преходи, нагласяне и т.н.)... Към края изгърмя със неква грешка и после и картата беше некое време проблемна... Но си начесах крастата.
Сега има и нюанса "ами ако телефона е Андроид" (вече имам и такъв, "подариха" ми го), но никога досега не съм го свързвал към компа.
Селски, Начо Селски.
- Fernando Sucre
- Почетен член

Пробвай така:бат-начо написа: Вто Яну 02, 2024 10:46 Не работи само с тая флашка.Всяка флашка, която е най-минимална като обем ми е любима (тая е 8Гб, или 7 и нещо реално). Подозирам, че съм я бъзикал през виното (на ниско ниво). А вино и онова, дето работи през него нямам/не използвам от ...... не помня кога. Но имам идея ако искам да променя нещата - във жив Уйн има доста инструменти - обаче ме мързи и не ме засърбяло да променям.
....
Код за потвърждение: Избери целия код
wipefs -a /dev/sdXКод за потвърждение: Избери целия код
wipefs -a /dev/sdX
echo '2048,500M,c;' | sfdisk /dev/sdX
mkfs.vfat -n 'UBIOS' /dev/sdX1
Май е към края си флашката, побитовото набиване работи засега. Вентой, без значение как се е появил на нея - не.
Пък и много се застоя. Но и като нова, когато ми беше най-голямата, пак нещо се закучваше .
Пък и много се застоя. Но и като нова, когато ми беше най-голямата, пак нещо се закучваше .
Селски, Начо Селски.
- Fernando Sucre
- Почетен член

Когато се записват стартиращи дискове, трябва да се правят разни вуду магии. Това е с цел хем да тръгва на най-новите, хем на най-старите, хем на най-бъгавите BIOS-и. Записват се сигнатури не само в началните, но и в крайните сектори. Например GPT си слага резервните записи в края. После, като се опитваш да я презапишеш, разни софтуери, поради ограничеността си не ги трият. В резултат почват да излизат части от стари схеми или две различни схеми на диска в зависимост под коя ОС я ползваш. Wipefs е правена точно да разпознава всички възможни сигнатури на схеми и дялове и да ги трие само тях.бат-начо написа: Пет Яну 05, 2024 10:18 Май е към края си флашката, побитовото набиване работи засега. Вентой, без значение как се е появил на нея - не.
Всички флашки са като часовник с кучешки механизъм.Пък и много се застоя. Но и като нова, когато ми беше най-голямата, пак нещо се закучваше .
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Експериментче със 7zip за линукс
от Валсо » Нед Ное 02, 2025 19:35 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 4 Отговори
- 572 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Пет Ное 07, 2025 14:49
-
-
-
Колко гигабайта ви е линукс инсталацията?
от Валсо » Вто Сеп 09, 2025 22:35 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 20 Отговори
- 4902 Преглеждания
-
Последно мнение от stany
Съб Сеп 20, 2025 00:20
-
-
-
Одит на фирмени компютри с Линукс
от wannaBe » Вто Фев 24, 2026 19:41 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 15 Отговори
- 620 Преглеждания
-
Последно мнение от beggginer
Сря Мар 04, 2026 17:44
-
-
- 12 Отговори
- 782 Преглеждания
-
Последно мнение от ROKO__
Съб Ное 29, 2025 09:47
-
-
Undefault Opera в линукс - неудобното решение, което Опера изтри от форума им
от Валсо » Сря Яну 07, 2026 01:44 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 2 Отговори
- 181 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Сря Яну 07, 2026 04:58
-