2. Нищо не си разбрал от това, което написах.
.
.
.
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |

И като му махнеш субтитрите и потоците, вече не можеш да го сийдваш.Валсо написа: Пет Апр 05, 2024 17:44 1. Друг формат, освен MKV не ползвам.
2. Нищо не си разбрал от това, което написах.Свалям филма от рутракера и ако е примерно френски (да кажем "Такси 2"), махам руското аудио и всякакви коментари, оставям френското аудио и английските субтитри.
.....

Така де, значи най-малкото си го гледал.Валсо написа: Пет Апр 05, 2024 19:52 Аз не размислям. Правя го да е годен за мен си и ако ми хареса, пека на диск и дотам.

В момента съм на почти 3 литра "Каберне Совиньон" и нищо не разбрах от туй къде казà.Fernando Sucre написа: Сря Апр 10, 2024 22:41 Така де, значи най-малкото си го гледал.![]()
Общо взето съдържанието винаги изминава някакъв път на отлежаване, преди да бъде съхранено трайно и използвано пълноценно. В случая, дори и „печенето“ на дискове е някакъв допълнителен път, но не обръщаш много внимание, защото е сравнително къс.

В компютърните технологии е добре да преминаваш стъпка по стъпка до крайния резултат. Понякога, когато желания резултат е много високо, е от полза да преминеш през няколко стъпки.Валсо написа: Сря Апр 10, 2024 23:54 .....
В момента съм на почти 3 литра "Каберне Совиньон" и нищо не разбрах от туй къде казà.![]()

Напротив, самото записване на BR/DVD е нещо подобно. Още повече, ако конвертираш. Аз самият нямаше да се замисля, ако не бях минал на съхранение на твърди дискове. И качеството на данните падна доста в сравнение с преди. Така се замислих, какво съм правил „преди“, по-добре от „сега“. И открих - процесът на архивиране, който неизбежно се случва, когато записваш на DVD. Защото самият запис изисква малко мислене и преработка, тъй като презаписът е непрактичен.Валсо написа: Чет Апр 11, 2024 14:29 Аз не правя такива неща. Знам точно какво искам и го правя. Понякога го и конвертирам с nvenc да стане 7.5 ГБ, защото така събирам 3 филма на един блурей диск. А сериалите пък ги смалявам до 1.5-1.6 ГБ на епизод (с nvenc става лесно, бързо и без загуба на качество), така ако един сезон е 22 епизода, повечето от него се събира на един блурей диск. Ако е като HALO, на един диск се събират 2-3 сезона.