Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Windows мемета

feed Всякакви програми и проблемите свързани с тях.
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Windows мемета

Мнение от Валсо »

Изображение
Прочетено: 5770 пъти
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Re: Windows мемета

Мнение от Валсо »

Честито на овцете от горното меме! :toothy10: :toothy10: :toothy10:

Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ужас :tard: :tard: :tard:
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Пон Юли 08, 2024 15:01 Ужас :tard: :tard: :tard:
Смешното е, че даже и не осъзнават как това може и ще бъде използвано да ги шпионират и не мойш да им го обясниш по никакъв начин. Щом микрошит са обещали, че данните на потребителя няма да напускат компа, значи било така. Нищо, че в последните 10 години микрошит неколкократно доказаха, че не може да им се има доверие. :lol:
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Поне засега ще може да се спира, при това официално...
Изображение
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Mozo написа: Пон Юли 08, 2024 23:36 Поне засега ще може да се спира, при това официално...
Докато може да се бърка в registry-то, повечето неща ще могат да се спират. Но знаеш ли кое при мен преля чашата с Windows 11? В първоначалните (стабилни) версии можех да си променям големината на иконите в таскбара - т.е. можеше и да се настройва да бъде с малки икони. След това премахнаха тази опция като цяло от ОС - т.е. направиха го невъзможно дори и чрез registry hack. Аз лично такава наглост и късогледство не бях срещал. Кого прекара като го забрани това, бе MS? По-скоро себе си щото потребителите като ти видят недоносеното лайняно гнусно адско изчадие с гъз вместо глава и се отвращават вече.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Да, именно затова казвам официално да се спира, а не чрез ровене в регистрите или с търд парти туулчета. Щото 99.9% от зомбитата в нашата компания например няма и да разберат за това нещо и то ще си остане включено. Ако има бутон, все пак има някаква надежда някой да го изключи. Ако няма, шансът е нулев. Сега само чакам да се появи тая тъпотия и трябва да я спра на доста народ. Още работа за мен, сякаш си нямам. Гарантирано от Майкрософт :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Zeroadhesion написа: Вто Юли 09, 2024 00:43 Докато може да се бърка в registry-то, повечето неща ще могат да се спират. Но знаеш ли кое при мен преля чашата с Windows 11? В първоначалните (стабилни) версии можех да си променям големината на иконите в таскбара - т.е. можеше и да се настройва да бъде с малки икони. След това премахнаха тази опция като цяло от ОС - т.е. направиха го невъзможно дори и чрез registry hack. Аз лично такава наглост и късогледство не бях срещал. Кого прекара като го забрани това, бе MS? По-скоро себе си щото потребителите като ти видят недоносеното лайняно гнусно адско изчадие с гъз вместо глава и се отвращават вече.
Пфф, ти за такова тривиално нещо ли им наби шута? :toothy10:
Преди 9 години се отървах от Боза 7, защото ми изтри целия хард диск без да пита дали може, а опцията да откажеш процедурата липсваше и така при един рестарт онова Говно с главно "Г" ми изтри целия хард диск, защото нещо не му хареса във файловата система! Това беше моята последна капка, която преля чашата и инсталирах Ментата като основна ОС за първи път.
Mozo написа: Вто Юли 09, 2024 01:02 Да, именно затова казвам официално да се спира, а не чрез ровене в регистрите или с търд парти туулчета. Щото 99.9% от зомбитата в нашата компания например няма и да разберат за това нещо и то ще си остане включено. Ако има бутон, все пак има някаква надежда някой да го изключи. Ако няма, шансът е нулев. Сега само чакам да се появи тая тъпотия и трябва да я спра на доста народ. Още работа за мен, сякаш си нямам. Гарантирано от Майкрософт :lol: :lol: :lol:
Правиш го на един компютър, записваш настройката в '.reg' файл, който качваш на флашка и оттам нататък само го кликаш два пъти на всеки следващ компютър. Доста играчка ще си спестиш така. :thumbright:
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Зеро не ползва Windows от десетилетия, просто споделя впечатления колко е отвратен.
Валсо написа: Вто Юли 09, 2024 01:06 Правиш го на един компютър, записваш настройката в '.reg' файл, който качваш на флашка и оттам нататък само го кликаш два пъти на всеки следващ компютър. Доста играчка ще си спестиш така. :thumbright:
Естествено.
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Изображение
Аватар
ExaFlop
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от ExaFlop »

Zeroadhesion написа: Вто Юли 09, 2024 00:43
Mozo написа: Пон Юли 08, 2024 23:36 Поне засега ще може да се спира, при това официално...
В първоначалните (стабилни) версии можех да си променям големината на иконите в таскбара - т.е. можеше и да се настройва да бъде с малки икони. След това премахнаха тази опция като цяло от ОС - т.е. направиха го невъзможно дори и чрез registry hack. Аз лично такава наглост и късогледство не бях срещал. Кого прекара като го забрани това, бе MS? По-скоро себе си щото потребителите като ти видят недоносеното лайняно гнусно адско изчадие с гъз вместо глава и се отвращават вече.
Изображение

https://i.postimg.cc/7ZvZpyRy/Snap2036.png
Аватар
Fernando Sucre
Почетен член
Почетен член

Мнение от Fernando Sucre »

Валсо написа: Нед Юли 14, 2024 03:10 Изображение
А, не е само от Web-а за Гугъл! Например, имат една библиотека Гугъл Аналитика, която повечето фирми я интегрират в приложенията си. Така не само разработчиците знаят какво си кликал в приложенията им, но и Google в общи линии - особено ако си етикетирал събитията достатъчно педантично. За всички ОС и от всички компании, достатъчно „модерни“ да се интересуват.

Разбира се, новата измишльотина на MS е на съвсем друго ниво. Направо разбиват конкуренцията!

Mozo написа: Вто Юли 09, 2024 01:02 Да, именно затова казвам официално да се спира, а не чрез ровене в регистрите или с търд парти туулчета. Щото 99.9% от зомбитата в нашата компания например няма и да разберат за това нещо и то ще си остане включено. Ако има бутон, все пак има някаква надежда някой да го изключи. Ако няма, шансът е нулев. Сега само чакам да се появи тая тъпотия и трябва да я спра на доста народ. Още работа за мен, сякаш си нямам. Гарантирано от Майкрософт :lol: :lol: :lol:
И най-вече защото, в един хубав момент това, дето е ставало с тулчета, спира да става изобщо!
Аватар
Fernando Sucre
Почетен член
Почетен член

Мнение от Fernando Sucre »

Валсо написа: Пон Юли 08, 2024 21:37 .....
Смешното е, че даже и не осъзнават как това може и ще бъде използвано да ги шпионират и не мойш да им го обясниш по никакъв начин. Щом микрошит са обещали, че данните на потребителя няма да напускат компа, значи било така. Нищо, че в последните 10 години микрошит неколкократно доказаха, че не може да им се има доверие. :lol:
Изобщо не е смешно - това са активни мероприятия. Не случайно всички ключови корпорации вкарват АИ през два дена. Много хора и специалисти са наясно какво става.
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Абсолютно съгласен.
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания