А генерално винаги съм бил с хубави захранвания и с токовите удари няма проблем. Крушката примигва, телевизорът спира, компютърът продължава да бачка
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Linux & Realtek ALC897 [РЕШЕНА]
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: Linux & Realtek ALC897
Без да искам леко ви подлътах, сам си гръмнах саунд картата, нещо рових и цъфна, но какво точно беше, не помня вече добре. Все тая - имай предвид, че преди тази карта си работеше идеално, само не превключваше автоматично предни/задни жакове, та се налагаше от alsamixer, което отнема 3 секунди, но все пак... Иначе всичко друго си ѝ работи.
А генерално винаги съм бил с хубави захранвания и с токовите удари няма проблем. Крушката примигва, телевизорът спира, компютърът продължава да бачка

Прочетено: 8730 пъти

- Fernando Sucre
- Почетен член

Много хубаво, Валсо стайл.Валсо написа: Сря Окт 30, 2024 10:05Говорех за surge протекторите, за които дадох снимки по-горе.Fernando Sucre написа: Сря Окт 30, 2024 09:28 Чудесно. Ако мине през захранването, това говори че не е особено сполучливо. Но щом е на над 10 години модел, не е толкова изненадващо.
Старото захранване беше Corsair CX750, което снощи зарязах до кофата на улицата.
Новото модулно е RM850e и тежи два пъти повече от старото, а съм чувал, че колкото по-тежко, толкова по-добро. Така че И с това захранване, и със сърдж протекторите се съмнявам да гръмне нещо.
Не съм сигурен, че ме разбра. Щом по онова време ти е гръмнало дъното, а захранването - не, това показва че не са досъобразили някакви неща или не са го тествали внимателно.
Не казвам, че от сърдж протектора няма смисъл, даже напротив. Не защото ще ти спаси дъното или без него ще ти гръмне захранването, но ако го имаш, много вероятно ще ти удължи срока на експлоатация на техниката. Тъй като понякога слагат едни високоволтови кондензатори, които токовите удари могат да ги унищожат на малки порции.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Дъната гърмяха преди да купя протекторите. ЧЕЗ нарочно пускаха по-силен ток, за да гърмят уреди и това си им е практика до ден днешен. Защото гърмяните уреди харчат повече ток.
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
- Fernando Sucre
- Почетен член

Добре. Просто казвам, че с безупречно захранване, няма начин да ти гръмне дъното. По-скоро захранването ще гръмне и пак ще е доста трудно. Говоря за днешните модели.Валсо написа: Сря Окт 30, 2024 11:28 Дъната гърмяха преди да купя протекторите. ЧЕЗ нарочно пускаха по-силен ток, за да гърмят уреди и това си им е практика до ден днешен. Защото гърмяните уреди харчат повече ток.
Ами, ами! Просто е много по-лесно да се направи, отколкото напрежението да е точно. И се сърди на тиквочите от ЕС за това нещо. Имат голям пръст в тази простотия.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Не знам дали причината са тия от еврогейския съюз или нашите педали от ЧЕЗ/Електро Он Холд, а и не ме интересува особено. Интересува ме да не ми гърмят уредите/дъната, пък ако ще и Лекс Лутор да държи дружеството.Fernando Sucre написа: Сря Окт 30, 2024 11:33 на тиквочите от ЕС за това нещо. Имат голям пръст в тази простотия.
https://t.me/linuxtalkbg
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Избор на Linux дистрибуция
от iNfAmous93 » Нед Яну 04, 2026 12:18 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 73 Отговори
- 2545 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Вто Фев 03, 2026 13:38
-
-
-
Два EFI дяла на харда и инсталация на Linux
от blankcat » Чет Фев 12, 2026 01:56 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 20 Отговори
- 410 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
Вто Фев 17, 2026 11:31
-
-
-
Проблем с grub след инсталиране на Arch Linux
от ArchEnemy » Чет Май 14, 2026 09:10 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 5 Отговори
- 76 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Съб Май 16, 2026 00:19
-
-
-
Добавяне на хранилищата на CachyOS към съществуваща Arch Linux инсталация
от Mozo » Нед Юни 22, 2025 18:34 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 11 Отговори
- 1463 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
Чет Авг 07, 2025 13:40
-