Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Linux игри - подкарване и инсталиране
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Re: Linux игри - подкарване и инсталиране
За N-ти път в дискорд чета "Играта [insert game title] за уиндоус не иска да тръгва", а аз подкарвам същата игра само с двоен клик даже и без да копирам DXVK в директорията.
Обаче като им кажеш къде тръгва без проблем, ти трият коментара или те мютват за някакво време. Хем мрънкат, че нейтив под уиндоус не им тръгва играта, хем не им харесва истината. Нямат угодия... 
Прочетено: 253274 пъти
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
- Fernando Sucre
- Почетен член

И на мен. Докато имаха обратна съвместимост със стари неща, имаха по-малко проблеми, обаче вече не е така. Под Linux има какво да се направи, защото няма само един шанс/фреймуърк. А те да си чакат порта или поправката.
Ако под някаква по-нежна форма и на разбираем език Валсо го казва това на фцете си... то много от тях сега щяха да ручат....
поне Гном, че най-трудносмилаем.
Селски, Начо Селски.
Някой друг с Nvidia карта и проблеми с новата Indiana Jones?
Играта тръгва, но работи с изключително нисък FPS. Със сигурност е някакъв бъг, защото под нисък разбирайте 3-4 FPS дори в менюто. За първи път съм ядосан, че не ползва Unreal engine, там игрите в повечето случаи са stutter mess, но поне работят. :D
Играта тръгва, но работи с изключително нисък FPS. Със сигурност е някакъв бъг, защото под нисък разбирайте 3-4 FPS дори в менюто. За първи път съм ядосан, че не ползва Unreal engine, там игрите в повечето случаи са stutter mess, но поне работят. :D
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Не е виновна играта, а NVIDIA, дори съм потвърдил в бъга, пиши и ти - колкото повече шум, толкова по-скоро ще го оправят:Sa6o90 написа: Нед Дек 08, 2024 11:52 Някой друг с Nvidia карта и проблеми с новата Indiana Jones?
https://forums.developer.nvidia.com/t/b ... 090/315916
Същата работа като при Doom Eternal - ниска утилизация на картата и никакво представяне. След това я оправиха и литна.

Ясно... абе май е най-добре да я продам тая 3070-тка и да взема една 7900 XT и да не се занимавам повече...Mozo написа: Нед Дек 08, 2024 12:28Не е виновна играта, а NVIDIA, дори съм потвърдил в бъга, пиши и ти - колкото повече шум, толкова по-скоро ще го оправят:Sa6o90 написа: Нед Дек 08, 2024 11:52 Някой друг с Nvidia карта и проблеми с новата Indiana Jones?
https://forums.developer.nvidia.com/t/b ... 090/315916
Същата работа като при Doom Eternal - ниска утилизация на картата и никакво представяне. След това я оправиха и литна.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Там също има доста проблеми към момента с тази игра от ниски кадри, до светещи очи на персонажите. Ама светещи, яката работа:

Би трябвало да изглежда така:

Би трябвало да изглежда така:

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Чак толкова ниски кадри нямах, особено пък в менюто. Ето една галерия от скрийншотове в менюто и по време на игра. Според мен играта е зле оптимизирана, а отделно и видеокартата ми е прекалено слаба за точно тази игра.Sa6o90 написа: Нед Дек 08, 2024 11:52 Някой друг с Nvidia карта и проблеми с новата Indiana Jones?
Код за потвърждение: Избери целия код
https://imgur.com/a/hJGwcZ7
Последно промяна от Валсо на Нед Дек 08, 2024 15:42, променено общо 1 път.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Не е зле оптимизирана, играта лети, просто има проблем с NVIDIA. И моята ли е слаба за тази игра с 4090? Че я свалих на ниска резолюция и е все същото. Прочети бъга и ще разбереш за какво иде реч 

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Аз казах специално за моята, за хх80 и хх90 не мога да коментирам, щот' не съм ги ползвал.
А аз играта я подкарах кракната от руския тракер и с виното, не с протона. Просто добавих екзотичните ѝ библиотеки към dll override и изкарах този пърформанс с всичко на хай (което играта сама си беше задала), като бях изключил само motion blur.
Ако си поиграя с настройките, сигурно ще изкара и повече кадри, но не ми се занимава, защото не си падам по този тип игри. Свалих я просто за пробата.
А аз играта я подкарах кракната от руския тракер и с виното, не с протона. Просто добавих екзотичните ѝ библиотеки към dll override и изкарах този пърформанс с всичко на хай (което играта сама си беше задала), като бях изключил само motion blur.
Ако си поиграя с настройките, сигурно ще изкара и повече кадри, но не ми се занимава, защото не си падам по този тип игри. Свалих я просто за пробата.
Кои са тия библиотеки, които си добавил към dll overrides?Валсо написа: Нед Дек 08, 2024 15:51 Аз казах специално за моята, за хх80 и хх90 не мога да коментирам, щот' не съм ги ползвал.
Щото да, вадиш доста повече FPS от мен. С 3070 съм.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Не е от библиотеки, играта не иска абсолютно нищо, защото използва Vulkan. С vanilla Wine си тръгва и не иска абсолютно нищо.

Еми странно е защо при него вади такъв FPS. В смисъл не, че 30 FPS е много играемо ама е по-добре от 5-10 :DMozo написа: Нед Дек 08, 2024 18:08 Не е от библиотеки, играта не иска абсолютно нищо, защото използва Vulkan. С vanilla Wine си тръгва и не иска абсолютно нищо.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Драйвър, кърнел, настройки + МОЖЕ БИ екзотичните библиотеки. Те са при екзето, обикновено.Sa6o90 написа: Нед Дек 08, 2024 18:10 Еми странно е защо при него вади такъв FPS. В смисъл не, че 30 FPS е много играемо ама е по-добре от 5-10 :D
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Проблем с grub след инсталиране на Arch Linux
от ArchEnemy » Чет Май 14, 2026 09:10 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 5 Отговори
- 77 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Съб Май 16, 2026 00:19
-
-
-
Иран скастри Тръмп за психологическите му игри със санкциите
от Mozo » Пон Юни 30, 2025 13:23 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 454 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Юни 30, 2025 13:23
-
-
-
Черна дупка на "Капитан Андреево": Игри, филми и сериали, вместо засилен контрол на тонове храни с пестициди
от Mozo » Сря Юни 03, 2026 11:28 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 5 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Юни 03, 2026 11:28
-
-
-
Избор на Linux дистрибуция
от iNfAmous93 » Нед Яну 04, 2026 12:18 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 73 Отговори
- 2545 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Вто Фев 03, 2026 13:38
-
-
-
Два EFI дяла на харда и инсталация на Linux
от blankcat » Чет Фев 12, 2026 01:56 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 20 Отговори
- 412 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
Вто Фев 17, 2026 11:31
-