Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Linux игри - подкарване и инсталиране

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Re: Linux игри - подкарване и инсталиране

Мнение от Валсо »

За N-ти път в дискорд чета "Играта [insert game title] за уиндоус не иска да тръгва", а аз подкарвам същата игра само с двоен клик даже и без да копирам DXVK в директорията. :toothy10: Обаче като им кажеш къде тръгва без проблем, ти трият коментара или те мютват за някакво време. Хем мрънкат, че нейтив под уиндоус не им тръгва играта, хем не им харесва истината. Нямат угодия... :lol:
Прочетено: 253274 пъти
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Абсолютно, тук си прав, случвало ми се е много пъти.
Изображение
Аватар
Fernando Sucre
Почетен член
Почетен член

Мнение от Fernando Sucre »

Mozo написа: Съб Окт 12, 2024 23:43 Абсолютно, тук си прав, случвало ми се е много пъти.
И на мен. Докато имаха обратна съвместимост със стари неща, имаха по-малко проблеми, обаче вече не е така. Под Linux има какво да се направи, защото няма само един шанс/фреймуърк. А те да си чакат порта или поправката.
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Ако под някаква по-нежна форма и на разбираем език Валсо го казва това на фцете си... то много от тях сега щяха да ручат.... :lol: поне Гном, че най-трудносмилаем.
Селски, Начо Селски.
Sa6o90
Регистриран

Мнение от Sa6o90 »

Някой друг с Nvidia карта и проблеми с новата Indiana Jones?
Играта тръгва, но работи с изключително нисък FPS. Със сигурност е някакъв бъг, защото под нисък разбирайте 3-4 FPS дори в менюто. За първи път съм ядосан, че не ползва Unreal engine, там игрите в повечето случаи са stutter mess, но поне работят. :D
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Sa6o90 написа: Нед Дек 08, 2024 11:52 Някой друг с Nvidia карта и проблеми с новата Indiana Jones?
Играта тръгва, но работи с изключително нисък FPS. Със сигурност е някакъв бъг, защото под нисък разбирайте 3-4 FPS дори в менюто. За първи път съм ядосан, че не ползва Unreal engine, там игрите в повечето случаи са stutter mess, но поне работят. :D
Не е виновна играта, а NVIDIA, дори съм потвърдил в бъга, пиши и ти - колкото повече шум, толкова по-скоро ще го оправят:
https://forums.developer.nvidia.com/t/b ... 090/315916
Същата работа като при Doom Eternal - ниска утилизация на картата и никакво представяне. След това я оправиха и литна.
Изображение
Sa6o90
Регистриран

Мнение от Sa6o90 »

Mozo написа: Нед Дек 08, 2024 12:28
Sa6o90 написа: Нед Дек 08, 2024 11:52 Някой друг с Nvidia карта и проблеми с новата Indiana Jones?
Не е виновна играта, а NVIDIA, дори съм потвърдил в бъга, пиши и ти - колкото повече шум, толкова по-скоро ще го оправят:
https://forums.developer.nvidia.com/t/b ... 090/315916
Същата работа като при Doom Eternal - ниска утилизация на картата и никакво представяне. След това я оправиха и литна.
Ясно... абе май е най-добре да я продам тая 3070-тка и да взема една 7900 XT и да не се занимавам повече...
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Там също има доста проблеми към момента с тази игра от ниски кадри, до светещи очи на персонажите. Ама светещи, яката работа:
Изображение

Би трябвало да изглежда така:
Изображение
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Чак толкова ниски кадри нямах, особено пък в менюто. Ето една галерия от скрийншотове в менюто и по време на игра. Според мен играта е зле оптимизирана, а отделно и видеокартата ми е прекалено слаба за точно тази игра.

Код за потвърждение: Избери целия код

https://imgur.com/a/hJGwcZ7
Последно промяна от Валсо на Нед Дек 08, 2024 15:42, променено общо 1 път.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Не е зле оптимизирана, играта лети, просто има проблем с NVIDIA. И моята ли е слаба за тази игра с 4090? Че я свалих на ниска резолюция и е все същото. Прочети бъга и ще разбереш за какво иде реч :thumbright:
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Аз казах специално за моята, за хх80 и хх90 не мога да коментирам, щот' не съм ги ползвал.
А аз играта я подкарах кракната от руския тракер и с виното, не с протона. Просто добавих екзотичните ѝ библиотеки към dll override и изкарах този пърформанс с всичко на хай (което играта сама си беше задала), като бях изключил само motion blur.
Ако си поиграя с настройките, сигурно ще изкара и повече кадри, но не ми се занимава, защото не си падам по този тип игри. Свалих я просто за пробата.
Sa6o90
Регистриран

Мнение от Sa6o90 »

Валсо написа: Нед Дек 08, 2024 15:51 Аз казах специално за моята, за хх80 и хх90 не мога да коментирам, щот' не съм ги ползвал.
А аз играта я подкарах кракната от руския тракер и с виното, не с протона. Просто добавих екзотичните ѝ библиотеки към dll override и изкарах този пърформанс с всичко на хай (което играта сама си беше задала), като бях изключил само motion blur.
Ако си поиграя с настройките, сигурно ще изкара и повече кадри, но не ми се занимава, защото не си падам по този тип игри. Свалих я просто за пробата.
Кои са тия библиотеки, които си добавил към dll overrides?

Щото да, вадиш доста повече FPS от мен. С 3070 съм. :)
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Не е от библиотеки, играта не иска абсолютно нищо, защото използва Vulkan. С vanilla Wine си тръгва и не иска абсолютно нищо.
Изображение
Sa6o90
Регистриран

Мнение от Sa6o90 »

Mozo написа: Нед Дек 08, 2024 18:08 Не е от библиотеки, играта не иска абсолютно нищо, защото използва Vulkan. С vanilla Wine си тръгва и не иска абсолютно нищо.
Еми странно е защо при него вади такъв FPS. В смисъл не, че 30 FPS е много играемо ама е по-добре от 5-10 :D
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Sa6o90 написа: Нед Дек 08, 2024 18:10 Еми странно е защо при него вади такъв FPS. В смисъл не, че 30 FPS е много играемо ама е по-добре от 5-10 :D
Драйвър, кърнел, настройки + МОЖЕ БИ екзотичните библиотеки. Те са при екзето, обикновено.
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”