Fernando Sucre написа: Нед Юли 13, 2025 11:35
Лесно можеха да си направят електронни пари/карти и Е-то да е помощна валута. И тогава щеше да се ползва и никой нямаше да е против. Ама явно това не им е достатъчно, пак искат всичко.
Въпросът за една валута е дали е конвертируема, а не дали е физическа или електронна. Валутата тряма да се ползва с доверие. Левът е нищо, той не съществува от 20 години, еврото е супер силно и е второ в света. На всеки що-годе образован човек е ясно един инвеститор кое от двете ще избере. На същия така що-годе образован човек му е ясно пък колко важни са инвестициите и докъде водят те.
Не знам ти за какво празнуваш.
Аз празнувам, че най-сетне поехме пътя да станем нормална държава, празнувам, че повече комунистите не могат да фалират държавата, празнувам, че вече няма да сме руска перачница на пари, празнувам, че идеалите на Левски най-сетне след толкова години са сбъднати. Нещо лошо?
Ако е все тая, ако и двете са еднакво добри и няма никаква разлика, тогава за къде са се залетяли толкова??!! Или, все пак има, някакви съществени разлики?
И не, не харесвам пропаганда, където отсрещната страна се изкарват тъпаци!
Досега теглехме негативите, а сега ще ползваме и позитивите от влизането в Еврозоната. Само ще кажа за тези, които реват за суверинитет, левът, за цялата си история е бил суверенен едва 30 години и точно тогава го фалираха. Откакто влязохме във валутен борд нямаме никакъв суверинитет, но това беше единственият начин да не станем като Гана например. Така че пропагандата на Израждане е едно, а действителността - съвсем друго.
Mouse написа: Нед Юли 13, 2025 11:49
Нещата обезателно ще се наредят!
Така е, и аз съм убеден - откак комунизмът цъфти по тези земи, бял ден не сме видели. Бяхме една от най-развитите държави по царско, тея дойдоха и като скакалци опоскаха всичко и ни пратиха в трета глуха. Крайно време е да опитаме по другия начин, който, повече от очевидно е, е по-добрият. Всички, ама всички бивши или настоящи комунистически републики са по-зле от демократичните. От това по-пряко доказаелство, тури му пепел.
Mouse написа: Нед Юли 13, 2025 11:49
Интересно защо забравихте колко хиляди българи, бременни жени и деца са убити, дори живи изгорени от сегашния режим в Украйна, а вие знамената им слагате "за почест"
Сопри се малко - онова беше вътрешен конфликт, а не пълномащабна война за територия и навлизане в суверенна държава. Путин е избил стотици хиляди, но тук постоянно се веят руски знамена. То и за Сталин важи същото, но те пак се веят - малоумна работа.
Mouse написа: Нед Юли 13, 2025 11:49Аз като кажа нещо подобно ставам комунистическа бабичка и путиска.
Ама както казват хората "то ще има видов ден". Дано да го доживея.
Путиска
Да, ти си отявлен привърженик на Путин и на комунизма. На черното бяло няма как да каже човек. И не, няма да го доживееш - никой няма да го доживее, защото такъв ден просто няма да има. Подобни мрачни прогнози ви се въртят постоянно в главите на комунистите и така и не се случват. Вече го написах:
Mozo написа: Пет Юли 11, 2025 13:42
Комунистите ми приличате на играчите на еврофутбол - еййййй, за малко да го хвана, само един мач ми избЕгá

И вашата същата - все не познавате през последните има-няма 120 години.
И искам да ви попитам нещо супер елементарно - защо след като еврото е толкова лошо, ВСИЧКИ, ама ВСИЧКИ до една държави станаха в пъти по-богати след приемането им в Еврозоната? 21 доказателства има, 21 държави. Нито една не е станала по-бедна, а е станало по-богата, но вие, въпреки всички преки доказателства за ползите от присъединяването към Еврозоната, продължавате да си измисляте какви ли не мрачни сценарии, доста често изсмукани от пръстите или просто по политически убеждения. Една държава да беше станала по-бедна, да имате аргумент. То има 100% успеваемост, но въпреки това вие сте против. Единствената държава, която има неоспорима полза да не приемем еврото е Русия. Нали не сте чак такива продажници, че да слагате интереса на Русия пред този на България? Аз си гледам моя интерес, вие си защитавайте чуждия