Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

България е силна в ЕС и Северна Македония да се съобразява с нас: Говори външният министър

Нещо, което ви е направило впечатление и искате да споделите своето мнение.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

България е силна в ЕС и Северна Македония да се съобразява с нас: Говори външният министър

Мнение от Mozo »

Властите в Северна Македония поставиха Европейския парламент в изключително неудобно и незавидно положение да се търсят оправдания, сметка кой с кого се е виждал, но в крайна сметка България не следва да открива злорадство или да се радваме. България подкрепя Северна Македония по пътя ѝ на европейска интеграция. Това заяви пред bTV външният министър Георг Георгиев за доклада на Република Северна Македония.

Според външния министър Християн Мицкоски не се вълнува от позитивното развитие от процесите на Северна Македония в ЕС, а води битка на внушения, които са безплодни. "България е силна страна, България е фактор в ЕС, с който Северна Македония трябва да се съобразява, защото България е член на ЕС, а Северна Македония е само кандидат, засега", призова Георгиев.

"Спрямо България има говор на омразата и кризисен ПР. Има и такива спекулации, че премиерът на Северна Македония създава теми, които да настройва обществото си спрямо България", изтъкна външният министър.

https://www.actualno.com/europe/bylgari ... 69914.html
Прочетено: 446 пъти
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: България е силна в ЕС и Северна Македония да се съобразява с нас: Говори външният министър

Мнение от Mozo »

Естествено, когато си в подобен голям съюз ти си фактор. Когато си отстрани, си никой, Гаврош.
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Re: България е силна в ЕС и Северна Македония да се съобразява с нас: Говори външният министър

Мнение от Mouse »

"България е силна в ЕС" :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Дори не сме и деветата дупка на кавала, дето принцитно я няма :toothy10:
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Стига с тоя негативизъм бре мишок! Изказванията ти приличат на старо закостеняло злобно бабе от едно време. Били сме деветата дупка на кавала едно време когато бяхме 16-та република. Стига вече с тоя негативизъм, поне мен почва да ме дразни тая работа.
Кажи ти, кое е по лошо от онова време, което не ти харесва сега и смяташ че сме деветата дупка на кавала!?
Парите ли са ти малко, колите ли са кофти, има липси по магазините ли, няма държавен бензин или какво? Опитвам се да разбера какъв е проблемът за този негативизъм и наистина ми е любопитно
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Mouse написа: Пет Юли 11, 2025 07:37 "България е силна в ЕС" :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Дори не сме и деветата дупка на кавала, дето принцитно я няма :toothy10:
Вчера имахме пряко доказателство, че сме силни, подкрепиха ни от цяла Европа. Ако бяхме извън ЕС, нямаше да имаме ничия подкрепа. Няма такова нещо като "девета дупка на кавала". Там си пълноправен член и всичко е регламентирано със закон, а не като едно време, когато бяхме крепости на руснаците. Можеш да блокираш решения, което не беше възможно при руско робство. Както сега само една единствена държава в лицето на Словения блокира 18-я пакет от санкции срещу Русия. Има ли силата да го направи? Има. Ние можем да направим същото и го правим - всяко, абсолютно всяко едно решение минава и през България, такъв е законът и редът в ЕС и именно това му е идеята. Моля те, запознай се с елементарни неща, вместо само да плюеш и да не знаеш нищо PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18

Значи да обобщим:

Пълноправен член си на голяма общност, съобразяват се с теб, гласът ти тежи точно толкова, колкото на всяка една друга държава, наливат милиарди евро в държавата ти - лошо.

Вместо да ти дават, ти плащаш на Русия, като звънне Брежнев по телефона само кимаш и изпълняваш, фалираш държавата три пъти, изнасяш де що злато има за Русия - хубаво.

Размазваща логика, чудни хора сте...
Montoya написа: Пет Юли 11, 2025 08:13 Стига с тоя негативизъм бре мишок! Изказванията ти приличат на старо закостеняло злобно бабе от едно време. Били сме деветата дупка на кавала едно време когато бяхме 16-та република. Стига вече с тоя негативизъм, поне мен почва да ме дразни тая работа.
Кажи ти, кое е по лошо от онова време, което не ти харесва сега и смяташ че сме деветата дупка на кавала!?
Парите ли са ти малко, колите ли са кофти, има липси по магазините ли, няма държавен бензин или какво? Опитвам се да разбера какъв е проблемът за този негативизъм и наистина ми е любопитно
Така си обичат те, черногледство и негативизъм до дупка. Неаргументиран, безпричинен, безсмислен, но затова пък перманентен. И аз не ги разбирам, но е факт, че повечето са така.
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Вчера имахме пряко доказателство, че сме силни, подкрепиха ни от цяла Европа.
Естествено, че ще ни подрепи. Нали им трябват money, money > "заложените" милиони във валутния борд. Пари им трябват, не българи. Територия им трябва, не народ!
Там си пълноправен член
Там не си пълноправен член, а платена подлога.
Можеш да блокираш решения,
Да, можеш ако ти стиска или ако се откажеш от власт и пари. Няма такъв хобит.
такъв е законът и редът в ЕС
Редът в ЕС е каквото каже Борсула и фатанатазирания-платен кръг около нея. Не напразно й търсеха сметка за договорите с ваксините.
Моля те, запознай се с елементарни неща, вместо само да плюеш и да не знаеш нищо
Първо не плюя (ако знаеш какво включва този израз). Изказвам мнение като "свободен европеец с право на глас", нъл тъй проповяднаш? И нещата хич, ама хич не са елементарни, а животозастрашаващи, не мен, а света. И защо реши, че нищо не знам? И ако това, в което вярвам, това което казвам и това което знам, не ти харесва, ама нали имаме "свобода на словото" :p Демек имам право на изказване според псевдоевропейските постулати :toothy10: :toothy10:
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Montoya написа: Пет Юли 11, 2025 08:13 Стига с тоя негативизъм бре мишок! Изказванията ти приличат на старо закостеняло злобно бабе от едно време. Били сме деветата дупка на кавала едно време когато бяхме 16-та република. Стига вече с тоя негативизъм, поне мен почва да ме дразни тая работа.
Оки Монти - съобразявам се и спирам да пиша по темата!
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Mouse написа: Пет Юли 11, 2025 14:48
Вчера имахме пряко доказателство, че сме силни, подкрепиха ни от цяла Европа.
Естествено, че ще ни подрепи. Нали им трябват money, money > "заложените" милиони във валутния борд. Пари им трябват, не българи. Територия им трябва, не народ!
Ти сериозно ли? Ако беше така, щяха да ни отрежат, за да приберат по-бързо Македония, та да ѝ вземат парите. Що за глупости са това? Налели са милиарди в България, а ти викаш, че ни вземат парите, несериозно е.
Mouse написа: Пет Юли 11, 2025 14:48 Там не си пълноправен член, а платена подлога.
Ъъъ, платена? От кого? Абсолютно пълноправен член си и това е регламентирано със закон. Не знам как можеш да казваш на черното - бяло :roll:
Mouse написа: Пет Юли 11, 2025 14:48 Да, можеш ако ти стиска или ако се откажеш от власт и пари. Няма такъв хобит.
Напротив, има и ние сега го правим - спираме Македония от влизане в ЕС. Да отричаш реалността не говори много добре. Има множество решения, които сме спрели, поинтересувай се, излез от Фейсбоклук, погледни навън.
Mouse написа: Пет Юли 11, 2025 14:48 Редът в ЕС е каквото каже Борсула и фатанатазирания-платен кръг около нея. Не напразно й търсеха сметка за договорите с ваксините.
Разбира се, в Русия е далеч по-различно :съгласен:
Mouse написа: Пет Юли 11, 2025 14:48 Първо не плюя (ако знаеш какво включва този израз). Изказвам мнение като "свободен европеец с право на глас", нъл тъй проповяднаш? И нещата хич, ама хич не са елементарни, а животозастрашаващи, не мен, а света. И защо реши, че нищо не знам? И ако това, в което вярвам, това което казвам и това което знам, не ти харесва, ама нали имаме "свобода на словото" :p Демек имам право на изказване според псевдоевропейските постулати :toothy10: :toothy10:
Защото говориш неща, които просто не са истина. Да се спрем само на едно - нали каза, че еврото щяло да стане 4 лева. Давай сега, обясни ни що не стана, а стана така, както аз ти казах, че ще бъде, а именно, ще се обменя по курса, по който се е обменяло през последните 20 години.
Mouse написа: Пет Юли 11, 2025 14:50 Оки Монти - съобразявам се и спирам да пиша по темата!
Поредното доказателство, че не четеш. Нито той, нито някой друг ти е казал да спираш да пишеш по темата. Напротив, пита те нещо съвсем конкретно.
Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Mouse написа: Пет Юли 11, 2025 14:50
Оки Монти - съобразявам се и спирам да пиша по темата!
Не съм казал да спираш да пишеш, попитах те защо е този негативизъм, зададох въпроси на които не ми отговори, също като баща ми когато си заговорим за хубавото онова време. Било е хубаво, но не казва защо, може би защото можеше всяка вечер прибирайки се от работа да носи туба 5 литра с газьол за нафтовата печка да се топлим зимата.
Както и да е, ако искаш отговори ми с някакви читави примери, какво не ти харесва и защо си негативно настроена към всичко ново
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Montoya написа: Пон Юли 14, 2025 08:31 Не съм казал да спираш да пишеш, попитах те защо е този негативизъм, зададох въпроси на които не ми отговори, също като баща ми когато си заговорим за хубавото онова време. Било е хубаво, но не казва защо, може би защото можеше всяка вечер прибирайки се от работа да носи туба 5 литра с газьол за нафтовата печка да се топлим зимата.
Както и да е, ако искаш отговори ми с някакви читави примери, какво не ти харесва и защо си негативно настроена към всичко ново
Не съм негативно настроена към всичко ново, просто гледам критично на нащета. Веднага се съгласих с теб, че се губят пари при превалутирането при пътуване. Факт е и не го отричам.
Мозо ме титулува "путист", а аз не съм конкретно за Русиия. Била съм там в доста по-хубавите времена и зная какво е. Дори го писах, но не се забеляза. Сега покрай военните действия сигурно е още по-зле. Имам предвид зле за обикновения руснак. А и стиига с това що не бягате в Русия или Северна Кория. Когато настъпи оня "демократичен" прелом у нас имах опция да отида да работя в Дания, друга като детегледачка на близки хора в Ню Йорк, приятели ми предлагаха Холандия. Никога не кандидатствах за "зелена" карта и никога не съм искала да ходя в това бебе Америка дето в Копривщица, примерно, има ракли по-стари от тази държава. Не пожелах никъде да отида. Не че не съм имала възможстост. И сега имам възможност да отида в Русия, но не искам - била съм, гледала съм и не виждам какво ново ще науча. В Америка освен Ниагарския водопад и поселището на асасините - не виждам защо да ходя. Та толкова по въпроса с ходенето насам-натам дето се натяква.
Против ЕС съм защото нямаше питане до народа. Аджеба иска ли или не. Също както и за НАТО. Против съм защото плазмодийната партийна върхушка се кланя на някого. Щях да реагирам така ако се кланяха и на Русия, както и реагирах по соц времето. Не може да си една от първите вържави в света, да заемаш стратегическо геоположение и да си даваш дирника на всеки дето му се при...такова.
Не съм против еврото като хартийка. Против съм фунцията на БНБ да отпадне и да сме на пангара на ЕЦБ. Против съм въоръжаването на Украйна, против съм това дето го наричат преватизация, а де факто ликвидираха всичко читаво. Ето съседката, работеща в Чехия, каза че още преди приемането им в ЕС са се договорили за плаващ курс крона-евро и имат самостоятелност. Не са разбили т.нар ТКЗС-та, а и сега си работят на 100 %. И Чехия никога няма да клекне защото когато са влизали в общността са имали мислещи хора на възловите постове. А ние какво имахме? Михайлова, Паси, Костов и още няколко лакомници и послушници в манастира на ЕС. И сега какво имаме? Един Винету дето си въобразява, че е нещо. Един погнат по закона Магнитски. Все послушници като сегашния премиер. Още много "защо" са откак ни демократизираха, но при н ас си остана на власт мафията. Коза Ностра трева да пасе в детската градина.
Против съм цялото това неразбирателство, този неолиберализъм, тези родител 1 и родител 2, това фашизиране на омразата към Русия. Я си спомнете колко диктатори тръгнаха срещу Росия назад във времето и как се върнаха. Наполеон, Хитлер, дори викингите преди векове.
Когато ви напомням за кланетата на българи в Украйна ми се отговаря че и в Русия имало убийства. Ми ще има. Война е. Просто преиначавате историята (все пак съм историк) и помня някои неща.
Не съм против новото Монти, против съм СЕГАШНОТО НОВО. Не съм за соц икономика, но това у нас не е и капитал. икономика. Разграден двор сме.
А и като я обичате толкова онази Бурсула с иглите, дето сега изтича инфо за далаверите й с ваксините - защо не се боцнахте и вие? Нали от ЕС идва всичко хубаво. Е, не ми се иска чак толкова хубаво.
Ферман мога да изпиша за нарязаната военна техника, подарените уж негодни ракети, за продажбата на български ток и внасянето на скъп от вънка.
И сега Мозо ще започне да вади изречения от контекста и да ги оборва с "факти". Не припадам като баща ти по онова време, но наистина тогава беше по-спокойно за живеене. Нищо че нямаше банани. Аз не ям ни бананаи, ни портокали - та това хич и не ми влияе и без пари да ги дават.
Но като си направа един анализ на всичко казано до сега + горенаписаното май не ЕС ни е виновен, а плазмодниците, които българския народ избира да го представляват пред света. Не е виновен който яде зелника, а който му го дава. Както и златото си даваме .... ай стига :toothy10:
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Сетих се да допиша нещо :mrgreen:
Какъв е смисълът да се джавкаме тук за неща, които са далеч от нашата компетенстност. Споменах: Политиката, която водят голямите държави е в мъглявия период на висшия пилотаж и никой не може да прецени развитието дали ще е с 2, 4 или дори 6 маха. Ние четем и слушаме: едни едно, на което вярват; други - друго, на което пък те вярват. Пионки сме в една игра на ниво, за което дори нямаме понятие кой прав и кой крив, нали :mrgreen:

Я да се съберем тук при мен, на относителна хладинка. Ще пийнем по бира или там кой каквото му е мерак, ще пекнем мръвчици и мезета на барбекюто (няма да съм аз на тази позиция), ще си полафим за коли, за книги, за филми. Само политиката ще е забранена! Ще се посмеем, ще подишате топъл, но пък чист въздух. Кой с жена, кой с гадже - входът е отворен без покани.
А ние ще се изподерем за тъпотии. Зарежете политиката, тя и без нашите коментари ще се върти насам-натам. Важното е да ни е хубаво!
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Аз не се дера с никого, не знам защо такасе приема. Говорим си, изказваме мнение, спорим, няма да си мълчим като задници :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Ок, аз пък не обичам да говоря за политика изобщо, но повече не обичам да се плюе срещу новото и хубавото, което ми е хубаво на мен.
Давам точни и ясни примери които ме засягат лично мен като жител и хобито ми, което както знаеш е да шофирам.
Когато взех книжка работех на гранична застава между Драгоман и Трън, имах москвич 2140 и пътувах 3 часа до Берковица и час и половина до София по едни неземно надупчени пътища, да 95-та година пътищата бяха тесни и с дупки, много добре си ги спомням, особено оня участък през Белидие хан, как беше се нагънал като плисирана пола и автобусът минаваше половин час тия 2 километра които сега се минават за 3 минути.
Може и да крадат, ама се строят пътища, пътища които ги нямаше. Може да не е супер качество но има път. Спомняш си преди 20 години как се минаваше по околовръстното на София особено август месец като тръгнат гастербайтерите. Тези които сега са на северната тангента тогава когато я нямаше бяха на Горна Баня и Цар Борис, до Суходол, 2 часа ми трябваха от Ломски форт до Симеоновско шосе. Точно този участък още не енаправен и въпреки това се пътува по бързо в момента защото трафикът е разтоварен от там.
Магистралата до Бургас е завършеня цялата, има друга магистрала до Хасково, още една до Дупница, магистралата от Калотина е готова, мисля, че до месец ще я пуснат, а тангентата я ползвам всеки ден за да ходя на работа. Северната дъга на старото околовръстно е с чисто нов асфалт от няколко години и сега се пътува от там много бързо и без дупки, широко е.
Миналата седмица нашите закъсаха при Нова Загора с колата на сестра ми. От София, до Нова Загора, обърнах, взех ги, закарах ги до Берковица и се върнах на София, 700 км за 6 часа. Това ми го позволиха пътищата и колата която не е от най модерните. Дреме ми кой колко е откраднал щом е направил нещо което е полезно за мен. Преди само 20 години такова нещо щеше да не е възможно
Айде живи и здрави PDT_Love_18 :headbang:
AsusVivoBook17
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

За Околовръстното си прав :съгласен: Направиха го ама указателните табелки не са удобни. Пише - "София", но поне да има и обратното: Драгалевци, Симеоново - да знаеш къде да слезеш от магистралата в локалното. Аз за това си карам само по него и горе не се качвам. И на други места ми е правило впечатление, че указателните табели не са читави.
Но пък чак толкова лоши пътища не помня. Още млад шофьор си направих кефа с Москвича на нашите от София да отида долу до Синеморец, после нагоре до Шабла през Варненско-Бургаския проход, който ми се видя малък ад, и после през Шумен, Търново, Арбанаси и до София. Още ми беше мерак да шофирам и ми беше все тая къде ще отида, стига да съм с колата. После с първата моя пак доста обикалях. Да, имаше и лоши участъци, но чак пък толкова - не съм ги нацелила. То и сега магистралата е една, на вълнички. Само онова парче в Северна, дето е от време оно, е читаво останало. Поне по спомен от 2019 г.
Не отричам, че има нови и хубави неща, но някак лошите повече се набиват в очите защото са от ежедневния живот. Не всички обикалят като теб. Като общо погледнато - да, но примерно къде и чия собственост са язовирите? Колко язовира са построени за тези десетилетия. Кърпи се на парче и се чака да стане супер инцидент, за да се оправи нещо. Дори тук в никъдето. Пътят отдолу го оправиха, сложиха мрежа към дерето сомо че след тежък инцидент.
Та така. Дразнят ме лошите битовизми, дразнят ме лошите ни управници, дразни ме това чуждопоклоничество, дразни ме мешателството във вътрешната и външната поитика, дразни ме това да правим каквото от Ес ни казват кое как да бъде - не самата хартийка евро.
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Mouse написа: Вто Юли 15, 2025 09:22 дразни ме това чуждопоклоничество
Когато се кланяхме, а и продължаваме да се кланяме един век на руснаците, всичко е наред. Когато интересът се пренасочи, започва да ви дразни :booty: В случая чуждопклонничество няма. България географски е в Европа и там ѝ е мястото. Който иска може да бяга към северната част на Азия, но аз си искам в Европа, защото България Е в Европа.
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Любопитни новини”