Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Европейският парламент одобри България в еврозоната, български евродепутати гласуваха против (СНИМКИ и ВИДЕО)

Нещо, което ви е направило впечатление и искате да споделите своето мнение.
Аватар
beggginer
Доктор
Доктор

Re: Европейският парламент одобри България в еврозоната, български евродепутати гласуваха против (СНИМКИ и ВИДЕО)

Мнение от beggginer »

Mozo написа: Нед Юли 13, 2025 00:44 Да, автоматично не става, но е много по-добре да си вътре, отколкото отвън. Вътре възможностите са големи.
Много зависи къде. В затвора например, не е точно така.
Mozo написа: Нед Юли 13, 2025 00:44само за три дни два пъти ни вдигат рейтинга:

viewtopic.php?f=446&t=152998
Това само означава, че насилиха поръчкови доклади по ускорената процедура, заедно с медийната кампания, която се върти нон-стоп. Аз не съм забогатял за последните три дни, предполагам ти също? Кое е станало по-хубаво - черноморието заради туристите с чуждестранните им инвестиции?
Прочетено: 1226 пъти
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа: Съб Яну 21, 2023 12:28 Знам какво правя.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: Европейският парламент одобри България в еврозоната, български евродепутати гласуваха против (СНИМКИ и ВИДЕО)

Мнение от Mozo »

vpvelev написа: Нед Юли 13, 2025 22:39
Mozo написа: Нед Юли 13, 2025 00:44
Иначе моментът си е чудесен, еврото е във възход, като в същото време поскъпва и спрямо долара. По-добър момент от това, здраве :)
Лошото е че само за няколко дена еврото поскъпна спрямо долара, а след това поевтиня. Играе като криптото.
По-лошото е че ние не сме готови. И не отговаряме на критериите.
Еврофондовете само спъват досега икономиката ни и корумпират управляващите. Сега пак ще чакаме с магическа пръчка еврото да оправи икономиката ни, а управляващите само да крадат още повече.
Че еврофондовете спъват икономиката е малко несериозно. За корумпирането съм съгласен, но не е виновен инструментът, а този зад него. Корупция в България винаги е имало по един или друг начин и да обвиняваме ЕС не е особено уместно.
beggginer написа: Пон Юли 14, 2025 09:35
Mozo написа: Нед Юли 13, 2025 00:44 Да, автоматично не става, но е много по-добре да си вътре, отколкото отвън. Вътре възможностите са големи.
Много зависи къде. В затвора например, не е точно така.
Mozo написа: Нед Юли 13, 2025 00:44само за три дни два пъти ни вдигат рейтинга:

viewtopic.php?f=446&t=152998
Това само означава, че насилиха поръчкови доклади по ускорената процедура, заедно с медийната кампания, която се върти нон-стоп. Аз не съм забогатял за последните три дни, предполагам ти също? Кое е станало по-хубаво - черноморието заради туристите с чуждестранните им инвестиции?
Е, ти може и за 24 часа да искаш, но не работят нещата така. Дори комунистите, разбивайки на пух и прах всичките си доктрини, събираха долари като пощурели. На всекиго му трябва конвертируема валута, а не утрепаните лев и рубла.
Изображение
Аватар
beggginer
Доктор
Доктор

Мнение от beggginer »

Корупция има и в ЕС, и то в особено големи размери. Това е еврейска организация. Виж, аз не съм копейка, не милея за рублата, нито за соц-а. Живял съм 11 години в Англия благодарение на т.н. демокрация и европейски права за пътуване. Прибрах се преди 4-5 години и вече започнах да се разочаровам. Не от правителството и крадците в парламента, а от безхаберието на народа. Тук каквото и да стане, никой няма да си мръдне пръста. Ние просто се приспособяваме към новата среда, колкото и да е неизгодна тя, докато тихичко си роптаем. За времето, в което живях в Лондон, станах свидетел на десетки мултимилионни протести по НАЙ-РАЗНООБРАЗНИ теми. От Брекзит и такива срещу властта, полицията, та чак до легализиране на тревата. Управляващите там имат усещането, че губят почва под краката си, когато народът надигне глава. Нашите нямат такова усещане и си правят, каквото си искат, без никакъв коректив. Нито отвън, нито отвътре.

В Камдън център (средище на най-върли привърженици на работническата партия), пазих Джеръми Корбин преди години, заедно с полиция, жандармерия, кучета и повярвай ми, бяха ли съборили оградата тогава, щяха да го линчуват и никой нямаше да успее да го спаси, нито с оръжие, нито без. Масата е сила, ние не я упражняваме. Снопът с пръчки на Кубрат отдавна се е пръснал и няма намерения да се събира. Има само по няколко колчета, които добре са се охранили, а останалото са стърготини готови за преработка или изгаряне.

Та за еврозоната. Спират ни от години, защото нямаха такава необходимост и защото нека си кажем честно, просто не сме за там. Всеки, който е ходил в която и да е европейска държава, знае защо. Изведнъж се пусна МАСИРАНА кампания за това как ние едва ли не покриваме всички изисквания, няма никаква инфлация тук, заетостта е рекордна, няма безработни, заплатите растат, а кредити валят. Все неща, които трябва да засилят икономическия ни просперитет, безвъзвратно?

Пълни, ама ПЪЛНИ глупости. Имаме много финансови инжекции от европари, но не толкова усвоени и окрадени по фондове, а лични, частни, от младата работеща гвардия (българи, цигани, турци), които инвестират всичко изработено и откраднато навън, обратно в България. Това не е причина да се вдига кредитния ни рейтинг, банките ни са най-големите измекяри в цяла Европа, а и отвъд нея. Дори банки с доказано качество извън България, работят тук по местен тертип. Ако дори едно нещо от тези, които ни се случват през последните години, беше станало в Гърция, Испания, Италия, Германия, Франция, Англия, или където и другаде да било, власт нямаше да има, а политиките щяха да се прекрояват по желанието на народа. Щяха да се наблюдават същите събития, каквито и в европа, а именно - фашизъм, който се възражда с нови сили и вътрешно бунтуване.

Ние обаче, си доведохме стожери на промяната съдени навън (чисти вкъщи), които се оказаха също толкова корумпирани, колкото тези, които искаха да променят. Дотолкова, че управляваха заедно, на "ротационен" принцип, нищо че не осъществиха рокадата накрая :lol:

Да, има руски интереси в България, има и евроатлантически. Единствено няма български. Виж Румъния и Полша, които се облажиха от Американското крило. Виж Унгария, Словения и Сърбия, които се облажиха от руското. Сега се огледай наоколо и се зачуди ние от какво сме се облажили? Американците, англичаните и канадците ни взеха златото и ценните добиви, руснаците нефтохим, затвориха ни реакторите, зависими сме от европейски ток, руски газ и американски кур. Ние сами си взехме всичко доходоносещо - приватизирахме, разпродадохме, окрадохме. Компенсаторки, далаверки, комисионни. Казват ти, че всичко е в разцвет и ти кимаш доволно. Пътят е към Европа? Хомотът отдавна е нахлузен, но ние не усещаме, че влачим ралото. Радваме се на еврото, плачем за лева, взимаме прясно смляната информация.

Какво стана със самолетите Ф16 @Mozo ? Кога ще литнат?
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Е, аз от кога разправям, че българският народ е супер зле? Той поетът го е казал с мършата, не аз. И това, което описваш нито е от днес, нито е от вчера, а е традиция, начин на живот. И не, никой за никъде не е бързал, 20 години отне процесът. Това, ако е бързане, не знам какво е бавене. И да, принципно сме толкова зле, че не сме за никъде, и за Африка не ставаме. Именно затова ни трябва нещо, за да ни очовечи или поне да опита. Руското влияние не ни помогна, сега се надявам на европейското.
beggginer написа: Вто Юли 15, 2025 10:23 Какво стана със самолетите Ф16 @Mozo ? Кога ще литнат?
Когато ги произведат и когато пристигнат. Това не е автомобил, че да излезе от поточната линия за 24 часа. Два вече са тук:

Договорът се изпълнява и машините си идват.
Изображение
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

beggginer написа: Вто Юли 15, 2025 10:23 ...
Да, има руски интереси в България, има и евроатлантически. Единствено няма български. Виж Румъния и Полша, които се облажиха от Американското крило. Виж Унгария, Словения и Сърбия, които се облажиха от руското. Сега се огледай наоколо и се зачуди ние от какво сме се облажили? Американците, англичаните и канадците ни взеха златото и ценните добиви, руснаците нефтохим, затвориха ни реакторите, зависими сме от европейски ток, руски газ и американски кур. Ние сами си взехме всичко доходоносещо - приватизирахме, разпродадохме, окрадохме. Компенсаторки, далаверки, комисионни. Казват ти, че всичко е в разцвет и ти кимаш доволно. Пътят е към Европа? Хомотът отдавна е нахлузен, но ние не усещаме, че влачим ралото. Радваме се на еврото, плачем за лева, взимаме прясно смляната информация.
С горните съм напълно съгласен, но с това което съм сложил в цитата - не.
Ние също се облажихме и то най-вече от ЕС.
Относно златото. Защо през соца не сме станали богати от това злато? Имаме ли технологията за добив на това злато и ценните метали? Ходил ли си скоро по Златица, Пирдоп, Челопеч, Чавдар и Панагюрище? Регионът на тези населени места е пълен с живот и стандартът е висок. Съмнявам се, че преди тези "канадски крадци" там е бил висок стандартът.
Колкото до руската газ и руския петрол. Колко правителства преди и по време на соца се гъзеха на Чебурашките? За благодарност от тях, ние плащахме и все още плащаме най-скъпия петрол от сорт Урал и най-скъпата газ в Европа. Чебурашките толкова много ни "обичат", че искаха да им се плаща в долари, а не рубли!
Помниш ли схемата "Лукойл -> Литаско -> Лукойл" и как въпросните руски боклуци с години не внасяха и един лев данък, а ни пробутваха нефтени продукти от нискокачествения сорт "Урал" на супер завишени цени?
Колкото до реакторите, приватизацията и кражбите през 90-те години, комунягите го направиха това. Някои заводи от соц-а си бяха обречени на пробвал, като мога да дам пример с "Кремиковци".
Колкото до реактироите, ЕС ни даде милиони евро за извеждане от експлоатация на тези стари реактори. Нито ЕС, нито САЩ са виновни, че не сме си построили модерни реактори или не е въведена в експлоатация АЕЦ "Белене".
За "схемите", кражбите и далаверите трябва да бъдем "благодарни" на бившите отрочета на БКП и ДС, които се отчитат в Москва и са верни на РАсия. Също така и да "благодарим" на тъпанарите, които гласуват за тях. О
Отделно този социализъм тотално промени манталитета ни. От хора с морал, достойнство и дълг към България, се превърнахме в далавераджии, измамници и използвачи без капка морал и съвест. Превърнаха българския народ в тотална мърша, като мнозинството от този народ разчита на "партията" да го храни и да решава какво да прави, а не на собствените си сили и възможности да се развива.
Еврото няма да промени това, но поне ще ни предпази от БКП и ДС некадърници, които без проблем могат да бутнат валутния борд и историята от 1996-1997 да се повтори.

Бих искал в случая да "благодаря" на дъртите Копейки, които с техните действия и бездействия преебаха децата и внуците си да плащат солено сметката
Аватар
beggginer
Доктор
Доктор

Мнение от beggginer »

@Shaker Ходил съм и не смятам, че стандартът е висок. Също е пълно с цигани, опа извинявам се - ромска общност.

Ако съдим колко богат е един район по това колко богати крадци можеш да срещнеш в него, София е най-богатия град в света.

Комунизмът е изградил част от тези ценности у обикновения човек, които ти правилно окачествяваш като вече загубени.

Еврото не може да ни предпази от нищо - то е стъпка към разширяване на влиянието на ЕС на югоизток, заради разпалената от евреите война. Ние сме бързо изградената буферна зона на Европа. Също толкова, колкото руснаците ни искат зависими, ни искат и евроатлантиците. И ние сме, пред всички господари. Еничарите ни отдавна са продали душите си.

Старите ДС отрочета сега са пременени с евро-ценности и правят реформи, декламирайки същото, което и ти. Дори имаме такъв кмет на София.

Ще ти разкажа няколко лични примера от собствената си камбанария. Дядо ми, лека му пръст, беше механик и майор в технически войски Пловдив, с четири роти под свое командване. Върл комунист, патриот, наследник на уважаван хайдушки род от Дряново. Разжалван и с отнето имущество, след като брат му емигрира в Америка. Той не се сърдеше нито на брат си, нито на партията, но го беше яд на хората, че опорочиха и предадоха идеята. Работеше много и беше идеалист, до смъртта си. Чел съм негови речи на сбирки след 89-та и е бил изключително прозорлив. Част от тях са като предсказания за краха на т.н. демокрация. Синът на този човек (баща ми) беше пълна негова противоположност. Един от съоснователите на организирана престъпност в региона, по спортна линия, с връзки и пръст във всичко лошо и доходоносно, което е сполетяло много от сънародниците ни тогава, включително рекет, отвличания, присвоявания в особено големи размери. Тогава, майка ми се разведе, за да запази живота си и този на децата си, отказа се от богатство и охолство, а в последствие отказа куфарче с милион долара във времето на кредитните милионери и фалитите на банки, защото знаеше какво ще ни причини. Също много прозорлива жена.

Такива са били времената, ще кажеш? Не, такива са били хората, когато им дадеш свобода на действие и още са такива. Българският народ винаги е имал нужда от господар, защото сам се изтрепва. Ние още си търсим такъв и тази неяснота дали това е САЩ, Русия или ЕС, ни притеснява много. Не знаем накъде да се наведем, притеснени сме.

Тези, които са искали да работят и да дадат живота си за благото на родината, са умрели разочаровани и предадени. Останали са наследниците на живите, а живите са предпазливи, корумпирани, страхливи, алчни и продажни. Такива хора не могат да извършат революция и им остава единствено да се примирят с участта си. Ние сме потомците на умиращ народ - някога юнашко племе. Вятър ечи, балкан стене, а Ганьо мисли как пари да вземе.
Изображение
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

beggginer написа: Сря Юли 16, 2025 13:04 @Shaker Ходил съм и не смятам, че стандартът е висок. Също е пълно с цигани, опа извинявам се - ромска общност.
Не съм фен на политкоректните думи на ППДБ и стотиците НПО-та на издръжка от съмнителни международни организации. Циганинът си е циганин, а ром е напитка. Те са навсякъде и разнасят "културата" си. Даже си живял в Англия дълги години и си виждал техните цигани (пакистанци, индийци и бангладешци), как си разнасят циганската култура в гетата и изобщо не желаят да се цивилизоват с останалите.
beggginer написа: Сря Юли 16, 2025 13:04 Ако съдим колко богат е един район по това колко богати крадци можеш да срещнеш в него, София е най-богатия град в света.

Комунизмът е изградил част от тези ценности у обикновения човек, които ти правилно окачествяваш като вече загубени.

Еврото не може да ни предпази от нищо - то е стъпка към разширяване на влиянието на ЕС на югоизток, заради разпалената от евреите война. Ние сме бързо изградената буферна зона на Европа. Също толкова, колкото руснаците ни искат зависими, ни искат и евроатлантиците. И ние сме, пред всички господари. Еничарите ни отдавна са продали душите си.

Старите ДС отрочета сега са пременени с евро-ценности и правят реформи, декламирайки същото, което и ти. Дори имаме такъв кмет на София.

Ще ти разкажа няколко лични примера от собствената си камбанария. Дядо ми, лека му пръст, беше механик и майор в технически войски Пловдив, с четири роти под свое командване. Върл комунист, патриот, наследник на уважаван хайдушки род от Дряново. Разжалван и с отнето имущество, след като брат му емигрира в Америка. Той не се сърдеше нито на брат си, нито на партията, но го беше яд на хората, че опорочиха и предадоха идеята. Работеше много и беше идеалист, до смъртта си. Чел съм негови речи на сбирки след 89-та и е бил изключително прозорлив. Част от тях са като предсказания за краха на т.н. демокрация. Синът на този човек (баща ми) беше пълна негова противоположност. Един от съоснователите на организирана престъпност в региона, по спортна линия, с връзки и пръст във всичко лошо и доходоносно, което е сполетяло много от сънародниците ни тогава, включително рекет, отвличания, присвоявания в особено големи размери. Тогава, майка ми се разведе, за да запази живота си и този на децата си, отказа се от богатство и охолство, а в последствие отказа куфарче с милион долара във времето на кредитните милионери и фалитите на банки, защото знаеше какво ще ни причини. Също много прозорлива жена.

Такива са били времената, ще кажеш? Не, такива са били хората, когато им дадеш свобода на действие и още са такива. Българският народ винаги е имал нужда от господар, защото сам се изтрепва. Ние още си търсим такъв и тази неяснота дали това е САЩ, Русия или ЕС, ни притеснява много. Не знаем накъде да се наведем, притеснени сме.

Тези, които са искали да работят и да дадат живота си за благото на родината, са умрели разочаровани и предадени. Останали са наследниците на живите, а живите са предпазливи, корумпирани, страхливи, алчни и продажни. Такива хора не могат да извършат революция и им остава единствено да се примирят с участта си. Ние сме потомците на умиращ народ - някога юнашко племе. Вятър ечи, балкан стене, а Ганьо мисли как пари да вземе.
За съжаление си много прав. Ние не заслужаваме да имаме демокрация, защото манталитетът ни е мега зле. Всеки иска бащица (или господар) и той да му определя, как да живее живота си. Много малко са хората, които се възползват от свободата си и определят сами, как да си живеят живота. ДС отрочетата (СДС, ОДС, ППДБ, и не знам какви ли не "сини" лъжци) си правят нови партии и доста години се подиграват с надеждата на хората за по-добър живот тук. Отделно пък територията ни е на много кофти място, защото тук се сблъскват всякакви интереси от изток и запад и е просто неизбежно. За да няма външни интереси, трябва да станем затворени към света като Северна Корея или Туркменистан. Знаем много добре какво е там.
На изток (най-вече РАсия) от край време ми е ясно, че там цари мизерия, олигархия и тоталитаризъм. До преди 5 години щях да защитавам и т. нар. "Запад", но от 2020 година се нагледахме на КОВИД тоталитаризма, а после на ЛГБТ инквизицията, която преследваше всеки несъгласен и непокорен. Писал съм го и тук. Виждал съм с очите си, как хора остават без работа, заради LBGT квоти, а един колега го махнаха, защото един гей го наклевети, че е расист. "Благодарение" на такива събития от запад, изтокът (РАсия) натрупа доста точки и соц-носталгиците се събудиха и почнаха да правят глупости.
Въпреки всичко, смятам, че България трябва и задължително да бъде част от "Западният свят", защото видяхме много добре "Източния свят" до какво ни доведе - разруха и то най-вече на ментално.
За това трябва да се възползваме максимално от свободата си в момента и да се развиваме във всякакъв аспект. Въпреки кражбите, далаверите и олигархията по руски модел тук, членството ни в ЕС и НАТО тласна страната ни в правилната посока и станахме много по-добре.
Да си част от Шенген и скоро от еврозоната е още по-добре. С първото отпаднаха границите към някои държави, а това е било немислимо. Второ, ще използваме втората по сила валута в света, а не "българския номинал" с име лев.
Най-важното е, че имаме свобода. Въвеждането на еврото е правилно решение и с нищо няма да ни навреди, нито пък и подобри, но за това последното сме си виновни ние, че имаме кофти манталитет и политиците ни също.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Shaker написа: Сря Юли 16, 2025 13:54 Да си част от Шенген и скоро от еврозоната е още по-добре. С първото отпаднаха границите към някои държави, а това е било немислимо. Второ, ще използваме втората по сила валута в света, а не "българския номинал" с име лев.
Най-важното е, че имаме свобода. Въвеждането на еврото е правилно решение и с нищо няма да ни навреди, нито пък и подобри, но за това последното сме си виновни ние, че имаме кофти манталитет и политиците ни също.
Пътят на България е един и той е към Европа, защото тя е в Европа. Както ти казваш, едно време те затваряха вътре като концлагерист, а сега напротив - границите се разширяват. За някои хора свободата не е важна и това е супер тъжно. Те наистина предпочитат да имат господар и да са роби...
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Любопитни новини”