Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Държавата отпуска 900 000 лв. на пострадалите при пожарите

Нещо, което ви е направило впечатление и искате да споделите своето мнение.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Държавата отпуска 900 000 лв. на пострадалите при пожарите

Мнение от Mozo »

По предложение на министерството на труда и социалната политика МС взе решение да отпусне 900 000 лв. на пострадалите при пожарите у нас. Това обяви на брифинг социалният министър Борислав Гуцанов.

Той отбеляза, че до сега пострадалите е можело да кандидатстват за помощ в размер на 1914 лева. По думите му сега се отпускат още 3000 лв.

Гуцанов подчерта, че може да се кандидатства и за допълнителна помощ от 2500 лева, която е за техника, изгоряла при пожарите. Министърът на труда и социалната политика поясни, че сумата, отпусната на домакинство, може да достигне до 7500 лева.

Гуцанов добави, че изгорялото или пострадало жилище трябва да е основно, за да получат потърпевшите помощ от държавата.

https://news.bg/politics/darzhavata-otp ... arite.html
Прочетено: 151 пъти
Изображение
Аватар
beggginer
Доктор
Доктор

Re: Държавата отпуска 900 000 лв. на пострадалите при пожарите

Мнение от beggginer »

Четете изгаря ти ЕДИНСТВЕНАТА основна къща, в която живееш, изцяло, защото иначе не се квалифицираш за държавна помощ. Даваме ти 7500 лева за наем, докато си стъпиш на краката. Наричаме го почти милион лева помощ, защото звучи значително. Реално е 7500 лева за 120 човека. :lol:

Ама те не са длъжни да помагат на никого!! Ама да са си правили застраховки! Ама да са живеели в държава, а не в кочина. Че и къщи да си строят в нея. А ма ха!!

Реалния резултат, както и във всички други такива случаи, е присвояване на общинско ниво. Кметове намират някакви изоставени къщи, подправят документи и намират лица, които са живели там "постоянно". След това им хвърлят някакъв малък процент от парите и запазват останалото за себе си. Често това са и роднини.
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа: Съб Яну 21, 2023 12:28 Знам какво правя.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: Държавата отпуска 900 000 лв. на пострадалите при пожарите

Мнение от Mozo »

Абсолютно е така, принципно държавата не е длъжна, затова са застраховките. Това е все едно да ми се запали колата и да очаквам държавата да ми купи нова. Ми, да съм я застраховал.
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Любопитни новини”