Че за да долепи два прозореца един до друг, трябва да са на един виртуален десктоп или греша ?
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Автоматичен тайлинг в плазма [РЕШЕНА]
Re: Автоматичен тайлинг в плазма
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Да. В случая с Polonium го прави атоматично. Имаш примерно един терминал на цял екран. Отваряш 2ри терминал в същия виртуален десктоп на същия монитор. Отваря ти го до него. 3тия ще раздели дясното пространство например и тн. Виж клипчето от ютуб, 2рия постcprog написа: Чет Апр 10, 2025 16:11Че за да долепи два прозореца един до друг, трябва да са на един виртуален десктоп или греша ?
Това ми е 2рото питане ако е предвидена възможност хубаво ако не ще го игнорирам този проблемwannaBe написа: Чет Апр 10, 2025 15:18 Тайлинга +виртуални десктопи е доста добре, понякога се случва да ми крашне нещо докато излезе от тайлинг към плуващ прозорец ама е рядко и се преживява.
Предвиден ли начин тази лента с туулбара да се свие малко, примерно в конзоле и в долфин. "Configure Toolbar" дава само да добавям бутони. Или да не се занимавам с глупости а да си работя![]()
![]()
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Доста е вероятно някъде да има конфигурационен файл, който да може да се редактира, но @bvbfan като част от екипа ще знае най-добре според мен.

Най-добре го игнорирай, защото не е проблем, т.е. за теб може да е, но всъщност е търсен ефект, виж как 2те ленти (toolbars) на Долфин и Конзоле са перфектно подравнениwannaBe написа: Чет Апр 10, 2025 18:16Това ми е 2рото питане ако е предвидена възможност хубаво ако не ще го игнорирам този проблемwannaBe написа: Чет Апр 10, 2025 15:18 Тайлинга +виртуални десктопи е доста добре, понякога се случва да ми крашне нещо докато излезе от тайлинг към плуващ прозорец ама е рядко и се преживява.
Предвиден ли начин тази лента с туулбара да се свие малко, примерно в конзоле и в долфин. "Configure Toolbar" дава само да добавям бутони. Или да не се занимавам с глупости а да си работя![]()
![]()

Ако промениш големината на Конзоле ще се разминат, беше направено в 5-цата. Може да напишеш toolbar в търсачката на Системни настройки и да отидеш в Стил на приложенията (Applications style) и там да махнеш иконите от тулбар-а (има опция само текст) но мисля, че няма да го направи по-малък, т.е. това пак ще бъде синхронизирано с всички приложения и големината на тулбар-а ще е еднакъв. Може да пробваш Oxygen или друг стил, но Breeze е така напаснат.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
Щом не е предвидено няма да го барам въобще. Благодаряbvbfan написа: Пет Апр 11, 2025 08:55Най-добре го игнорирай, защото не е проблем, т.е. за теб може да е, но всъщност е търсен ефект, виж как 2те ленти (toolbars) на Долфин и Конзоле са перфектно подравнениwannaBe написа: Чет Апр 10, 2025 18:16Това ми е 2рото питане ако е предвидена възможност хубаво ако не ще го игнорирам този проблемwannaBe написа: Чет Апр 10, 2025 15:18 Тайлинга +виртуални десктопи е доста добре, понякога се случва да ми крашне нещо докато излезе от тайлинг към плуващ прозорец ама е рядко и се преживява.
![]()
Ако промениш големината на Конзоле ще се разминат, беше направено в 5-цата. Може да напишеш toolbar в търсачката на Системни настройки и да отидеш в Стил на приложенията (Applications style) и там да махнеш иконите от тулбар-а (има опция само текст) но мисля, че няма да го направи по-малък, т.е. това пак ще бъде синхронизирано с всички приложения и големината на тулбар-а ще е еднакъв. Може да пробваш Oxygen или друг стил, но Breeze е така напаснат.
Е така става понякога като реша да места прозорец с мижката да го "от-тайлна" и да си стане плуващ, дано тайлинга работи по добре в 6+

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Смяна на десктопа с плазма
от Валсо » Пон Яну 26, 2026 13:16 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 67 Отговори
- 1548 Преглеждания
-
Последно мнение от Montoya
Чет Мар 12, 2026 07:13
-
-
-
Изключване на „преглед“ на съдържание само за една папка в Плазма?
от wannaBe » Пет Яну 09, 2026 15:52 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 5 Отговори
- 223 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Съб Яну 10, 2026 01:16
-