Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Автоматичен тайлинг в плазма  [РЕШЕНА]

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Аватар
cprog
Почетен член
Почетен член

Re: Автоматичен тайлинг в плазма

Мнение от cprog »

wannaBe написа: Чет Апр 10, 2025 15:47
cprog написа: Чет Апр 10, 2025 15:31 как го правиш тайлинга и е в рамките само на един десктоп, нали

С Polonium. Какво ще рече рамките на само един десктоп? Работи на всеки виртуален десктоп и на двата монитора.
Че за да долепи два прозореца един до друг, трябва да са на един виртуален десктоп или греша ?
Прочетено: 2503 пъти
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
wannaBe
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от wannaBe »

cprog написа: Чет Апр 10, 2025 16:11
wannaBe написа: Чет Апр 10, 2025 15:47
cprog написа: Чет Апр 10, 2025 15:31 как го правиш тайлинга и е в рамките само на един десктоп, нали

С Polonium. Какво ще рече рамките на само един десктоп? Работи на всеки виртуален десктоп и на двата монитора.
Че за да долепи два прозореца един до друг, трябва да са на един виртуален десктоп или греша ?
Да. В случая с Polonium го прави атоматично. Имаш примерно един терминал на цял екран. Отваряш 2ри терминал в същия виртуален десктоп на същия монитор. Отваря ти го до него. 3тия ще раздели дясното пространство например и тн. Виж клипчето от ютуб, 2рия пост
wannaBe
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от wannaBe »

wannaBe написа: Чет Апр 10, 2025 15:18 Тайлинга +виртуални десктопи е доста добре, понякога се случва да ми крашне нещо докато излезе от тайлинг към плуващ прозорец ама е рядко и се преживява.
Предвиден ли начин тази лента с туулбара да се свие малко, примерно в конзоле и в долфин. "Configure Toolbar" дава само да добавям бутони. Или да не се занимавам с глупости а да си работя :lol:
Изображение
Това ми е 2рото питане ако е предвидена възможност хубаво ако не ще го игнорирам този проблем
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Доста е вероятно някъде да има конфигурационен файл, който да може да се редактира, но @bvbfan като част от екипа ще знае най-добре според мен.
Изображение
Аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член

Мнение от bvbfan »

wannaBe написа: Чет Апр 10, 2025 18:16
wannaBe написа: Чет Апр 10, 2025 15:18 Тайлинга +виртуални десктопи е доста добре, понякога се случва да ми крашне нещо докато излезе от тайлинг към плуващ прозорец ама е рядко и се преживява.
Предвиден ли начин тази лента с туулбара да се свие малко, примерно в конзоле и в долфин. "Configure Toolbar" дава само да добавям бутони. Или да не се занимавам с глупости а да си работя :lol:
Изображение
Това ми е 2рото питане ако е предвидена възможност хубаво ако не ще го игнорирам този проблем
Най-добре го игнорирай, защото не е проблем, т.е. за теб може да е, но всъщност е търсен ефект, виж как 2те ленти (toolbars) на Долфин и Конзоле са перфектно подравнени
Изображение
Ако промениш големината на Конзоле ще се разминат, беше направено в 5-цата. Може да напишеш toolbar в търсачката на Системни настройки и да отидеш в Стил на приложенията (Applications style) и там да махнеш иконите от тулбар-а (има опция само текст) но мисля, че няма да го направи по-малък, т.е. това пак ще бъде синхронизирано с всички приложения и големината на тулбар-а ще е еднакъв. Може да пробваш Oxygen или друг стил, но Breeze е така напаснат.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
wannaBe
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от wannaBe »

bvbfan написа: Пет Апр 11, 2025 08:55
wannaBe написа: Чет Апр 10, 2025 18:16
Изображение
Най-добре го игнорирай, защото не е проблем, т.е. за теб може да е, но всъщност е търсен ефект, виж как 2те ленти (toolbars) на Долфин и Конзоле са перфектно подравнени
Изображение
Ако промениш големината на Конзоле ще се разминат, беше направено в 5-цата. Може да напишеш toolbar в търсачката на Системни настройки и да отидеш в Стил на приложенията (Applications style) и там да махнеш иконите от тулбар-а (има опция само текст) но мисля, че няма да го направи по-малък, т.е. това пак ще бъде синхронизирано с всички приложения и големината на тулбар-а ще е еднакъв. Може да пробваш Oxygen или друг стил, но Breeze е така напаснат.
Щом не е предвидено няма да го барам въобще. Благодаря :salute:
wannaBe
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от wannaBe »

Е така става понякога като реша да места прозорец с мижката да го "от-тайлна" и да си стане плуващ, дано тайлинга работи по добре в 6+

Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”