Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Комарите хапят и убиват! Трябва да се погрижите да не сте привлекателни за тях

Нещо, което ви е направило впечатление и искате да споделите своето мнение.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Комарите хапят и убиват! Трябва да се погрижите да не сте привлекателни за тях

Мнение от Mozo »

Хищното насекомо отнема повече от 1 милион живота всяка година, като предава смъртоносни болести
Те наистина имат любимци, но не търсят конкретно деца, жени или мъже, най-вкусни са им хората с кръвна група 0

Малкият комар е не само досадник в топло време, той носи короната за "убиец номер 1" на човечеството през цялото ни съществуване. Хищното насекомо отнема повече от 1 милион живота всяка година, като предава смъртоносни болести.

Накъдето и да отидат хората, комарите ги следват. Техните сърбящи ухапвания и болестотворните патогени, които пренасят, са печално известни, а насекомите са отговорни и за много от най-важните повратни моменти в историята на човечеството. Това твърди историкът д-р Тимъти К. Уайнгард, автор на научния бестселър "Комарът: Човешката история на нашия най-смъртоносен хищник".

"Болестите малария и жълта треска

са оформили нашето историческо пътуване от еволюцията на нашите хоминидни предци... чак до
наши дни",

твърди Уайнгард. Той е доцент по история в университета Колорадо Меса и е получил първоначалната идея за труда си от интереса на баща си към маларията.

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/21064939
Прочетено: 136 пъти
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Re: Комарите хапят и убиват! Трябва да се погрижите да не сте привлекателни за тях

Мнение от Mouse »

В едно изследване преди време четох, че се ориентират и по топлината на тялото. Както е споменато и в статията. Хора с телесна температура под 36* или болен с над 38,6* не са привликателни за гадинките.
Както аз съм с 34,8-35* нормална, много рядко някай заблуден ме хапва :toothy10:
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Re: Комарите хапят и убиват! Трябва да се погрижите да не сте привлекателни за тях

Мнение от Валсо »

Зат'ва видиш ли комар, хващай чехъла и не го пускай, докато не размажеш гадината!
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Валсо написа: Пет Авг 08, 2025 19:41 Зат'ва видиш ли комар, хващай чехъла и не го пускай, докато не размажеш гадината!
:toothy10: :toothy10: :toothy10:

Нека се пробва, но най ми лази по нервите това бззз-бзззз.
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Mouse написа: Пет Авг 08, 2025 17:08 В едно изследване преди време четох, че се ориентират и по топлината на тялото. Както е споменато и в статията. Хора с телесна температура под 36* или болен с над 38,6* не са привликателни за гадинките.
Както аз съм с 34,8-35* нормална, много рядко някай заблуден ме хапва :toothy10:
Майка и тя се върти някъде там, направо не е нормално това, змии :lol: :lol: :lol:
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Любопитни новини”