Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Хардуерни случайни неща
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Re: Хардуерни случайни неща
Първа снимка (изобщо първа снимка - откакто съм го купил, не бях снимал нищо досега!) с новия телефон на новата придобивка.

Прочетено: 39846 пъти

https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Ако знаех колко е хубаво да се натовариш физически с дъмбел, щях да си купя такъв отдавна! Чак не мога да му се наситя и май започвам да разбирам фитнес маниаците защо не излизат от фитнеса, направо е... интоксикиращо.
Аз тука имам едни тежести почти 15 кг, които са по-дърти от мен на години, ама са адски неудобни за употреба. Обаче с дъмбела е съвсем различно! По половин час на всеки 2 чàса и хем си правя кефа, хем изтръпването и болката в ръката почти изчезнаха.
Аз тука имам едни тежести почти 15 кг, които са по-дърти от мен на години, ама са адски неудобни за употреба. Обаче с дъмбела е съвсем различно! По половин час на всеки 2 чàса и хем си правя кефа, хем изтръпването и болката в ръката почти изчезнаха.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Изключително дразнещо е, не ги разбирам фитнес маниаците - супер скука и изгубено време. Опитвал съм няколко пъти, няма такава простотия. А и изглеждат смешно - всичките ходят като насрани и са като по калъп. Не, благодаря

Важна е физическата активност, за съжаление си трябва фитнес, когато не работиш физически
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Имах предвид физическото натоварване. И с'я докато си гледам някой филм или сериал на компа, си "разцъквам" с дъмбела по 10-15 мин. Е, верно, има и потене, но после се чувствам прекрасно.Mozo написа: Сря Сеп 24, 2025 11:54 Изключително дразнещо е, не ги разбирам фитнес маниаците - супер скука и изгубено време. Опитвал съм няколко пъти, няма такава простотия. А и изглеждат смешно - всичките ходят като насрани и са като по калъп. Не, благодаря![]()
![]()
![]()
А иначе на фитнес само веднъж отидох, но тия снобари там не ги изтърпях и повече не стъпих във фитнес. За друго ходих във фитнес няколко пъти...
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Там е работата, че не се чувствам прекрасно, не ме кефи да се натоварвам и пуфтя, пробвал съм много пъти, все същото. Сега покрай холестерола правя интензивно кардио три пъти седмично, с пистолет се замозакарвам да отида и ми е голяма мъка

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Щот' се натоварваш на макс от един път. А то номерът е да си избереш упражнение и уред (както аз си избрах дъмбела като за начало) и да го правиш 5-10 мин., докато усетиш първите признаци на умора. Почиваш малко, примерно 1-2 чàса и после пак.Mozo написа: Сря Сеп 24, 2025 15:15 Там е работата, че не се чувствам прекрасно, не ме кефи да се натоварвам и пуфтя, пробвал съм много пъти, все същото. Сега покрай холестерола правя интензивно кардио три пъти седмично, с пистолет се замозакарвам да отида и ми е голяма мъка![]()
![]()
![]()
Аз примерно започнах с по 15 мин. на 1-2 чàса, ама ми се видя много и сега го промених на по 10 мин. на всеки кръгъл час - докато съм буден и имам свободно време. Примерно, от 10:00 до 10:10 ч. сутринта се упражнявам с дъмбела, после почивам 50 мин. до 11:00 и от 11:00 до 11:10 повтарям. И те така те до вечерта. А докато си сгъвам ръката с дъмбела - кеф ти музика, кеф ти филми. По някое време излизам и да ям.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Един въпрос за лаптоп: ако го оставиш невключван (с напълно заредена батерия) 5-6 седмици, има ли вариант батерията да се разреди и после да не иска да тръгне? Защото преди малко точно това стана, след като не го бях пускал месец и нещо и голям зор видях да го накарам да се включи. Накрая все пак се включи, де.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Да, абсолютно нормално. Има и друг вариант, не знам защо се получава така, но дори и да е заредена батерията, ако не е пускан някакъв по-дълъг период от време, без зарядно не иска и не иска да тръгне. Като му сложиш зарядно си тръгва веднага и батерията си е на 70-80%. Спрял съм да се чудя, просто го приемам.

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
То и хардуерен ресет май има, ако не го пускаш по-дълго време. Бях му задал fn lock да е включено и с'я като го пускам в работата - забравил го беше. Софтуерно си помни всичко, но ако е хардуерна настройка - таратанци.Mozo написа: Пон Сеп 29, 2025 18:32 Да, абсолютно нормално. Има и друг вариант, не знам защо се получава така, но дори и да е заредена батерията, ако не е пускан някакъв по-дълъг период от време, без зарядно не иска и не иска да тръгне. Като му сложиш зарядно си тръгва веднага и батерията си е на 70-80%. Спрял съм да се чудя, просто го приемам.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Открих поредното устройство, измислено само да ти вземе парите, но не и да ти даде нещо читаво: пауър банката! Даваш 200-1000 лв., зареждаш я веднъж, разреждаш я с колкото устройства ти трябват и е дотам! След това дори и да я заредиш, почва сама да се гаси и отказва да захрани дори едно фенерче с малка батерия. 
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Не е дефект. Повечето са направени с high power delivery контролер и тези двете са точно такива. Трябва да търся банка, която има PDM - power delivery mode, а такива поне у нас трудно се намират. Единственият начин е да си купя банка с по-голям брой портове (защото 3 не ми стигат) и да излъжа контролера да се задейства като включа да зарежда БТ колонката, та да може да захранва и фенерчето през това време. Щото "гениите" са направили пауър банките да се самоизключват ако се засекат нещо с low power draw, като това фенерче.
И пак е наливане на пари. Май по-добре да си го захранвам от лаптопа, поне докато не оправят проблема с тока (лаптопът върви, ама пуснеш ли духалката и лампата, и двете отслабват рязко и лампата вместо като 100 вата, свети като 20 вата) в един от обектите в работата. Именно затова ми трябваше постоянно захранване за фенерчето, което има режими, един от които е да разпръсква светлината на 180 градуса (а не фокусирана в кръг). Обаче му е малка батерията и тъпите банки се самоизключват, съответно престават да го захранват.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Гюров към Радев: Не сме случайни - протестите ни доведоха. Не позволявайте законът да се движи по телефона (Видео)
от Mozo » Пет Май 08, 2026 13:25 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 3 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Май 08, 2026 13:25
-
-
-
5 изненадващи неща, които да не съхраняваме на плота в банята
от Mozo » Чет Окт 09, 2025 13:35 » в Любопитни новини - 1 Отговори
- 200 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Чет Окт 09, 2025 15:15
-
-
-
5 неща, за които лъжем личния си лекар (а не трябва)
от Mozo » Сря Окт 08, 2025 12:01 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 177 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Окт 08, 2025 12:01
-
-
-
Емил Дечев: В архива на Петьо Еврото има смущаващи неща
от Mozo » Вто Апр 07, 2026 12:48 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 12 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Вто Апр 07, 2026 12:48
-
-
-
Хората да помогнат срещу инфлацията, да се откажат от скъпите неща, помоли вицепремиерът Пеканов
от Mozo » Пет Май 29, 2026 12:29 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 7 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Май 29, 2026 12:29
-