Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Хардуерни случайни неща

feed Процесор, дънна платка, видео карта, RAM памет, захранващ блок, твърд диск, компютърна кутия.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Re: Хардуерни случайни неща

Мнение от Валсо »

Първа снимка (изобщо първа снимка - откакто съм го купил, не бях снимал нищо досега!) с новия телефон на новата придобивка.

Изображение
Прочетено: 39846 пъти
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Ако знаех колко е хубаво да се натовариш физически с дъмбел, щях да си купя такъв отдавна! Чак не мога да му се наситя и май започвам да разбирам фитнес маниаците защо не излизат от фитнеса, направо е... интоксикиращо.
Аз тука имам едни тежести почти 15 кг, които са по-дърти от мен на години, ама са адски неудобни за употреба. Обаче с дъмбела е съвсем различно! По половин час на всеки 2 чàса и хем си правя кефа, хем изтръпването и болката в ръката почти изчезнаха.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Изключително дразнещо е, не ги разбирам фитнес маниаците - супер скука и изгубено време. Опитвал съм няколко пъти, няма такава простотия. А и изглеждат смешно - всичките ходят като насрани и са като по калъп. Не, благодаря :lol: :lol: :lol:
Изображение
wannaBe
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от wannaBe »

Важна е физическата активност, за съжаление си трябва фитнес, когато не работиш физически
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Сря Сеп 24, 2025 11:54 Изключително дразнещо е, не ги разбирам фитнес маниаците - супер скука и изгубено време. Опитвал съм няколко пъти, няма такава простотия. А и изглеждат смешно - всичките ходят като насрани и са като по калъп. Не, благодаря :lol: :lol: :lol:
Имах предвид физическото натоварване. И с'я докато си гледам някой филм или сериал на компа, си "разцъквам" с дъмбела по 10-15 мин. Е, верно, има и потене, но после се чувствам прекрасно.
А иначе на фитнес само веднъж отидох, но тия снобари там не ги изтърпях и повече не стъпих във фитнес. За друго ходих във фитнес няколко пъти... :lol:
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Там е работата, че не се чувствам прекрасно, не ме кефи да се натоварвам и пуфтя, пробвал съм много пъти, все същото. Сега покрай холестерола правя интензивно кардио три пъти седмично, с пистолет се замозакарвам да отида и ми е голяма мъка :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Сря Сеп 24, 2025 15:15 Там е работата, че не се чувствам прекрасно, не ме кефи да се натоварвам и пуфтя, пробвал съм много пъти, все същото. Сега покрай холестерола правя интензивно кардио три пъти седмично, с пистолет се замозакарвам да отида и ми е голяма мъка :lol: :lol: :lol:
Щот' се натоварваш на макс от един път. А то номерът е да си избереш упражнение и уред (както аз си избрах дъмбела като за начало) и да го правиш 5-10 мин., докато усетиш първите признаци на умора. Почиваш малко, примерно 1-2 чàса и после пак.
Аз примерно започнах с по 15 мин. на 1-2 чàса, ама ми се видя много и сега го промених на по 10 мин. на всеки кръгъл час - докато съм буден и имам свободно време. Примерно, от 10:00 до 10:10 ч. сутринта се упражнявам с дъмбела, после почивам 50 мин. до 11:00 и от 11:00 до 11:10 повтарям. И те така те до вечерта. А докато си сгъвам ръката с дъмбела - кеф ти музика, кеф ти филми. По някое време излизам и да ям.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Не,не, не е моето, супер анти ми е :mrgreen:
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Един въпрос за лаптоп: ако го оставиш невключван (с напълно заредена батерия) 5-6 седмици, има ли вариант батерията да се разреди и после да не иска да тръгне? Защото преди малко точно това стана, след като не го бях пускал месец и нещо и голям зор видях да го накарам да се включи. Накрая все пак се включи, де.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Да, абсолютно нормално. Има и друг вариант, не знам защо се получава така, но дори и да е заредена батерията, ако не е пускан някакъв по-дълъг период от време, без зарядно не иска и не иска да тръгне. Като му сложиш зарядно си тръгва веднага и батерията си е на 70-80%. Спрял съм да се чудя, просто го приемам.
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Пон Сеп 29, 2025 18:32 Да, абсолютно нормално. Има и друг вариант, не знам защо се получава така, но дори и да е заредена батерията, ако не е пускан някакъв по-дълъг период от време, без зарядно не иска и не иска да тръгне. Като му сложиш зарядно си тръгва веднага и батерията си е на 70-80%. Спрял съм да се чудя, просто го приемам.
То и хардуерен ресет май има, ако не го пускаш по-дълго време. Бях му задал fn lock да е включено и с'я като го пускам в работата - забравил го беше. Софтуерно си помни всичко, но ако е хардуерна настройка - таратанци.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Па може :-k Особено ко батерията на дъното е отишла.
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Открих поредното устройство, измислено само да ти вземе парите, но не и да ти даде нещо читаво: пауър банката! Даваш 200-1000 лв., зареждаш я веднъж, разреждаш я с колкото устройства ти трябват и е дотам! След това дори и да я заредиш, почва сама да се гаси и отказва да захрани дори едно фенерче с малка батерия. :evil:
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Естествено, това е дефект и не работят така както го описваш.
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Съб Окт 04, 2025 01:01 Естествено, това е дефект и не работят така както го описваш.
Не е дефект. Повечето са направени с high power delivery контролер и тези двете са точно такива. Трябва да търся банка, която има PDM - power delivery mode, а такива поне у нас трудно се намират. Единственият начин е да си купя банка с по-голям брой портове (защото 3 не ми стигат) и да излъжа контролера да се задейства като включа да зарежда БТ колонката, та да може да захранва и фенерчето през това време. Щото "гениите" са направили пауър банките да се самоизключват ако се засекат нещо с low power draw, като това фенерче.
И пак е наливане на пари. Май по-добре да си го захранвам от лаптопа, поне докато не оправят проблема с тока (лаптопът върви, ама пуснеш ли духалката и лампата, и двете отслабват рязко и лампата вместо като 100 вата, свети като 20 вата) в един от обектите в работата. Именно затова ми трябваше постоянно захранване за фенерчето, което има режими, един от които е да разпръсква светлината на 180 градуса (а не фокусирана в кръг). Обаче му е малка батерията и тъпите банки се самоизключват, съответно престават да го захранват.
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Хардуер”