Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Argh без AUR е най-безполезното нещо.  [РЕШЕНА]

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст

Argh без AUR е най-безполезното нещо.

Мнение от ROKO__ »

Последните месеци зачестяват случаите в които пада или archlinux.org или wiki.archlinux.org или aur.archlinux.org.

Без първите две как да е, ама да не можеш да достъпиш AUR, това прави Argh най-безполезната дистрибуция в момента.

Изображение
Изображение
Прочетено: 1743 пъти
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 990 Pro 2TB NVME x2, Western Digital Red 1TB, Super Flower Leadex VII 1000W Platinum
ОС: Calculate Linux
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: Argh без AUR е най-безполезното нещо.

Мнение от Mozo »

Както винаги преекспонираш - нямало е няколко дни и голям проблем. На всекиго се случва, бяха под супер масирана атака. Оправиха се, вече няма проблеми.
Изображение
Аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от ROKO__ »

Mozo написа: Нед Окт 05, 2025 11:17 Както винаги преекспонираш - нямало е няколко дни и голям проблем. На всекиго се случва, бяха под супер масирана атака. Оправиха се, вече няма проблеми.
Както винаги тролиш :>

Код за потвърждение: Избери целия код

:: Downloading PKGBUILDs...
error: command failed: /home/rosen/.cache/paru/clone: git clone --no-progress -- https://aur.archlinux.org/handbrake-full handbrake-full:
    Клониране и създаване на хранилище в „handbrake-full“…
    фатална грешка: няма достъп до „https://aur.archlinux.org/handbrake-full/“: OpenSSL SSL_read: OpenSSL/3.5.2: error:0A000126:SSL routines::unexpected eof while reading, errno 0
Изображение

Но то си е нормално за теб Васло и Шмекера. :evil4: :evil4: :evil4:
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 990 Pro 2TB NVME x2, Western Digital Red 1TB, Super Flower Leadex VII 1000W Platinum
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Е, вече работи. И какво толкова е станало, че ги нямало 15 минути? Никой не е 100% ъптейм ;)
Изображение
wannaBe
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от wannaBe »

Росен е дев опс, aрхитектурен инженер, иска всичко да е 100 процента ъптайм и zero latency
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Сутринта го нямаше за около половин час, но аз си намерих друг начин да инсталирам търсеното, така че не е голям проблем.
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Арч е независима и стана комерсиална, познай защо - защото е наистина добра дистрибуция.
Нещо, което е комерсиално винаги добива по-широко внимание и минава такива тестове.
Аз съм убеден, че Arch екипът от кол-и-въже, ще се справи по-добре с предизвикателството от Microsoft, Google и Apple, IBM (RedHat) като вземем предвид те с каква инфраструктура и ресурси разполагат.

Не знам дали си бил на миналия OpenFest в София, но там демонстрираха наживо как се хакват на RedHat затворените репота. ;) Може и да си пропуснал тази работилница...
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

На мен ми е интересно защо точно AUR DDOS-ват, а не редовните хранилища? Като DDOS-ваш AUR, няма да попречиш на ползването на Арч, просто хората ще си намерят сорса на дадената програма от другаде, не от AUR.
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Щото не може, те са на миръри, нямат ресурс да нафлудят всички миръри и дори и не се опитват.
Изображение
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

По принцип и аз ненавиждах AUR като бях на Arch, но тогава си намерих решение с Chaotic AUR. Голям праз, че AUR е бил извън строя за някакво време...
wannaBe
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от wannaBe »

Shaker написа: Пон Окт 06, 2025 08:45 По принцип и аз ненавиждах AUR като бях на Arch, но тогава си намерих решение с Chaotic AUR. Голям праз, че AUR е бил извън строя за някакво време...
там каква е разликата? че не компилираш локално ли
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

wannaBe написа: Пон Окт 06, 2025 09:40
Shaker написа: Пон Окт 06, 2025 08:45 По принцип и аз ненавиждах AUR като бях на Arch, но тогава си намерих решение с Chaotic AUR. Голям праз, че AUR е бил извън строя за някакво време...
там каква е разликата? че не компилираш локално ли
Точно така. Chaotic AUR е допълнително хранилище за Arch. Много по-бързо инсталираш софутер от там, отколкото AUR. Масовият софтуер, като Google Chrome, VS Code, Brave, Zoom, VMWare, Octopi, Pamac и други, го има в това хранилище.
Единствено няма някакви екзотични пакети от AUR.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Chaotic AUR ме е спасявам със сложни пакети, които се дънят или искат clean chroot, или имат някакъв друг проблем :)
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Валсо написа: Нед Окт 05, 2025 18:56 Сутринта го нямаше за около половин час, но аз си намерих друг начин да инсталирам търсеното, така че не е голям проблем.
Хората са взели всичко предвид, Росен просто си троли, той си обича да плюе, макар и неподговен:

https://archlinux.org/news/recent-services-outages/

Има си мирър, всичко е достъпно, само трябва да почете човек.

Дори има и търд парти:
https://github.com/nightdevil00/AURISDOWN

Та, вместо да се плаче по форумите и да се плюе, при това съвсем неаргументирано, трябва да се поинтересуваш.
Изображение
Аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от ROKO__ »

Mozo написа: Нед Окт 05, 2025 13:38 Е, вече работи. И какво толкова е станало, че ги нямало 15 минути? Никой не е 100% ъптейм ;)
15 минути? Ти се ебаваш, честно!
За пореден път не работеше за повече от половин ден.

А това което става с Арч без AUR е същото като Дебиан (с разликата че Дебиан е в пъти по-стабилна дистрибуция).

:>
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”