Главоболието е едно то най-неприятните неразположения, които можем да изпитваме. Когато ни боли глава, а не дай си Боже да имаме мигрена, целият свят ни е крив, не ни се прави нищо и мислим само за това как можем да го облекчим най-бързо и ефективно. Очаквано, най-често прибягваме до лекарствени средства, но те невинаги са най-добрият избор, а и не бива да прекаляваме. Затова е важно да знаем и кои са по-безвредните алтернативи.
За главоболието може да има различни причини - от стрес и недоспиване, през ниско или високо кръв, до хидратация и други дефицити в организма. Ако то е обичайно повтарящо се явление, най-добре не просто да лекуваме последствията, а да намерим причината и по възможност да я елиминираме. А междувременно може да опитаме да спасим положението с някоя от тези напитки.
Безкофеиново кафе
С кафето трябва да сме внимателно, ако често ни мъчи главоболие. Ако причината за него е ниско кръвно, значи кофеинът може да ни е от полза. Но той води и до дехидратация, а и не е подходящ за прием при мигренозни пристъпи.
Затова по-безвредната алтернатива е безкофеиновата. Всъщност, тя не е напълно лишена от кофеин, така че хем ще получим това, с което сме свикнали, хем ще минимизираме риска от негативни последствия.
Чай от джинджифил
Добре знаем, че той е перфектен, когато сме хванали някой вирус и ни мъчи хрема, зачервено гърло и кашлица. Но освен за тях, може да ни помогне и при главоболие и мигрена. Особено подходящ е при мигренозни пристъпи, които са съпроводени с гадене и повръщане.
Зелено смути
То е нарицателно за доза здраве в чаша. Но освен да ни зареди с енергия и да подсили цялостно организма, може да ни помогне и да се справим по естествен начин с главоболието. Особено ако не ядем достатъчно листи зеленчуци, най-вероятно имаме недостиг на витамин В9, познат още като фолиева киселина. А именно той, заедно с другите от групата В, помагат при чести появи на мигрена и намаляват честотата им, обяснява Healthline.
Сок от грозде
Сигурно не е от тези, които пием често, а би трябвало. Той е много богат на магнезий - важен минерал, който може да е свързан с подобрени мигренозни пристъпи. Така освен другите ползи от него, може да разредим и пристъпите, които успяват да съсипят деня ни, а понякога и няколко.
Вода, просто вода или с още нещо
разбира се, тя е най-важна за цялостното функциониране на организма и на мозъка в частност. Понякога именно недостатъчното количество става причина за главоболие, което отшумява след като изпием 2-3 чаши. За по-добър ефект може да добавим и малко електролити към нея. Добър вариант е и топлата вода с лимонов сок
https://lifestyle.bg/tendencies/4-napit ... glava.html
Прочетено: 218 пъти
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
4 напитки вместо хапче за глава
Re: 4 напитки вместо хапче за глава
Навремето, като бяхме малки, майка ми пресичаше ширата от гроздето и пиехме гроздов сок поне 2 месеца.
Помага и за разхлабване. Поне на мен така ми действаше, де.
А в сегашно време само прясно изцедени ммм всичкотии вървят сред младите. Едно кафе в Зарата (вярно, кафето им е чудесно, чая - също), но келешите ручат само такива смачкани гадости и основно от това му е оборота. И пасти/сладки пак с такива смачкотии.
Помага и за разхлабване. Поне на мен така ми действаше, де.
А в сегашно време само прясно изцедени ммм всичкотии вървят сред младите. Едно кафе в Зарата (вярно, кафето им е чудесно, чая - също), но келешите ручат само такива смачкани гадости и основно от това му е оборота. И пасти/сладки пак с такива смачкотии.
Селски, Начо Селски.
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Re: 4 напитки вместо хапче за глава
Аз пък си направих шира от шипка. Намерих миналогодишни, които уж за майка ми, но не ги искаше и тръгнах да ги хвърям. После реших да се пробвам и стана чудесно, дори с акохолен оттенък, въпреки че няма грам алкохол сложен. Само шипки, вода и малко захар. Не зная дали е полезно, но е приятно за пиене.
Принципно обичам разните му домашни неща от природни продукти. Зад бараката поникна бъзак и си направи две шишета сироп от черен бъз. От белия си имам дърво в двора и си правя сироп от цветовете. При наличие на такива хубавини да не си ги ползва човек е направо грехота.
Принципно обичам разните му домашни неща от природни продукти. Зад бараката поникна бъзак и си направи две шишета сироп от черен бъз. От белия си имам дърво в двора и си правя сироп от цветовете. При наличие на такива хубавини да не си ги ползва човек е направо грехота.
Плъхолюбител

Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!

Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-