Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Лафче телефони

Актуални новини, въпроси и интересни факти за клетъчни телефони.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: Лафче телефони

Мнение от Mozo »

10% от 100 към 90 е много повече от 10% към 0 и това е всеизвестен факт.
Прочетено: 20835 пъти
Изображение
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

То всеки телефон може да изкара толкова. Като видях на Валсо клипчето, та той пуснал икономичен режим, какво ли не е окастрил и не използва мобилни данни, а Wi-Fi. По този начин и моят телефон ще издържи толкова. Ако му пусна пък "Ултра икономичен режим", сигурно ще изкара и седмица, но там телефонът може да се използва само за разговори и SMS-и :lol:
Както каза @Zeroadhesion , Валсо има някакъв фетиш към издръжливост на батерии, но си сменява телефоните като носни кърпички.
Но аз забелязах и друго от клипчето. Хем наш Валсо плюе всичко свързано с Microsoft, хем използва и Copilot :toothy10:
ГолЕм си Валсо, да знаеш :lol:
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Мобилните данни са постоянно пуснати. Сега съм си вкъщи, защото съм с поредния Ковид, но като изляза навън, минавам на мобилни данни. А тези резултати не са от вчера или от оня ден. Просто вчера се сетих, че има "запис на екрана" и реших да ги направя на клипче.
То има и други оптимизиации, икономичният режим е само върхът на айсберга.

Копилота го ползвам за помощ със скриптове, когато запецна на някой. От него за 2 месеца научих за bash scripting-а повече, отколкото за всичките 6 години с Арч. Копилотът е просто уебстраница в браузъра и няма как да ми превземе компа, а освен това е 100% безплатен и може да генерира снимки, за разлика от дебилния ChatGPT, който иска близо 50 лв/месец, за да го ползвам.
Shaker написа: Нед Ное 16, 2025 08:51 Ако му пусна пък "Ултра икономичен режим", сигурно ще изкара и седмица
А моят сигурно ще изкара и месец, ама не искам да ми маха тапета и затова не съм го пуснал. Иначе нищо не съм "рязал", поне не и в смисъла, който си мислиш. Прсто използвам правилните приложения (две от които са невероятно икономични), сред които НЕ СА фашистбук, месинджър, WhatsCrapp, Lustagram, tik-tok, Viber, Snapper Chat и др. Bloatware-ът, с който телефонът идва от производителя, съм го изтрил, защото не ми трябва и съм го сменил само с приложения, които ползвам - Опера, F-Droid, Aurora Store, Telegram и др.

Ти не знам каква марка телефон използваш или от коя 1910-та година, но свръх-икономичният режим на Шаоми никога не е спирал разговорите. Той просто маха тапета, прави бекграунда черен, прилага черна тема, ако такава не е активирана и затваря приложенията в момента, в който излезеш от тях. Разговорите се спират само в самолетен режим.
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Мобилният интернет сигурно ти е на 2G, за да не ти хаби батерията. Сигурно и екранът e намалeн на 60 Hz.
Колкото до издръжливостта на батериите на Xiaomi, много добре знам колко държат, защото имах два телефона от тази марка и ги познавам перфектно. Абсурд е да изкара седмица или месец ;)
Няма смисъл да ме убежда̀ваш, колко е добра тази скапана марка. Достатъчно ми беше да им търпя рекламите в приложенията, бъговете по обвивката, а и с тези цени тотално се закопаха. Щеше да ти повярвам, ако тези неща ги пишеше преди 10-15 години. Точно тогава Xiaomi бяха на страхотно ниво и с нормални цени.
А колкото до "Ултра пестенето", къде съм писал, че на Xiaomi не могат да се провеждат разговори или да се изпращат SMS-и?
Последно промяна от Shaker на Нед Ное 16, 2025 11:17, променено общо 1 път.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Валсо написа: Нед Ное 16, 2025 09:49 Мобилните данни са постоянно пуснати. ...но като изляза навън, минавам на мобилни данни.
Тук нещо не е така :lol: :lol: :lol:
Офтопик:
Валсо написа: Нед Ное 16, 2025 09:49Bloatware-А, с който телефонът идва от производителя
:съгласен:
Валсо написа: Нед Ное 16, 2025 09:49 Ти не знам каква марка телефон използваш или от коя 1910-та година, но свръх-икономичният режим на Шаоми никога не е спирал разговорите.
Той и никъде не е казвал подобно нещо, тъкмо напротив:
Shaker написа: Нед Ное 16, 2025 08:51 Ако му пусна пък "Ултра икономичен режим", сигурно ще изкара и седмица, но там телефонът може да се използва само за разговори и SMS-и :lol:
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Нед Ное 16, 2025 11:17 Тук нещо не е така :lol: :lol: :lol:
Кое не е така? Телефонът си има опция моб. данни да са постоянно включени, за да може по-бързо и автоматично да превключи на тях, когато изгуби домашната мрежа. Именно затова ги държа постоянно включени. Само че ако не си включиш опциите за разработчик - таратанци постоянно включени мобилни данни. :evil4:
Понеже ме мързи да ровя из настройките и да ти давам упътвания, ето ти ориентировъчен отговор от AI с уговорката, че при Шаоми е малко по-различно. В по-стари модели се изискваше да кликнеш върху версията на андроида 20 пъти, за да ти активира dev options.
В Android няма буквална настройка, наречена „мобилните данни да са постоянно включени“, но има две различни функции, които хората често имат предвид:

✅ 1. „Мобилни данни винаги активни“ (Mobile data always on) – Developer Options

Това е скрита настройка в Опции за разработчици, която държи мобилния модем активен дори когато сте на Wi-Fi, за по-бързо превключване.

Как да я включите:

• Настройки → За телефона (About phone)
• Натиснете Номер на компилацията (Build number) 7 пъти, докато се включат „Опции за разработчици“
• Върнете се в Настройки → Система → Опции за разработчици
• Намерете „Mobile data always active“ / „Мобилните данни винаги активни“
• Включете я
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Нещо май не стопли:
Мобилните данни са постоянно пуснати. ...но като изляза навън, минавам на мобилни данни.
Самото изказване е алогично - ти си винаги на тях, но като излезеш си на тях. Ето така звучи. Но е ясно какво искаш да кажеш де, просто беше готино :lol: :lol: :lol:

Иначе Шейк ти го е казал - вкъщи си ползваш Wi-Fi, а не мобилни данни, което пести батерия.
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Интересно, не знаех, че HTC са били с Говно Мобайл. Мислех, че само Микрошит Лудия са били с него.

Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Бяха последните им модели които така или иначе не ставаха за нищо и това беше опит да се върнат в играта, като нокия, но не успяха, ав началото до андроид 4.4 бяха екстра телефони
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
fifi_fifito
Дарител
Дарител

Мнение от fifi_fifito »

До колкото знам, даже и самсунг имат модел с виндовс.
Изображение
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Повечето модели на HTC бяха с Android. Дори аз притежавах HTC Desire 820 с Android (започна с Android 4.4 и приключи с Android 6.1), когато отсвириха изцяло Windows Phone. Тази марка най-много бълваше телефони с Windows Phone.
Спомням си тогава, че HTC бяха пуснали няколко телефона с Windows, но ги спряха, заради слаби продажби. Samsung също пуснаха 3-4 модела с Windows, но отново ги спряха поради същата причина. LG и Huawei съшо май пуснаха по един телефон.
Микрошпек сами си закопаха платформата, защото не поддържаха елементарни неща спрямо Android и iOS. Отделно имаха проблеми със съвместимостта спрямо стари версии на Windows Phone. Например приложение писано за Windows Phone 7 не вървеше на Windows Phone 8, както и обратно Windows Phone 8 -> Windows Phone 7. Същата работа стана и с Windows Mobile 10. Там приложенията, писани за Windows Phone 8, не вървяха на Windows Mobile 10. Общо взето наглярите от Microsoft караха разработичците да поддържат и пренаписват приложенията си за три различни платоформи - Windows Phone 7 (Silverlight), Windows Phone 8 (WinRT) и Windows Mobile 10 (UWP). Тези идиоти си сменяха платоформата с всяка версия. Съответно пък разработчиците им показаха среден пръст и продължиха да си поддържат Android и iOS приложенията им.
Също така Микрошпек караха потребителите им да си купуват нови устройства, за да използват най-новата версия на Windows Mobile. Потребителите също им показа средния пръст и Микрошпек зарязаха Windows Mobile. Ако можеше така да отсвирят и Windows 11 с тяхното натрапване на AI и нагло следене, цена нямаше да имат, ама...
При Android и iOS нещата са други и си имат съвместимост със стари и нови версии на мобилните операционни системи. Те за това са и най-разпространени.

@Валсо, хубаво им казваш Микрошит, ама използваш Windows 11 заедно с Linux и техния Copilot :evil4:
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Shaker написа: Чет Яну 01, 2026 09:51 Тези идиоти си сменяха платоформата с всяка версия.
Така искаха да карат потребителите да си купуват и новите модели както при Apple, ама не им върза :lol: :lol: :lol:
Изображение
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Mozo написа: Чет Яну 01, 2026 11:05
Shaker написа: Чет Яну 01, 2026 09:51 Тези идиоти си сменяха платоформата с всяка версия.
Така искаха да карат потребителите да си купуват и новите модели както при Apple, ама не им върза :lol: :lol: :lol:
Ако не им връзваше и с Windows, щеше да бъде супер. Обречена работа :tard:
Дори заклетите фенове Apple са разочаровани от новите модели iPhone, защото не предлагат нищо съществено :lol:
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Shaker написа: Чет Яну 01, 2026 12:29 Ако не им връзваше и с Windows, щеше да бъде супер. Обречена работа :tard:
Тогава потребителите им щяха да докажат, че не са идиоти, а това съвсем не е вярно :lol: :lol: :lol:
Shaker написа: Чет Яну 01, 2026 12:29 Дори заклетите фенове Apple са разочаровани от новите модели iPhone, защото не предлагат нищо съществено :lol:
Ама продължават да си ги купуват. Зомбита :съгласен:
Изображение
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Mozo написа: Чет Яну 01, 2026 13:11 Ама продължават да си ги купуват. Зомбита :съгласен:
Така е. Зомбитата нямат и 5 лева в джоба, но още си мислят, че само прошляците нямат iPhone :lol:
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “GSM новини, проблеми и въпроси”