Не би трябвало, «Российские операционные системы» https://ru.wikipedia.org/wiki/Rosa_Linux и е сертифицирана от министерството на отбраната (може и да я ползват в армията). Аз я ползвах, малко, след като закупиха Mandriva. Общо взето промениха модела от 6 месеца стабилна версия на 4г. като Убунту и решиха, че доста по-късно ще преминат на Plasma 5 и аз преминах на KaOS.
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс мемета
Re: Линукс мемета
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Уйланд...

https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:

- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Глупости на кило. Плюс това има случаи, когато е неизбежен. Всъщност това е бъдещето, искаш или не.

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Е*ал съм го и в скапаното "бъдеще", предпочитам да си сваля сорса на програмата и да си я компилирам, вместо да се занимавам с глупости и да чакам цяла вечност! Последния път не помня какво исках да инсталирам от снап, но чаках 35 мин. да свали и инсталира нещо, което после се оказа 20 GB, за да използвам програма, която беше 6 или 8 MB и после трябваше да ровя надълбоко в разни директории, за да намеря конфиг файла за въпросната програма.
В крайна сметка разкарах дебилния снап и си я компилирах от сорс за минута и половина. Оттогава започнах да си компилирам от сорс, ако ми потрябва нещо и го няма в хранилищата на арч или съществува само с 20-те ГБ отгоре.
И особено пък ако е с Qt framework-а - тогава компилирането е задължително, защото така му забранявам да търси qt6. Няма qt6 - няма "undefined symbols" и програмите работят. Вече две ги направих така: Flacon-QT5 и Nomacs-QT5, а колорпейнт пък съм я рипнал заедно с всичките файлове и библиотеки на qt5 и KF5.
Някой ден и mkvtoolnix-gui ще успея да го излъжа с qt5.
В крайна сметка разкарах дебилния снап и си я компилирах от сорс за минута и половина. Оттогава започнах да си компилирам от сорс, ако ми потрябва нещо и го няма в хранилищата на арч или съществува само с 20-те ГБ отгоре.
И особено пък ако е с Qt framework-а - тогава компилирането е задължително, защото така му забранявам да търси qt6. Няма qt6 - няма "undefined symbols" и програмите работят. Вече две ги направих така: Flacon-QT5 и Nomacs-QT5, а колорпейнт пък съм я рипнал заедно с всичките файлове и библиотеки на qt5 и KF5.
За толкоз време не разбра как работи снап или флатпак, защо са му потрябвали 20 гири плява на едничко апче.
Но си се ориентирал правилно, не ги ползаш - компилираш и работи. След време (не вярвам да е скоро) ще си джентовец.
Но си се ориентирал правилно, не ги ползаш - компилираш и работи. След време (не вярвам да е скоро) ще си джентовец.
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Той не прави разлика между Snap и Flatpak - трагедия... Иначе развива теории
Viber Flatpak се инсталира за секунди. qBittorrent също. Не съм видял нещо да е 20GB и да се инсталира много време. Ама сигурно пък има и такива, но още не съм попаднал
Което пък от своя страна означава, че е изключение, а не практика. И така.
Viber Flatpak се инсталира за секунди. qBittorrent също. Не съм видял нещо да е 20GB и да се инсталира много време. Ама сигурно пък има и такива, но още не съм попаднал

Многото гири идват от сборуване на всяко едно поотделно, примерно 3 по 12 гири,(както си пише и е вярно) след инсталиране няма да са 36, ами да кажем 15-20. И излиза, че лъжат, пък аз викам че е вярно. 
Да не говорим, че за да се завърти снап колелото му трябват първоначално snap bare core gtk-common-theme май и gnome. Te заемат нула място и не се ползват никога, нали.
Да не говорим, че за да се завърти снап колелото му трябват първоначално snap bare core gtk-common-theme май и gnome. Te заемат нула място и не се ползват никога, нали.
Селски, Начо Селски.
- elementaryos
- Почетен член

Знаеш ли колко лаптопи и компютри съм инсталирал? Когато си вкарам името ... и веднага системата се настройва сама. Явно има още много да учите за Линукс
Не ползвам терминал, защото системата ми работи перфектно! И така съм я настроил, че знае кога Аз влизам, а не някой друг.
Виждам, че пишете разни глупости и реших да се намеся!
Аз съм един от двамата разработчици наБългарската дистрибуция Tilix 1.1 и такива глупости, като Терминал никога не сме използвали.
Успех!
А бе, момчета, вие в кой век се намирате?! Какви са тези терминали, кво е това чудо?!
Отдавна Линукс не използва Терминала! Всичко вече е на един клик с мишката.
Не искам да ви се меся, но аз съм с Линукс от 23 години и в последните 3-4 години изобщо не ползвам Терминала.
Правете каквото си искате и каквото знаете! Аз само ви гледам и не се меся! Но използването на Терминал вече е смешно!
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Олигофрения до шия!wannaBe написа: Сря Фев 11, 2026 16:54Знаеш ли колко лаптопи и компютри съм инсталирал? Когато си вкарам името ... и веднага системата се настройва сама. Явно има още много да учите за ЛинуксНе ползвам терминал, защото системата ми работи перфектно! И така съм я настроил, че знае кога Аз влизам, а не някой друг.
Виждам, че пишете разни глупости и реших да се намеся!
Аз съм един от двамата разработчици наБългарската дистрибуция Tilix 1.1 и такива глупости, като Терминал никога не сме използвали.
Успех!А бе, момчета, вие в кой век се намирате?! Какви са тези терминали, кво е това чудо?!
Отдавна Линукс не използва Терминала! Всичко вече е на един клик с мишката.
Не искам да ви се меся, но аз съм с Линукс от 23 години и в последните 3-4 години изобщо не ползвам Терминала.
Правете каквото си искате и каквото знаете! Аз само ви гледам и не се меся! Но използването на Терминал вече е смешно!
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
@wannaBe, къде ги намери тези коментари? Да ходя да се побъзикам с тях малко. 
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Иран се похвали със свален F-35 с нереални размери. Интернет експлоадира от мемета (СНИМКИ)
от Mozo » Вто Юни 17, 2025 11:30 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 546 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Вто Юни 17, 2025 11:30
-
-
-
Експериментче със 7zip за линукс
от Валсо » Нед Ное 02, 2025 19:35 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 4 Отговори
- 572 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Пет Ное 07, 2025 14:49
-
-
-
Колко гигабайта ви е линукс инсталацията?
от Валсо » Вто Сеп 09, 2025 22:35 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 20 Отговори
- 4900 Преглеждания
-
Последно мнение от stany
Съб Сеп 20, 2025 00:20
-
-
-
Одит на фирмени компютри с Линукс
от wannaBe » Вто Фев 24, 2026 19:41 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 15 Отговори
- 614 Преглеждания
-
Последно мнение от beggginer
Сря Мар 04, 2026 17:44
-
-
- 12 Отговори
- 780 Преглеждания
-
Последно мнение от ROKO__
Съб Ное 29, 2025 09:47