Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Въпроси и проблеми с лаптоп и Linux Mint на Mouse  [РЕШЕНА]

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Re: Въпроси и проблеми с лаптоп и Linux Mint на Mouse

Мнение от Mouse »

Mozo написа: Пет Дек 12, 2025 00:22 Инсталирала си го като приложение от софтуерния център или поне така се разбра.
И аз така си мислех, но явно не съм довършила защото никъде в падащото меню не го намирам. Под какво да го име да го търся. Пробвах с WhatsApp и ZapZAp - нищо не излиза.
Прочетено: 30089 пъти
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Help! Загубих звука на лаптопа. Нещо може би съм натиснала, но не зная какво. Горе високоговорителчето е на макс, но звук няма.
Не мога да си гледам сериала, който е озвучен. Моля-я-я-я :pray: :pray:
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Моля за извинение. Сетих се да рестартирам и се оправи.
Хем Мозо милион пъти ми е казвал първо това да правя, но като съм паника и :banghead: :banghead:
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

:lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Е, браво! Лаптопът ми тотално загасна. Както си светеше и замря. Има ток, проверих кабелите - всико си е ОК, но той на иска да тръгне. Тъмен като нощта. Добре че горе е оня мъник на бозата, с който в момента се боря. Как да махна рекламите и изкачането на нови страници. Всичко съм забравила и къде би трябвало на тази тъпа боза bookmarks-а? Не зная и как да направя скрииншот. Клавиатурата е малка, буквите уж светят, но не се виждят. Ужас. И до къде бях стигнала със сериала Свръхестествено. Всичко ми е на стария. Тук съм като в чужна страна и нищо не разбирам :сълзи: :сълзи:
Не можете да ми помогнете, но поне да си помрънкам със сълзи на очите.
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
cprog
Почетен член
Почетен член

Мнение от cprog »

Mouse написа: Сря Дек 17, 2025 21:32 Е, браво! Лаптопът ми тотално загасна. Както си светеше и замря. Има ток, проверих кабелите - всико си е ОК, но той на иска да тръгне. Тъмен като нощта. Добре че горе е оня мъник на бозата, с който в момента се боря. Как да махна рекламите и изкачането на нови страници. Всичко съм забравила и къде би трябвало на тази тъпа боза bookmarks-а? Не зная и как да направя скрииншот. Клавиатурата е малка, буквите уж светят, но не се виждят. Ужас. И до къде бях стигнала със сериала Свръхестествено. Всичко ми е на стария. Тук съм като в чужна страна и нищо не разбирам :сълзи: :сълзи:
Не можете да ми помогнете, но поне да си помрънкам със сълзи на очите.
Изключи ли го и да го включиш пак ?
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

cprog написа: Сря Дек 17, 2025 21:48 Изключи ли го и да го включиш пак ?
То няма как да изключа нищо. Сега е никакъв. Изключих от тока, но той си има фул заредена батерия. Нищо :sad: Все едно е да се опитвам да включа пералнята и да очаквам, че лаптопът ще тръгне.
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Извади батерията, постави я пак и пробвай да го включиш. Ако не става - на ремонт :???:
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Mozo написа: Чет Дек 18, 2025 02:40 Извади батерията, постави я пак и пробвай да го включиш. Ако не става - на ремонт :???:
Веднага ще го направя. Благодаря Мозо PDT_Love_18 PDT_Love_18
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Мозо, ти си гениален, ти си върхът, всеки който си мисли че разбира от компютри може единствено да ти диша праха. Стана :hello1: :hello1: :hello1: :hello1: :hello1: \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ Сега пиша от старото Делче, моето си Делче.
Извадих батерията, включих в тока и какво мисмиш че стана - светна душичката, благодарение на теб PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Само кажи сега да слагам ли пак батерията или да си я оставя в дулапа. Да не стане пак някой сакатлък.
Благодаря, благодаря, много ти благодаря @Mozo Велик си :headbang: :headbang:
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

А защо след отварянето на всяка нова страница ми иска "рестарт сезон" или нещо такова? Старт менюто не работи, трябва да го изключа от копчето и пак да включа. Да тръгва. Въпреки че след пърното изключване и включване му дадох и рестарт за всеки случай. Май си е старичък милия и дано, както миналата година, не ме остави баш по празниците, сама без лаптоп. Оня мъник не го броя.
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Mouse написа: Чет Дек 18, 2025 09:22 Мозо, ти си гениален, ти си върхът, всеки който си мисли че разбира от компютри може единствено да ти диша праха. Стана :hello1: :hello1: :hello1: :hello1: :hello1: \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ Сега пиша от старото Делче, моето си Делче.
Извадих батерията, включих в тока и какво мисмиш че стана - светна душичката, благодарение на теб PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Само кажи сега да слагам ли пак батерията или да си я оставя в дулапа. Да не стане пак някой сакатлък.
Благодаря, благодаря, много ти благодаря @Mozo Велик си :headbang: :headbang:
Велик, за махането на една батерия, стегни се :mrgreen: Ако него ползваш като лаптоп, е по-добре да заредиш батерията на 80% и да я дършиш в дОлапа PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Mouse написа: Чет Дек 18, 2025 09:34 А защо след отварянето на всяка нова страница ми иска "рестарт сезон" или нещо такова? Старт менюто не работи, трябва да го изключа от копчето и пак да включа. Да тръгва. Въпреки че след пърното изключване и включване му дадох и рестарт за всеки случай. Май си е старичък милия и дано, както миналата година, не ме остави баш по празниците, сама без лаптоп. Оня мъник не го броя.
Ъъъ, не разбрах, дай по-подробно, че май все пак ще излезе някой сериозен хардуерен проблем 8-[
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Mozo написа: Чет Дек 18, 2025 11:32 Ъъъ, не разбрах, дай по-подробно, че май все пак ще излезе някой сериозен хардуерен проблем 8-[
Не мога да го обясня по-точно. В началото излезе нещо като да рестартирам или да вляза, или нещо си там, за да се синхронизират нещата. Случи се три пъти. След което пък мишката провлачи едни квадрати и не искаше да се откачи. За сега се куртуляса и си трае. Ако пак направи нещо подобно ще си го запиша, за да ти го кажа точно какво иска и какво прави.
Велик, за махането на една батерия
Да! Точно така е! Велик си защото ти така основно познаваш нещата, че веднага се сети първото, от което може да е възникнал ппроблема. За това се иска много добро познаване на същината. Нещо, за което не всеки ще се сети веднага, на първо четене PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Щях да го пратя в Админ-а. Те да махнат и сложат батерията и да остана хем без лаптоп, хем с разкарване и плащане на куриери.
Офтопик:
И стига със забележките относно грам.грешки. Толкова съм развълнуване, че не ми пука. Имам си отново лаптоп благодарение на теб PDT_Love_18 PDT_Love_18
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Е, то това е най-елементарното, за което може да се сети човек :p

Като направи проблем снимай с телефон или скрийншот, че нищо не се разбира PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Когато постои малко неползван мишката захапва така:

Изображение

Което от своя страна прави невъзможно ползването на старт менюто за рестарт или гасене и трябва с копчето, което знам не е ОК.
След като го пусна независимо коя страница отворя, тя винаги е минимализирана >

Изображение

Да, след това се разпъва и не е проблем. Просто прави тези неща, които успях да снимам с телефона и по тази причина не са качествени снимките.
Плъхолюбител
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”