Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
Re: Линукс лафче
Ами тя ако си е настроена, какво - нова настройка ли трябва да се прави.
Прочетено: 632111 пъти
Селски, Начо Селски.
Мисля, че Уейланд сесията на Канелата все още не е обявена за „достойна“, май още е в бета, за разлика от Гном и Плазма. Може и да съм пропуснал новината, деMozo написа: Чет Яну 08, 2026 23:20 Няма как без да искаш да използваш Wayland сесия. Освен това съм сигурен, че ямаш нито една причина да не го използваш. Просто обичаш да си мразишДа, недоносен е, да, никога няма да достигне нивото на X11 по възможности, но ти специално не знам дали се сещаш и за една причина да не го ползваш. Аз имам поне 20, но са ми интерсни твоите причини
![]()
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Не си, експериментална е и ще си остане доста време такава.
И на мен това ми е чудно.бат-начо написа: Пет Яну 09, 2026 06:42 Ами тя ако си е настроена, какво - нова настройка ли трябва да се прави.

по-добре да не бързат, когато тогава 
Ами спира да бачка и трябва да се прави отново!бат-начо написа: Пет Яну 09, 2026 06:42 Ами тя ако си е настроена, какво - нова настройка ли трябва да се прави.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Баси, ама те знаят ли за този бъг, ще го адресират ли въобще и защо е махната тази настройка

РедътMozo написа: Пет Яну 09, 2026 14:42 Omarchy 3.3: Arch‑базираната дистрибуция добавя AI диктовка, хибернация и още подобрения:
https://software.kaminata.net/it-novini ... odobrenia/
Код за потвърждение: Избери целия код
proc /proc proc defaults 0 0Сега, като прочетох, и се сетих, че "ги разконспирирах".
Ако е описан swap-a в fstab-a.
Селски, Начо Селски.
Току що в LMDE-7 наляха Канела-6.6. Потвърждавам - няма я старата настройка. Дойде и ibus, от "метод на въвеждане" зададох "няма", за да не досажда. И после за смяната - "shift+meta l" (обратното на "алт-шифт").
Това - на първо време.
В тая връзка - и 22.3 ще се появи скоро.
Това - на първо време.
В тая връзка - и 22.3 ще се появи скоро.
Селски, Начо Селски.
И не било за ле'професоре, за хърби било.

Но да, старата настройка я няма, а защо се губи - кой да ти знае.

Но да, старата настройка я няма, а защо се губи - кой да ти знае.
Селски, Начо Селски.
При мен даже такава опция : XKB option няма!

Ментата има в /etc/X11/Xsession.d/ настройка за xkb, за ctrl+alt+bksp.
Излиза, че ако я е нямало - и аз щях да съм в небрано лозе.
Иначе аз имам dconf настройка (моя), ама тя не важи. Преди я бях поставил настройката за клавиатурата в сесията и излиза, че там била "по-вярна" (засега). Но я обединих с настройката за xed, сега пак ще я върна там като си барна custom LMDE.
Излиза, че ако я е нямало - и аз щях да съм в небрано лозе.
Иначе аз имам dconf настройка (моя), ама тя не важи. Преди я бях поставил настройката за клавиатурата в сесията и излиза, че там била "по-вярна" (засега). Но я обединих с настройката за xed, сега пак ще я върна там като си барна custom LMDE.
Селски, Начо Селски.
Понеже го блокират във ютуб за авторски права го качих тука.Който иска да го свали и да го види.
https://www.mediafire.com/file/5adadv4k ... a.mp4/file
https://www.mediafire.com/file/5adadv4k ... a.mp4/file
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Експериментче със 7zip за линукс
от Валсо » Нед Ное 02, 2025 19:35 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 4 Отговори
- 572 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Пет Ное 07, 2025 14:49
-
-
-
Колко гигабайта ви е линукс инсталацията?
от Валсо » Вто Сеп 09, 2025 22:35 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 20 Отговори
- 4900 Преглеждания
-
Последно мнение от stany
Съб Сеп 20, 2025 00:20
-
-
-
Одит на фирмени компютри с Линукс
от wannaBe » Вто Фев 24, 2026 19:41 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 15 Отговори
- 618 Преглеждания
-
Последно мнение от beggginer
Сря Мар 04, 2026 17:44
-
-
- 12 Отговори
- 780 Преглеждания
-
Последно мнение от ROKO__
Съб Ное 29, 2025 09:47
-
-
Undefault Opera в линукс - неудобното решение, което Опера изтри от форума им
от Валсо » Сря Яну 07, 2026 01:44 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 2 Отговори
- 181 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Сря Яну 07, 2026 04:58
-