Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Интернет случайни неща

feed Новини и полезни съвети, свързани с Интернет.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Re: Интернет случайни неща

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Вто Дек 23, 2025 18:51 И аз плащам през epay и ми е екстра, там съм си регистрирал всичко, данъците също и си идва всичко накуп. Един от първите потребители съм там, свикнал съм си и е ок. Относно преводите, използваш Blink и идват до минути, независимо от банката.
За пощенска - да. Обаче от ОББ към Пощенска или към друга банка, може цяла седмица да почакаш. Еле пък ако от ОББ направиш превод събота или неделя... #-o
Прочетено: 23741 пъти
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Няма такова нещо, от всичките банки към всички банки блинк преводите стават за секунди по всяко време. Дори ако правилно съм разбрал от януари сега и международните SEPA преводи ще стават мигновено т.е блинк става валиден за целия ЕС.
Относно и пей имам регистрация и първоначално от там си плащах сметките, май съм второ ниво потребител, но аз не ползвах микросметката защото трябваше да я зареждам, а по едно време забелязах, че за всяко плащане на сметка т.е използване на банковата карта през и пей имаше такса от 15 стотинки и затова спрях да го ползвам, доста по неудобно е от мобилното банкиране
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Валсо написа: Сря Дек 24, 2025 05:13
Mozo написа: Вто Дек 23, 2025 18:51 И аз плащам през epay и ми е екстра, там съм си регистрирал всичко, данъците също и си идва всичко накуп. Един от първите потребители съм там, свикнал съм си и е ок. Относно преводите, използваш Blink и идват до минути, независимо от банката.
За пощенска - да. Обаче от ОББ към Пощенска или към друга банка, може цяла седмица да почакаш. Еле пък ако от ОББ направиш превод събота или неделя... #-o
Просто от падащия панел избираш Blink, а не измислената Бисера.
Montoya написа: Сря Дек 24, 2025 09:01 Няма такова нещо, от всичките банки към всички банки блинк преводите стават за секунди по всяко време. Дори ако правилно съм разбрал от януари сега и международните SEPA преводи ще стават мигновено т.е блинк става валиден за целия ЕС.
Относно и пей имам регистрация и първоначално от там си плащах сметките, май съм второ ниво потребител, но аз не ползвах микросметката защото трябваше да я зареждам, а по едно време забелязах, че за всяко плащане на сметка т.е използване на банковата карта през и пей имаше такса от 15 стотинки и затова спрях да го ползвам, доста по неудобно е от мобилното банкиране
Да, задължиха ги.

Аз през мобилното банкиране не плащам нищо, ще трябва да седна да регистрирам всяка една сметка, а освен това после ще ме капат да си включвам смартфона заради софтуерния токен и потвърждаването на плащането, не ми е удобно :mrgreen: Epay са им доверени и не ми трябва смартфон, за да плащам и потвърждавам плащания. Да има такса, но не ми дреме за 10-15 стотинки, с един клик плащаш накуп 6-7 сметки :)
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Сря Дек 24, 2025 11:48 Просто от падащия панел избираш Blink, а не измислената Бисера.
Със сестра ми сме пробвали всякакви варианти, защото тя е в ОББ. Дали бисера, дали блинк - като ми направи превод (аз съм в Пощенска) минават часове през седмицата, а ако го направи събота или неделя, го получавам чак в понеделник. Докато ако аз ѝ пратя пари с блинк, макс 15 мин. и е при нея, независимо в кой ден от седмицата.
Даже и Уникредит Булбанк, дето не един и двама я псуват като некадърна банка, не е толкова бавна с преводите. Алианц и ПИБ също са адски бързи, ако избереш блинк.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Не, знам, не е нормално, защото Blink не зависи от тях 8-[
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Сря Дек 24, 2025 14:52 Не, знам, не е нормално, защото Blink не зависи от тях 8-[
Блинк е просто услуга и не зависи от банката. Обаче зависи банката през кой век ще подаде превода към блинк за обработка. #-o
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Валсо написа: Сря Дек 24, 2025 13:20
Mozo написа: Сря Дек 24, 2025 11:48 Просто от падащия панел избираш Blink, а не измислената Бисера.
Със сестра ми сме пробвали всякакви варианти, защото тя е в ОББ. Дали бисера, дали блинк - като ми направи превод (аз съм в Пощенска) минават часове през седмицата, а ако го направи събота или неделя, го получавам чак в понеделник. Докато ако аз ѝ пратя пари с блинк, макс 15 мин. и е при нея, независимо в кой ден от седмицата.
Даже и Уникредит Булбанк, дето не един и двама я псуват като некадърна банка, не е толкова бавна с преводите. Алианц и ПИБ също са адски бързи, ако избереш блинк.
Имате некакви драми, я с телефоните, а с интернет, я с приложенията, няма събота, няма неделя, няма 15 минути, няма 2 дни. Постоянно правим преводи точно между трите банки уникредит,пощенска и обб и всичко става за секунди време.
А тия къде ги псуват уникредит като некадърна банка според мен са подобни некадърници. Това, че таксите са по високи примерно не прави банката некадърна. От опита ми имат най добре направеното мобилно банкиране от всички банки. Можеш много лесно да си променяш защитите по картите, да променяш лимитите за теглене и плащане, сметки се плащат с 1 клик и един пин код без нуждата от софтуерен токън и инсталиране на второ приложение като в пощенска банка примерно. Нови карти пластики се изпращат по пощата и се активират през мобилното банкиране без да се ходи до банкомат, първи въведоха преводите по мобилен номер, после първи ги направиха блинк за всички т.н.т
Последно което пробвах, трябваше да регистрираме на баща ми телефонния номер за плащане на сметката към А1. Тези ментаци не ги ползвам от 15 години са премахнали клиентските номера и за плащане имаш само номер на договор, който започва с буква, а вместо клиентски номер е номерът на телефона. В ОББ и ДСК не успяхме да регистрираме сметката за плащане, само в уникредит стана веднага регистрацията
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

YouTube добавя нови филтри за търсене, включително опция за изключване на Shorts:

https://software.kaminata.net/it-novini ... na-shorts/
Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

А трябва това с късите видеа да имаш право на избор като качваш видео дали да е късо или дълго, а не автоматично да определя, това мен ме дразни
AsusVivoBook17
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ужасни са късите видеа - няма контрол, няма превъртане, малко, сплескано, нищо не става...
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Brave пренаписва своя Adblock енджин: 75% по-ниска консумация на памет и по-бърза работа:

https://software.kaminata.net/it-novini/28060/
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Wave Browser: браузърът, който чисти океана, докато работиш:

https://software.kaminata.net/it-novini ... -rabotish/
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Google най-сетне позволява да смените Gmail адреса си:

https://software.kaminata.net/it-novini ... adresa-si/
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

OpenAI въвежда реклами в ChatGPT за безплатните и Go потребители в САЩ:

https://software.kaminata.net/it-novini ... i-v-sasht/
Изображение
Аватар
ExaFlop
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от ExaFlop »

ДСК направиха мн.лесно верифицирането на плащане онлайн - с удостоверяване в мобилното приложение. Даже и не зарежда приложението докрай.
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Интернет свят”