Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Linux игри - подкарване и инсталиране
Re: Linux игри - подкарване и инсталиране
Проблема явно е в този параметър: --dlsym. С него показва FPS брояча, без него не го показва.
Прочетено: 253262 пъти
Има ли програма която прави макро като g hub. Примерно на g hub си правя макро което ми държи левия бутон на мишката постоянно натиснат + шифт за да си набирам кордата на въдицата по - бързо.
Имам проблем с Half-Life Anniversary. Излиза това като се опитам да стартирам нова игра:

- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Трябва да ти излезе това:

И тръгва:

Виж различна резолюция, друго не ми хрумва.

И тръгва:

Виж различна резолюция, друго не ми хрумва.

Изтрих играта и я инсталирах пак и проблема изчезна.
Някой знае ли откъде мога да сваля "STAR WARS Knights of the Old Republic II: The Sith Lords" steam версията? Тази в rutracker е стара, качена е преди 10 години, а тази в zamunda няма сийдъри.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Игра от 2005 г. е качена в рутракера. Има голям шанс да съдържа всички възможни ъпдейти, защото руснаците не са мързеливи кретени като повечето в замунда, където, с изкл. на 1-2 ъплоудъри, никой нищо не обновява. Въпросната игра в Стийм е няма и 20 лв., така че аз лично бих си я купил, ако толкова държех на нея.ArchEnemy написа: Нед Яну 25, 2026 10:20 Някой знае ли откъде мога да сваля "STAR WARS Knights of the Old Republic II: The Sith Lords" steam версията? Тази в rutracker е стара, качена е преди 10 години, а тази в zamunda няма сийдъри.
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Аз я сийдвам и дори някой я дърпа, така че си има сийдъри.ArchEnemy написа: Нед Яну 25, 2026 10:20 Някой знае ли откъде мога да сваля "STAR WARS Knights of the Old Republic II: The Sith Lords" steam версията? Тази в rutracker е стара, качена е преди 10 години, а тази в zamunda няма сийдъри.

@Mozo Благодаря, свалих я.
@Валсо Първо да видя дали ще ми хареса, след това може и да я купя.
@Валсо Първо да видя дали ще ми хареса, след това може и да я купя.
На кратко - проблема е емоционален, защото тая игра ме свързва с приятели в няколко страни.
Mech Arena (Plarium) от няколко месеца не иска да тръгне под Wine. Опитал съм всичко знайно и незнайно, до което се добрах, включително от 2 дена съм на нова ОС (и старата и новата ARCH-варианти), в случай че неволно/незнайно съм счупил нещо в /root-а, но започвам да подозирам, че девелопърите активно пречат на инсталации извън куцото Уин, защото от време на време не работи или клавиатурата, или мишката. До толкова, че не мога да стигна до лаунчъра на Плариум.
Опитах с чист Wine, после с разни Wine-"оператори", и в общи линии се стига до някаква грешка, която не е съществувала преди. Други Уин програми си се инсталират и тръгват както преди.
Някой може ли да тества дали лаунчъра тръгва въобще и играта стартира? Не ми се ще да купувам ipad само заради това (поддържат Андроид и Уиндоус, но не MacOS и Linux)
Опитвам се да стигна до това:

Но не мога да видя дори това:

Mech Arena (Plarium) от няколко месеца не иска да тръгне под Wine. Опитал съм всичко знайно и незнайно, до което се добрах, включително от 2 дена съм на нова ОС (и старата и новата ARCH-варианти), в случай че неволно/незнайно съм счупил нещо в /root-а, но започвам да подозирам, че девелопърите активно пречат на инсталации извън куцото Уин, защото от време на време не работи или клавиатурата, или мишката. До толкова, че не мога да стигна до лаунчъра на Плариум.
Опитах с чист Wine, после с разни Wine-"оператори", и в общи линии се стига до някаква грешка, която не е съществувала преди. Други Уин програми си се инсталират и тръгват както преди.
Някой може ли да тества дали лаунчъра тръгва въобще и играта стартира? Не ми се ще да купувам ipad само заради това (поддържат Андроид и Уиндоус, но не MacOS и Linux)
Опитвам се да стигна до това:

Но не мога да видя дори това:
Последно промяна от blankcat на Чет Фев 19, 2026 13:46, променено общо 1 път.
If you choose not to decide you still have made a choice.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Не съм я чувал тази игра и нямам наблюдение, но бих опитал с Proton или ProtonGE.

Ок, с Proton нещо не се разбрахме, но Steam си добави негови библиотеки и успях да я подкарам
Сега остава да заровя другата дупка, която изкопах в другата тема

Сега остава да заровя другата дупка, която изкопах в другата тема
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Може да се репликира и без Steam клиента, но съм сигурен, че ти е все тая, така че джиткай и честито 
Иначе в такива случаи стартираш от конзола и гледаш лога. В 99% от случаие става ясно какво допълнително трябва да инсталираш - понякога иска DirectX, понякога Vcrun и т.н.
Иначе в такива случаи стартираш от конзола и гледаш лога. В 99% от случаие става ясно какво допълнително трябва да инсталираш - понякога иска DirectX, понякога Vcrun и т.н.

Убеден съм, че Steam не е критичен за целта, но ми хареса идеята, че някъде на някой сървър ще се запише една точка в един лог, че тея простаци от Плариум могат да имат една поддържана игра, обаче отказват да добавят две. И аз я ползвам под Линукс, а не под микромек. За мен е уин-уин ситуациятаMozo написа: Пет Фев 20, 2026 01:39 Може да се репликира и без Steam клиента, но съм сигурен, че ти е все тая, така че джиткай и честито
А скоро смятам да stress-тествам и Arc Raiders на горкото лаптопче, така че нещата се наместват чудесно
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Проблем с grub след инсталиране на Arch Linux
от ArchEnemy » Чет Май 14, 2026 09:10 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 5 Отговори
- 76 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Съб Май 16, 2026 00:19
-
-
-
Иран скастри Тръмп за психологическите му игри със санкциите
от Mozo » Пон Юни 30, 2025 13:23 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 454 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Юни 30, 2025 13:23
-
-
-
Черна дупка на "Капитан Андреево": Игри, филми и сериали, вместо засилен контрол на тонове храни с пестициди
от Mozo » Сря Юни 03, 2026 11:28 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 5 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Юни 03, 2026 11:28
-
-
-
Избор на Linux дистрибуция
от iNfAmous93 » Нед Яну 04, 2026 12:18 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 73 Отговори
- 2545 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Вто Фев 03, 2026 13:38
-
-
-
Два EFI дяла на харда и инсталация на Linux
от blankcat » Чет Фев 12, 2026 01:56 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 20 Отговори
- 410 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
Вто Фев 17, 2026 11:31
-