Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Въпроси и проблеми с лаптоп и Linux Mint на Mouse [РЕШЕНА]
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: Въпроси и проблеми с лаптоп и Linux Mint на Mouse
Може пък онова видео да е било проблемно. Джиткай там щом всичко ти бачка

Прочетено: 30039 пъти

- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
БлагодаряMozo написа: Вто Яну 27, 2026 15:25 Може пък онова видео да е било проблемно. Джиткай там щом всичко ти бачка![]()
![]()
![]()
Плъхолюбител

Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Стара IT поговорка: "Зад всеки прецакан компютър/Windows стои един потребител, който нищо не е направил".Mouse написа: Вто Яну 27, 2026 15:24 Принципно на Мозилата нищо не съм правила.
Пак казвам - нищо не съм правила.
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Знам го този лаф, но във формата: "ела да видиш компютърът какво направи" Та и аз така. Май @бат-начо е бил прав, че в Тубата е имало проблем и аз съм го нацелвала като снайперист
Плъхолюбител

Аз се сещам за един,ако не си го развалил значи не си го оптимизирал достатъчно.

- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Знам че съм питала за това и до сега ровичках в темата, но не го намирам. По-точно не зная как да задам въпроса в лупата, за да го намеря.
Става дума, че отново часът в телефона е различен от часа на лаптопа. Като попитах Гугъл се оказа, че в телефона е точния час. Някъде имаше за настройка на часа в лаптопа. Точно нея търся, но не я намирям.
Това го намерих и си отговаря на часа в лаптопа, но Гугъл казва друго. Защо?

Става дума, че отново часът в телефона е различен от часа на лаптопа. Като попитах Гугъл се оказа, че в телефона е точния час. Някъде имаше за настройка на часа в лаптопа. Точно нея търся, но не я намирям.
Това го намерих и си отговаря на часа в лаптопа, но Гугъл казва друго. Защо?

Плъхолюбител

- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Почти нищо не разбрах, но влизаш тук:
https://time.is/bg/
И си настройваш което както искаш според него.

- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Тъй де. Аз това го намерих, но не помня как да настроя часовника на лаптопа на този час, който е показан.Mozo написа: Съб Яну 31, 2026 10:25 Почти нищо не разбрах, но влизаш тук:
Плъхолюбител

- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Стана, благодаря Мозо

Плъхолюбител

- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Пак си обърках нещата по телефона и часовникът ми изчезна. Спомням си, че @Montoya беше ми пращал линкове и успях да го извадя, но стои като стенен часомник, не дегитално да е изписан часа. Това как да променя?
Плъхолюбител

Показвам със снимки

Ето го резултатът
https://www.kaminata.net/forum/viewtopi ... 9#p1119899
Иначе като го отвориш тоя часовник някъде там има настройка или цъкаш върху него с пръстчето докато се смени от аналогов /не стенен
/ на цифров

Ето го резултатът
https://www.kaminata.net/forum/viewtopi ... 9#p1119899
Иначе като го отвориш тоя часовник някъде там има настройка или цъкаш върху него с пръстчето докато се смени от аналогов /не стенен
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Благодаря @Montoya Аз знам как да търся и го намерих. Проблемът е, че не мога пак да го направя по същите снъпки. Намерих в приложението часовник и го извадих на първия екран, но е само като снимка, не дегитално да ти показва часа. Ето как стои:

Иконка на часовник, не часовник показващ часа.
Преди беше както часовете горе в ляво, но на мястото на картинката и си се сменяха.

Иконка на часовник, не часовник показващ часа.
Преди беше както часовете горе в ляво, но на мястото на картинката и си се сменяха.
Плъхолюбител

Като натиснеш върху check какво става!?
Всъщност някой комшия ако имаш, че така с по едно мнение сутрин ще го нагласим часовника някъде около гергьовден
Или изтрий я тази апликация и си добави часовника на чисто да видим какво ще стане
Чакай, чак сега видях какво става, ти си изкарала приложението часовник да си го стартираш от екрана като си следвала стъпките на първата част от обяснението, следвай второто удебелено
А иначе това го махни дето си го сложила, че няма да имаш място за часовника
Всъщност някой комшия ако имаш, че така с по едно мнение сутрин ще го нагласим часовника някъде около гергьовден
Или изтрий я тази апликация и си добави часовника на чисто да видим какво ще стане
Чакай, чак сега видях какво става, ти си изкарала приложението часовник да си го стартираш от екрана като си следвала стъпките на първата част от обяснението, следвай второто удебелено
Как да прибавя и премахна графичен компонент в Началния екран
А иначе това го махни дето си го сложила, че няма да имаш място за часовника
AsusVivoBook17
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Благодаря Монти
Да, сега се сетих, че така го направих миналия път, но сега не става по втория начин. Натискам и задържам пръст върху екрана, но нищо не се получава.
Горното чек нещо си като го натисна излиза това, което обърка всичко. От Изипей за сметка ми дойде да сканирам нещо си, за да се индентифицирам и като го сканирах излязоха накакви неща и като не знам езици съм натиснала нещо, което изкара това като приложение и няма триене вече. Клечи си в приложенията.
А-а, пак нямам фарчето и не мога да го покажа
Пише на син фон PDF и отдолу enable, демек активиране. Не помня дали съм го натиснала, но май не.
Когато оправят фарчето ще продължим с обясненията и помощта ти. Сега ще натискам екрана, но тогава бях със стария телефон. Сега съм със същата версия но 13-ка > Redmi Note 13, а преди беше Redmi Note 10.
Нямам наоколо кой да ми помогне, така че ще чакам когато ти намериш време, а сега ще продължа да се пробвам.
Това ми махна всичките приложения от началния екран, трябва да скролна и те са отдолу. Едно по едно вадих по-използваните ама чак такава мешавица до сега не съм правила. Два пъти съм ходила в най-близкия офис на Йетел в Ринг мола до Икеята, но сега нямам тази опция заради снега и заледяването. В най-лошия случай като се позатопли и не съм се оправила - ще ходя пак.
Баси колко съм

Да, сега се сетих, че така го направих миналия път, но сега не става по втория начин. Натискам и задържам пръст върху екрана, но нищо не се получава.
Горното чек нещо си като го натисна излиза това, което обърка всичко. От Изипей за сметка ми дойде да сканирам нещо си, за да се индентифицирам и като го сканирах излязоха накакви неща и като не знам езици съм натиснала нещо, което изкара това като приложение и няма триене вече. Клечи си в приложенията.
А-а, пак нямам фарчето и не мога да го покажа
Пише на син фон PDF и отдолу enable, демек активиране. Не помня дали съм го натиснала, но май не.
Когато оправят фарчето ще продължим с обясненията и помощта ти. Сега ще натискам екрана, но тогава бях със стария телефон. Сега съм със същата версия но 13-ка > Redmi Note 13, а преди беше Redmi Note 10.
Нямам наоколо кой да ми помогне, така че ще чакам когато ти намериш време, а сега ще продължа да се пробвам.
Това ми махна всичките приложения от началния екран, трябва да скролна и те са отдолу. Едно по едно вадих по-използваните ама чак такава мешавица до сега не съм правила. Два пъти съм ходила в най-близкия офис на Йетел в Ринг мола до Икеята, но сега нямам тази опция заради снега и заледяването. В най-лошия случай като се позатопли и не съм се оправила - ще ходя пак.
Баси колко съм
Плъхолюбител

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Кубунту, лаптоп с външен монитор
от wannaBe » Вто Дек 02, 2025 15:59 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 8 Отговори
- 582 Преглеждания
-
Последно мнение от wannaBe
Сря Дек 03, 2025 16:00
-
-
- 8 Отговори
- 517 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Съб Яну 10, 2026 22:42
-
-
След ужасяващата катастрофа в София: Една смърт и много въпроси
от Mozo » Съб Авг 16, 2025 12:27 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 310 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Съб Авг 16, 2025 12:27
-
-
-
Внимание, родители! Реформа в детските градини и ясли поставя много въпроси
от Mozo » Сря Фев 25, 2026 11:43 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 14 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Фев 25, 2026 11:43
-
-
-
Въпроси и отговори: Всичко, което е нужно да знаем за изборите на 19 април (СНИМКИ и ВИДЕО)
от Mozo » Пет Апр 03, 2026 11:44 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 10 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Апр 03, 2026 11:44
-