Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Въпроси и проблеми с лаптоп и Linux Mint на Mouse  [РЕШЕНА]

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Re: Въпроси и проблеми с лаптоп и Linux Mint на Mouse

Мнение от Mouse »

Не става. Цял ден си играя да натискам екрана. Как стана миналия път не зная или при сегашния е различно. Ама то принципът трябва да е еднакъв. Още е бая заледено при мен и не мога да изляза, та ако има друга скрита джаджа, за да оправя нещата - хубаво. Ако не - ще се наложи да ходя до Йетел когато се поразмрази :sad:
Прочетено: 30074 пъти
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Трябва да стане по втория начин, а това което си извадила Часовник, задръж върху него докато излезе меню и да натиснеш изтриване за да го махнеш, знам ли как излиза на тия, може и като натиснеш да трябва да го влачиш до горния край на екрана ако там се появи кошче или натисни, задръж и влачи докато го преместиш на друг екран. Подозирам, че това като си го изкарала няма място за часовника на екрана и затова не ти става по втория начин
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Сега прочетох, трябва да натиснеш и задържиш върху приложението докато излезе меню и да пише премахване. С него го премахваш.
За да премахнете иконата на приложението от началния екран, натиснете и задръжте върху приложението и след това изберете Премахване. Приложението вече няма да се появява на началния екран, но може да бъде намерено в екрана Приложения.
Всъщност аз ти обяснявам нещо което на линка е дадено с обяснения и картинки, не знам, дано се справиш
Изображение
Изображение
И "фарчето" си е тука
Изображение
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Търсене с гугъл за "Как да добавям приложения и компоненти на началния екран Redmi Note 13"
За да добавите приложения и компоненти (widget-и) на началния екран на вашия Redmi Note 13, натиснете и задръжте празно място на екрана, след което изберете "Приспособления" (Widgets) за компоненти
Добавяне на компоненти (Widgets)

Натиснете и задръжте празно място на началния екран.
Докоснете Приспособления (Widgets).
Намерете приложението, което има желаното от вас приспособление (напр. часовник, календар, музика).
Докоснете приложението, за да видите наличните приспособления.
Натиснете и задръжте желаното приспособление и го плъзнете до мястото, където искате да се появи на екрана.
AsusVivoBook17
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Ако и сега не се справиш, науката е безсилна
AsusVivoBook17
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Преди да почна да натискам на екрана бях премахнала онази иконка на часовника и тя си е отново в приложенията. Когато натисна на нея нищо съществено не излиза. Сега ще се пробвам да ти покажа и после ща започна да правя и другите неща, които ме съветваш.

Ето:
Изображение

И сабахлем фарчето го нямаше.
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Montoya написа: Вто Фев 03, 2026 19:33 Ако и сега не се справиш, науката е безсилна
Разчистих почти целия начален екран. Натискам на многото празно мясно, но не излиза това, което пише в "наръчника". Той ми е на екрана на лаптопа, за ми е пред очите. Разчистила съм, но не се получава, а знам че точно така трябва да се получи. Не става :banghead:

А това е онова гадно нещо, което направи цялата неразбория, инсталира се, не мога да го деинсталирам, няма опция и което исках сутринта да покажа.
Изображение

Три пъти се припотих да натискам - не става. Нещо тотално съм сгафила.
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Нямам идея какво се случва за съжаление
AsusVivoBook17
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Montoya написа: Сря Фев 04, 2026 07:12 Нямам идея какво се случва за съжаление
Благодаря Монти и се извинявам, че ти загубих времето PDT_Love_18 PDT_Love_18
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Не си ми загубила никакво време, няма нужда от извинения, просто не мога дистанционно да разбера какво се случва. Ако ми е в ръцете ще го разцъкам за 2 минути
AsusVivoBook17
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Montoya написа: Сря Фев 04, 2026 17:10 Не си ми загубила никакво време, няма нужда от извинения, просто не мога дистанционно да разбера какво се случва. Ако ми е в ръцете ще го разцъкам за 2 минути
Сигурна съм, но си ми много-о далече. Утре, ако се поразмрази наклонът че колата съм я оставила горе, ще отида от офис на Йетел и дано те могат да го оправят. Стига и те да успеят де. Имам чувството, че някъде съм цъкнала нещо, за да не работи тъчскийн-а му.
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Пиша това обяснение за телефона конкретно за @Montoya Той толкова време загуби да ми показа, но не стана и те това е моето приключение с телефона:
Отивам в офиса на Йетел и момичето си поигра към 15-20 минути, вдигна ръце и каза че не може. Да уточня, че всичките пробваха точно това, което Монти ми каза да направя и се мъчих три дена. Наблизо, на същия етаж, имало офис на Хиоми, да отида при тях. Отидам там и са трима служители. Най-младия го взе, поизгра си и каза че не може да се оправи. Даде го на една по-възрастна дама. Тя също си поигра и каза, че това не е тяхната ОС, сменила съм я :shock: :shock:
Доколкото съм чувала от Мозо никак не е лесно да смениш ОС, а аз с един-два клика съм го направила. Аплодисменти за моята анти гениалност, моля :clap: Трябвало да се върна към фабричните настройки. Това и аз го мога и казах, че стига да ми прехвърлят телефонните контакти - нямам против. Другото не ми е зор. Ама номерата са ми от как имам GSM и не мога да ги възстановя. Нямали къде да го направят, не им давали служебни телефони :roll: Накрая телефончето отиде до последния мъж, явно управителя. Вече са минали към 35-40 минути в офиса им. Започна и той да се мъчи, та още около час. Ама накрая той направо с вик обяви, че го е оправил :clap: :clap:
Та какво било. Този PDF файл, който по погрешка съм качила и не можех да деинсталирам, се е оказал външна ОС (така ми обясниха) и за това не сработвали всичките опити до сега. Момъкът е успял да го премахне и телефонът се върна автоматично към старото си състояние. Дори всички иконки си бяха на същите места. Браво :cheers1:
Попитах какво им дължа, но не пожелаха нищо. То през тези два часа така и така никой не влезе в офиса им.
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Тези ще да са някакви гении - подмяна на операционната система с PDF...
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Mozo написа: Чет Фев 05, 2026 14:18 Тези ще да са някакви гении - подмяна на операционната система с PDF...
Нали :toothy10: :toothy10:

Не, излезе че геният съм аз :mrgreen: :mrgreen: Те само го констатираха :toothy10:
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Да, един приятел навремето с ХП си неше изтрил кошчето. Как - и той не знае.
Селски, Начо Селски.
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”