Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Настройки на Conky кат' за новобранец
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: Настройки на Conky кат' за новобранец
То да беше само на форумите... Днес слушах AI новини по радио Фокус и са почти идеални. Само взели гласа на няаква водеща и готово. Вече няма нужда и от водещи, става страшно 
Прочетено: 36046 пъти

- Zeroadhesion
ДамммMozo написа: Нед Окт 26, 2025 00:35 То да беше само на форумите... Днес слушах AI новини по радио Фокус и са почти идеални. Само взели гласа на няаква водеща и готово. Вече няма нужда и от водещи, става страшно![]()
https://www.focus-news.net/novini/inter ... va-2277385
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
За който не знае: функцията topmem (или нещо такова се казваше) е ограничена и може да показва само топ 10 процеси, заемащи най-много РАМ. Но ако искате да следите определен процес, който яде по-малко РАМ от топ 10, тази функция не е удачна. Затова минах на "if_running". По този начин няма ограничение колко процеса можете да следите, а освен това вие си определяте точно кои процеси да се показват. Аз RAM памет имам 63 ГиБ, така че не ме грее кое колко РАМ ползва, а дали върви, особено две игри, защото ПОНЯКОГА игрите за уиндоус отказват да си затворят процесите и трябва да ги убивам ръчно (в противен случай следващия път като стартирам играта, не иска да тръгва). И затова моят начин ми е много полезен.
Споделям, ако решите да си го направите така. А може и "едно в друго" - и topmem, и if_running, стига да имате място на екрана за това.
Направил съм го с такава логика: ако върви, името на процеса е зелено. Ако не върви - е червено:

Споделям, ако решите да си го направите така. А може и "едно в друго" - и topmem, и if_running, стига да имате място на екрана за това.
Направил съм го с такава логика: ако върви, името на процеса е зелено. Ако не върви - е червено:

Код за потвърждение: Избери целия код
color3 = '#00BF00',--green
color7 = '#FF0000',--red
Код за потвърждение: Избери целия код
${if_running audacious} $alignc ${color3}Audacious ${else} $alignc ${color7}Audacious$endif
${if_running waterfox-bin} $alignc ${color3}Waterfox ${else} $alignc ${color7}Waterfox$endifhttps://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
- Zeroadhesion
Ако напоследък виждате ураган в иконата на времето, нямате ураган в града, просто са сменили кода на страницатаfifi_fifito написа: Чет Фев 20, 2025 06:49БлагодаряZeroadhesion написа: Чет Фев 20, 2025 00:15 Проблемът е, че линка ти е на български...
Смени го си ще си работи нормално.Код за потвърждение: Избери целия код
https://www.accuweather.com/en/bg/targovishte/46514/current-weather/46514![]()
accuweather.sh - вътре има ред
ICON=$(echo "$PAGE" | grep weathericons | cut -d "/" -f 4 | cut -c -5)
Сменете го на
ICON=$(echo "$PAGE" | grep weathericons | cut -d "/" -f 5 | cut -c -5)
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
КТ "Подкрепа" не харесва и фините настройки на Бюджет 2026
от Mozo » Пон Дек 08, 2025 14:01 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 151 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo