Какво трябва да използвам, за да не важи това селектиране? Имам налични Fusion, Windows 9x, Oxygen, но при всички си е пак така. Правилно ли разбирам, че мога да инсталирам някакви различни стилове посредством Kvantum и това нещо да изчезнеThe “draw focus indicator” setting itself is specific to Breeze, other styles (for example Kvantum) do not necessarily provide an equivalent option, and Qt does not expose style-specific user preferences to applications. This makes it difficult for Dolphin to rely on such settings in a style-agnostic way.
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Plasma 6 - споделяне на впечатления и проблеми
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: Plasma 6 - споделяне на впечатления и проблеми
Да попитам това какво означава:

Прочетено: 40910 пъти

- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Сам си отговарям - не става, пробвах, щеше да е твърде лесно...

Тъй, за курсора това работи. На системно ниво е /usr/share/icons/default/index.theme , т.е. копираме в домашната папка и задаваме (това би работило, ако вярваме на Мента, за флатпаци на потребителско ниво, "горе" е ако е системно). Как се казва/името може да се види, след като се зададе графично и се разгледа, примерно $HOME/.config/gtk-3.0/settings.ini . И не се изтрива, въпреки че съм с едно индийско арчи
и имах други проблеми с него.
(Пише го вероятно във Арчвикито, но и да потвърдя, че си стои и не мърда.)

(Пише го вероятно във Арчвикито, но и да потвърдя, че си стои и не мърда.)

Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Не съм правил аз въобще такива работи и не са били и нужни. Дори нямам и въпросната папка default:

Ще го пробвам на чисто как е. Сега "пиша" флашката. Засега имам планове да няма "аура", имам дребни щения
.
Селски, Начо Селски.
Добре, получи се. Но и аз правех "подобрения" в инструкциите.
Почти като "индийчето" е (АLG май беше, да, проверих), без техните рационализации, но си е моето. И не ми излизат в менюто новоинсталираните. Но пък всичко добавено през настройките графично си стои и не мърда (и Лисика от който пиша не се появява). Което ще рече, че ще повторя упражнението, за затвърждаване. 
Селски, Начо Селски.
Хо-хо, стана! Пак бях на "икономичен режим", бях забравил да сложа konsole, инсталираното после в графичен режим не се показваше, но след релогване бръмчи.
В упътването, в другата тема, ако се чете началото (нали) няма писано за пускането на сервиза на NetworkManager. Поне не е най-вначалото, щото вероятно има писано.
В упътването, в другата тема, ако се чете началото (нали) няма писано за пускането на сервиза на NetworkManager. Поне не е най-вначалото, щото вероятно има писано.
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Вкаш, стоят си темите, не е като да изчезват прпи рестарт

Има още за допиляване. Бил съм забравил и Делфина да инсталирам.
И направих консултация - не, Дискавъра си е свободна шайба.
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Можеш да си оправиш панела да не плува и Konsole да е с нормален горен панел, аз лично не мога да го дишам тоя дебел панел

П.С. Благодаря за идеята! Върнах на breeze повсемeстно и се наложи да преговоря как се приземява килимчето, но го затвърдих. Декорацията за gtk трябва да се смени/върне ръчно после.
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Това вече е друга бира
Сега остава да прехвърлиш от Icons Only на Icons and Text Task Manager, както сме свикнали от старата школа и си супер 
За това говоря:

Онова другото, дето го вкараха от Windows с гръмкото име Super Bar и след това всички хукнаха да го ползват, щото беше пуснато по подразбиране и искат, не искат свикнаха, лично за мен е неизползваемо и до ден днешен не разбирам как човек може да вържи интензивна работа без да си нахлузи монитора на главата от яд
И да не забравиш тази опция:

За това говоря:

Онова другото, дето го вкараха от Windows с гръмкото име Super Bar и след това всички хукнаха да го ползват, щото беше пуснато по подразбиране и искат, не искат свикнаха, лично за мен е неизползваемо и до ден днешен не разбирам как човек може да вържи интензивна работа без да си нахлузи монитора на главата от яд
И да не забравиш тази опция:

Днес мисля да преговоря инсталирането, с какво ми е нужно/ненужно ако съм с plasama-login-manager. И после да видя xfce-то как изглежда в Арч. Май първо ще е второто.
Селски, Начо Селски.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Пробвай с ХФЦЕ-то да видим. Щот' последно като го пробвах преди няколко месеца, не искаше да тръгне веднага след инсталацията. Стигаше до "Started account service" или нещо такова и увисваше там. С твоята проба поне ще разберем дали са го оправили това.бат-начо написа: Пон Мар 09, 2026 08:25 Днес мисля да преговоря инсталирането, с какво ми е нужно/ненужно ако съм с plasama-login-manager. И после да видя xfce-то как изглежда в Арч. Май първо ще е второто.
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Проблеми с основния сайт (не форума)
от Валсо » Сря Яну 28, 2026 23:19 » в Въпроси и проблеми, свързани с Kaminata.net - 9 Отговори
- 175 Преглеждания
-
Последно мнение от Montoya
Сря Юни 03, 2026 07:32
-
-
- 0 Отговори
- 205 Преглеждания
-
Последно мнение от шони
Сря Дек 10, 2025 18:41
-