Бившият български национал Валери Божинов игра в благотворителен мач в Русия и даде интервю за Sport-Express.
„Това е вторият ми път в Русия. Голяма чест е да бъда тук, да играя в Купата на легендите. Обичам Москва и Русия. Когато бях в училище в България, в часовете по история ни казваха колко много е направила вашата страна за нас и нашия живот.
Сега всичко се промени. Но знам, че без Русия България нямаше да съществува. Вие ни помогнахте да растем и да живеем. Това е много важно. Благодаря ви за това!", каза още Божинов.
След това бившият футболист говори и за кариерата си. Божинов премина през редица европейски колоси, където бе съотборник с легенди.
"И в Италия, и в България имаше футболисти, които пушеха, пиеха и въпреки това печелеха. Сега отношението е по-професионално. Те тренират, играят, прибират се у дома, възстановяват се – и това е нормата", започна Божинов.
Божинов обяви, че е отказал предложение на Роман Абрамович да премине в ЦСКА (Москва): „През зимата на 2005 г. имах добра оферта от ЦСКА. Но я отказах... Бях млад и исках да играя в Италия. И няколко месеца по-късно ЦСКА спечели купата на УЕФА! Просто благодарих на Роман Абрамович за офертата, но я отказах", каза още Божинов.
"Евгений Гинев искаше да организира трансфера ми: „Отиди в ЦСКА и след две години ще те привлечем от Челси." Може би беше грешка. Сега осъзнавам, че е трябвало да приема".
https://www.24chasa.bg/sport/article/22428190
Прочетено: 25 пъти
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Валери Божинов: Обичам Москва и Русия
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: Валери Божинов: Обичам Москва и Русия
Божинка, Божинкааа, тъп си като гъз, доказвал си го много пъти, защо трябва да го затвърждаваш...

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Страх: Русия сложи ПВО на небостъргач в Москва. Лъсна голяма руска лъжа за фронта (ОБЗОР - ВИДЕО)
от Mozo » Пет Май 29, 2026 11:47 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 5 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Май 29, 2026 11:47
-
-
-
Война Русия-НАТО е на хоризонта: Данни, че Москва е действала умишлено срещу Полша. Каква е целта ѝ? (ОБЗОР - ВИДЕО)
от Mozo » Чет Сеп 11, 2025 12:28 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 96 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Сеп 11, 2025 12:28
-
-
- 0 Отговори
- 79 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Вто Юли 15, 2025 12:05