Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Смяна на десктопа с плазма  [РЕШЕНА]

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Re: Смяна на десктопа с плазма

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Вто Фев 17, 2026 18:57 Аааа, сега видях. На втория Plasma скрийншот си пуснал Waterfox, той ти яде видео паметта
:toothy10: :toothy10: :toothy10:

А? Казà ли нещо? Я виж колко неща вървят в Канелата, като и трите са с включено хардуерно ускорение, следователно ядат видео памет. И после виж колко неща НЕ вървят в "леката" Плазма, а заетата видео памет пак е повече... :lol:
Сега очаквам да се оправдаеш с ядрото - не е от плазмата, от версията на ядрото е. :toothy10:

Изображение

Даже ето ти по-добро: канелата с всичките тези неща включени! Расте единствено временната памет, а не видео паметта. Имам усещането, че тия от плазма не знаят разликата между RAM & VRAM и са объркали кода къде да товарят. :lol:

Изображение

660 МиБ е едно, а друго е 1200+! "Titan Quest 2" яде между 6000 и 7200 МиБ ВРАМ. В Канелата ако пусна ТК2, проблем няма. Ама ако включа всичко това в плазма и после пусна ТК2, онова ще писне за недостатъчно памет. :toothy10:
Прочетено: 1532 пъти
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Ползвай си канелата със здраве, аз си добавям сутрин в кафето и в чая по малко канела, супер ми е, плазмата я остави на нас простите, не е за теб тя, само ядове ти създава :)
Обмислям да я заключа тая тема, щото няма никакъв смисъл от нея, но ще оставя на Мозо решението, той е упорит и има повече нерви от мен
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
wannaBe
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от wannaBe »

Преди 5 години си купих Найк кецове. Нещо ми се скъсаха доста бързо, за мойте представи. От тогава се зарекох да не си взимам Найк. На никога не обеснявам какъв боклук са и защо не съм с Найк а с Адидас или Пума и определено като видя някой с Найк, не ходя да му разказвам и да му вадя редит постове с Найк проблеми :toothy10: :toothy10:
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Montoya написа: Сря Мар 11, 2026 19:14 Ползвай си канелата със здраве, аз си добавям сутрин в кафето и в чая по малко канела, супер ми е, плазмата я остави на нас простите, не е за теб тя, само ядове ти създава :)
Обмислям да я заключа тая тема, щото няма никакъв смисъл от нея, но ще оставя на Мозо решението, той е упорит и има повече нерви от мен
Принципно си прав, давам му решение, което може да пробва за секунда. Той се прави, че не го вижда и продължава да плюе, не знам... Бат Начо инсталира Plasma за 20 минути без никакви проблеми, Валсо вече втори месец само си прави пишки с нас...
Изображение
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

А защо трябва да се инсталира "по оня начин", за да няма "вайлендъра" ли? Класическият начин си е арчинсталл, от десктопите дето пробвах - ми те са си минимални, няма смисъл да се правим на хитри. Пък ако трябва Хикс, две команди и готово.
А пък ако не може да се смени "грешната" парола след инсталиране...
Селски, Начо Селски.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

бат-начо написа: Чет Мар 12, 2026 01:55 А защо трябва да се инсталира "по оня начин", за да няма "вайлендъра" ли? Класическият начин си е арчинсталл, от десктопите дето пробвах - ми те са си минимални, няма смисъл да се правим на хитри. Пък ако трябва Хикс, две команди и готово.
А пък ако не може да се смени "грешната" парола след инсталиране...
Е, той не прави нищо по правилния начин, чупи всичко умишлено и после се оплаква :thumbright:
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Re: Смяна на десктопа с плазма  [РЕШЕНА]

Мнение от Валсо »

Montoya написа: Сря Мар 11, 2026 19:14 само ядове ти създава :)
Така е. Ето едно сравнение и само с единичен процес. Разликата е огромна и казва повече от достатъчно. :lol:
А за това, че в Плазмата конки е черен, когато би трябвало да е леко прозрачен, даже няма и да го коментирам... #-o

Изображение
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Цитирам отново
Montoya написа: Вто Мар 10, 2026 18:42
Mozo написа: Сря Фев 18, 2026 15:51 Както каза Шейк, дай nvtop и nvidia-smi. Това не е нормално и не е проблем на Plasma - отдавна е по-лека от Cinnamon. Трима човека ти даваме скрийншот с всички процеси, само ти ни даваш някакви квадратчета. Или ни даваш пълното инфо, за да покажеш, че искаш проблемът да бъде решен или ако не, става повече от явно, че ни тролиш :thumbright:
Нарочно се върнах да прочета темата, такова нещо не видях. Загубена кауза братче :evil:
Ти пак показваш някакви квадратчета от някакво конки неадекватно със забележи два различни кернела, айде у лево :съгласен:
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Заключено Заключено

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”