Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Телефон Самсунг

Актуални новини, въпроси и интересни факти за клетъчни телефони.
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Телефон Самсунг

Мнение от Mouse »

Една приятелка от провинцията ме попита какъв телефон ще й препоръчам, конкретно Самсунг, до 500-600 евро. Като знаете какъв съм "разбирач" й казах, че ще проверя. Демек проверката ми се стоеше в това - да ви питам вас, за да й отговоря.
Моля, ако ви е възможно и снимка, която да препратя!
Прочетено: 129 пъти
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: Телефон Самсунг

Мнение от Mozo »

Какво са се залепили за тея смотани самсунги...
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Mozo написа: Пет Мар 20, 2026 16:05 Какво са се залепили за тея смотани самсунги...
Принципно на мен също много ми харесват, железни са. Имам дори един горе (от тези с капаче). Само дето вече не са в моя финансов план.
Ако някой ги харесва да помогне с мнение.
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

От тея с капачето до днешните няма нищо общо. Не, че тогава бяха много качествени де :)

Викай @Zeroadhesion и @Montoya, те са по телефоните. @Shaker също, ама нещо се позагуби :-k
Изображение
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Е да взима Galaxy S25
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Ако толкова държи на Samsung - S25 (както спомена @Zeroadhesion или А55. S25 e много по-добър и по-мощен, но отстъпва сериозно с батерията спрямо А55.
Иначе за тези пари гледам, че OnePlus 13R e най-добър откъм характеристики спрямо този бюджет 500-600 евро и батерията му е голяма (6000 mAh). Екранът му е по-голям - 6.8 инча.Никога не съм използвал OnePlus и не мога да дам мнение.
Колкото до S25, той е над бюджета (около 700 евро), но е най-компактен и мощен. Също така надстройката на Android (One UI) е перфектна и софтуерната му е 7 години. Най-добър е от всички в този ценови клас откъм параметри. За съжаление батерията му е мега куца - 4000 mAh, но за 6.2 екран - става.
Mozo написа: Пет Мар 20, 2026 16:05 Какво са се залепили за тея смотани самсунги...
Тук не съм съгласен. Още си карам с S24 Ultra и съм много доволен и то най-вече от софтуерната поддръжка. Всеки месец ми пристигат актуализации на софтуера и нещата са доста изпипани. Не мисля да сменям телефон в следващите 5-6 години. Плюс това си имам DeX, който си го използвам редовно. OneUI никога не ми е създавал проблеми за разлика от бъгавия интерфейс на Xiaomi, който понякога ми късаше нервите...
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Жената искаше самсунг и взехме по бюджетното решение А56, S25 май само ултрата си заслужава парите заради камерата, тоя къде не е ултра ми се види куц
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Като чукна в Google Samung 25 ми излизат някакви Samsung A17 и докато стигна до S25 цените са извън параметрите към 800-1000 евро. А Ultra скачат над 1000-1200 евро.
Прегледах всичко, което сте споменали и най ми допадна (на мен де) А55
Да препратя ли този линк? Като хем добър, хем се вкарва в парите.

https://www.pazaruvaj.com/p/samsung-gal ... ification/

Сега като гледам (писах че съм фен на Samsung от време оно), та се замислям да събера пари и за мен, че този Хауей нещо си > пише Redmi 13 излезе гола вода. По-зле е от предишния 10-ката.
Плъхолюбител
Изображение
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

@Mouse , за този телефон става въпрос:
https://www.technopolis.bg/bg/Smartfoni ... 1/p/508218

В Технополис цената му е:
128 GB памет - 659.00 €
256 GB памет - 735.00 €

Също така имай си в предвид, че няма слот за карта с памет (microSD). Телефонът е над бюджета, но си заслужава, защото е копактен. Единствено батерията му е куца, но екранът е малък

Иначе виж и A56. Той е по-добър и по-нов модел от A55. Също цената му е под максмилания бюджет на приятелката ти:
https://www.samsung.com/bg/smartphones/ ... 66bzaceue/

Не е задължително да се купува от сайта на Samsung. Може да се купи и от друг магазин :)
https://www.technopolis.bg/bg/Smartfoni ... E/p/506855

Имай в предвид, че отново няма слот за карта с памет и е препоръчително да се вземе този с по-голяма памет.

И още нещо. Кажи на твоята приятелка да не си взима телефони втора употреба Samsung от сайтове като OLX или обяви във Facebook. Има много измамници, които взимат Samsung телефон на лизинг от мобилен оператор, продават го на изгодна цена, спират да плащат лизинга и операторът заключва телефона, заради неплатени вноски.
Купувачът накрая пие една студена вода, защото телефонът е неизползваем, а на изманика нищо не му правят. Най-много да го осъдят, че не си е платил вноските, ама нищо не могат да му вземат, защото се води "социално слаб" и вече е със запори. Повечето от тези измамници са от един етнос, наркомани или хазартни типове...
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Благодаря!
Разгледах ги, но тъй като не съм разбирач, просто ще й препратя линковете. Да си избира и да си блъска главата.
Какво е това, че нямало слот за карта памет. Моят Redmi 13 не зная какво има, но си има карта. Как иначе работи?
На мен този от третия линк ми хареса и ако реша да сменям това чудо, което в момента ползвам - ще се насоча към него.

А, още един въпрос. Както има офиси на Redmi-то, няма ли офиси и на Samsung-а. Когато моят блокира в МОЛ-а до Икеята имаше магазинче за тях и те ми го оправиха.Според мен най-добре от такъв магазин и ако реша след време да купувам - ще търся техен магазин, а не Емаг или други по интернет с доставка.
Офтопик:
Просто сега ме чака да пръскам бора, че го нападнаха корояди и евентуално да го резна до една трета или до половината. Като проверявам оферти ще ми прябват бая пари, та телефона ще почака.Те тогава ще падне якото питане :toothy10: :toothy10:
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Mouse написа: Съб Мар 21, 2026 12:45 Какво е това, че нямало слот за карта памет. Моят Redmi 13 не зная какво има, но си има карта. Как иначе работи?
Карта памет, не SIM карта.
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Mozo написа: Съб Мар 21, 2026 13:27
Mouse написа: Съб Мар 21, 2026 12:45 Какво е това, че нямало слот за карта памет. Моят Redmi 13 не зная какво има, но си има карта. Как иначе работи?
Карта памет, не SIM карта.
И каква е ролята на тази карта-памет? Защо това е + към цената?
Аз ползвам телефона само за говорене, много рядко за други приложения. Има 1 тон някакви приложения, които не мога да изтрия, не ползвам, нито знам за какво са. Та за какво ми е тази карта, че да плащам повече да я има?
Въпросът ми сега е само принципен. Когато тръгна да търся какво да си купя за мен - тогава вече ще разпитвам подробно и ще търся помощ и насоки.
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Допълнително място е това :)
Изображение