Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Linux игри - подкарване и инсталиране
Re: Linux игри - подкарване и инсталиране
ако беше Канела а не Плазма, нямаше да спрем да четем за това

- Zeroadhesion
Евала, Ротшилд
Още си живееш в 2010-та, няма лошо.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Не, просто кажи-речи всеки ден гледам и слушам псувните на един собственик на 6750 XT, която по документи била по-добра от 3070 Ti (моята, демек), защото има повече VRAM, но шината ѝ е по-малка (моята е 256-битова, неговата е 192 бита), обаче като тръгнем да играем "World of Tanks" или "World of Warships", не дай боже да пуснем "Armored Warfare", той намалява всички настройки на средни, а ако реши да играе UE5 "Titan Quest 2", слага всичко на "low", за да изкяри 35 кадъра за малко, докато на всички изброени игри аз слагам всичко на макс-ултра-хипер-дупер настройка. При това той играе нейтив, а аз под линукс с посредници (wine & DXVK/VKD3D). Знам, че бозата е зле по принцип, ама чак пък толкова да е зле, та на 16-годишна игра да слагаш всичко на "средно", за да изкараш 35 кадъра, това не може да е само от уиндоуса.
Целият му компютър е АМД (дъно, професор, видеокарта) и като тръгнем да играем нещо в мултиплеър, пада голямо псуване по дискорда.
Единствените АМД-та, които за времето си се представяха повече от подобаващо и енвидия изобщо не можеше да се мери с тях и ще ги помня вечно, това са Radeon 9550 (преди HD серията), HD 6670 & HD 6770. Оттам нататък досега всичко що е АМД е леш.
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Наистина си живееш в миналото. Плюс това 6750 XT е еквивалент на 3070, ама без Ti, а това е една "мъничка" подробност. Не знам защо то правиш, честно. Лъжи на дребно, за да се изкараш прав. С KDE беше същото, не ти прави чест
Плюс това има значение марка, модел, също така процесорите дали ви се различават, дали не му е смарангясана инсталацията, нещата хич не са еднозначни. Вземаш тая карта, забучваш я на твоето РС и тестваш, след това с твоята - една и съща ОС, едни и същи компоненти, една и съща резолюция. Това е единственият реален тест.
Плюс това има значение марка, модел, също така процесорите дали ви се различават, дали не му е смарангясана инсталацията, нещата хич не са еднозначни. Вземаш тая карта, забучваш я на твоето РС и тестваш, след това с твоята - една и съща ОС, едни и същи компоненти, една и съща резолюция. Това е единственият реален тест.

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Той каза, че щял да си купува нов компютър, така че ще искам да ми даде картата за проба. Ти нали каза, че драйвърите били в ядрото, така че няма да се налага да си играя с непознати пакети. Но нямам големи надежди, че ще върви по-добре от енвидията. То, ако АМД-тата бяха толкова добри, нямаше нито телевизиите, нито фирмите, предоставящи IPTV, да ползват енвидия.
https://t.me/linuxtalkbg
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Зависи от модела, няма еднозначно положение. В случая тази е еквивалент на 3070 и я бие при някои заглавия, при други пада, общо взето са равни. Засега например AMD вади много по-голяма производителност под Linux при DX12 игрите, когато някога оправятпроблема, ще се доближи, но в момента просто мачкат.

не тръгва open tyrian-a
имам ги файловете ама пораде някаква причина не ги празнава

имам ги файловете ама пораде някаква причина не ги празнава

- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Пробвай да сложиш тази папка в ~/config и ми кажи дали тръгва:
https://dox.abv.bg/download?id=2db9930f89&code=1
Код за достъп:627243
https://dox.abv.bg/download?id=2db9930f89&code=1
Код за достъп:627243

пак същата история
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Много е странно, защото и при мен го правеше това, инсталирах пакета от Arch и тръгна:
https://aur.archlinux.org/packages/opentyrian2000
След това върнах от имидж и пак вървеше, без да имам инсталира пакета, иди го разбери...
Я пробвай първо да инсталираш Steam и да видим дали пък не е било от това. Иначе, ако инсталираш AUR пакета и тръгва. Другите необходими файлове са в играта, която си свалил и нищо друго не ти трябва.
https://aur.archlinux.org/packages/opentyrian2000
След това върнах от имидж и пак вървеше, без да имам инсталира пакета, иди го разбери...
Я пробвай първо да инсталираш Steam и да видим дали пък не е било от това. Иначе, ако инсталираш AUR пакета и тръгва. Другите необходими файлове са в играта, която си свалил и нищо друго не ти трябва.

предполагам няма начин арч пакет да стане за федора
имам Steam и protontricks и winetricks и пак същата работа
арча пак ще излезе по-хубав
имам Steam и protontricks и winetricks и пак същата работа
арча пак ще излезе по-хубав
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Ами, аз така я подкарах, сори, не знам друг начин
Мога да ти дам DosBox версията, но там не можеш да настроиш WASD за упраление.

няма ядове, Мозич
няма все да съм на Fedora, по-нататък ще мина на cachyos и пак ще пробвам
няма все да съм на Fedora, по-нататък ще мина на cachyos и пак ще пробвам
Този файл който е дал Mozo няма ли препратка към github да се свали zip архив със файловете да се разархивира и самите файлове да се заменят или добавят.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Проблем с grub след инсталиране на Arch Linux
от ArchEnemy » Чет Май 14, 2026 09:10 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 5 Отговори
- 75 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Съб Май 16, 2026 00:19
-
-
-
Иран скастри Тръмп за психологическите му игри със санкциите
от Mozo » Пон Юни 30, 2025 13:23 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 454 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Юни 30, 2025 13:23
-
-
-
Черна дупка на "Капитан Андреево": Игри, филми и сериали, вместо засилен контрол на тонове храни с пестициди
от Mozo » Сря Юни 03, 2026 11:28 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 4 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Юни 03, 2026 11:28
-
-
-
Избор на Linux дистрибуция
от iNfAmous93 » Нед Яну 04, 2026 12:18 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 73 Отговори
- 2541 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Вто Фев 03, 2026 13:38
-
-
-
Два EFI дяла на харда и инсталация на Linux
от blankcat » Чет Фев 12, 2026 01:56 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 20 Отговори
- 410 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
Вто Фев 17, 2026 11:31
-