Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Кой е тук, част поредна
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Re: Кой е тук, част поредна
Здравейте

Прочетено: 65983 пъти
Плъхолюбител

Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!

- elementaryos
- Почетен член

Добро утро

AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Здравейте
Върнах се от пазар в близкото село и се чудя и мая какво става в нашата държава с цените. Всичко гледа да се нагуши бързо-бързо, а контрол - никакъв. Не слушаайте какво ви лъжат по зомбивизора.
Домати: 5,42 евро
Краставици: 4,20 евро
Козунак: 3,90 евро
За доматите и краставиците не зная цените през миналата година по Великден, но за козунака знам. Купувам от един и същ магазин, един и същ козунак, от една и съща фирма. 2025 г.= 3,60 ЛВ, 2026 г. = 3,90 Е. Това в Бистрица, в обикноевен магазин, не нещо луксозно. Пазя и касовите бележки ако пак се съмнявате - да ги снимам.
Тъй като децата ще идват купих два домата и 1 краставица. Добре че имам лук в градината защото връзка от 5 стръка беше 1,02 евро.
Е, никакво увеличение няма, нали?
Дали заплатите ви станаха от Х лева на Х евро или от Х лв. са на 1/2 Х евро?
Пак ме убеждавайте колко съм тъпя, колко не съм права, колко съм заблудена, как не виждам цялата картина, която вие виждате.
Върнах се от пазар в близкото село и се чудя и мая какво става в нашата държава с цените. Всичко гледа да се нагуши бързо-бързо, а контрол - никакъв. Не слушаайте какво ви лъжат по зомбивизора.
Домати: 5,42 евро
Краставици: 4,20 евро
Козунак: 3,90 евро
За доматите и краставиците не зная цените през миналата година по Великден, но за козунака знам. Купувам от един и същ магазин, един и същ козунак, от една и съща фирма. 2025 г.= 3,60 ЛВ, 2026 г. = 3,90 Е. Това в Бистрица, в обикноевен магазин, не нещо луксозно. Пазя и касовите бележки ако пак се съмнявате - да ги снимам.
Тъй като децата ще идват купих два домата и 1 краставица. Добре че имам лук в градината защото връзка от 5 стръка беше 1,02 евро.
Е, никакво увеличение няма, нали?
Дали заплатите ви станаха от Х лева на Х евро или от Х лв. са на 1/2 Х евро?
Пак ме убеждавайте колко съм тъпя, колко не съм права, колко съм заблудена, как не виждам цялата картина, която вие виждате.
Офтопик:
Плъхолюбител

- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Има увеличение, но то се случи много преди декември. Еврото не е виновно за нищо, просто има яка спекула, която се случи преди приемането на еврото. Иначе ти казах - в Унгария и Румъния е много по-голяма инфлацията и без евро, та не е в еврото причината, стига рита срещу него, не е виновно с нищо. Значи, като има в Унгария и Ръмъния инфлация, не е виновно еврото, ама тук като има инфлация е виновно еврото. Цените се напомпаха много преди декември. И да, това е липса на контрол, защото нямаме читави органи, тук съм напълно съгласен
Иначе, в Кауфланд, колкото и да ги мразя, един козунак е левче:
https://moiatabroshura.bg/kaufland-kata ... ra-50078-0
В Т-Маркет колко са пет стръка лук?
https://tmarketonline.bg/product/presen-luk
В Pro-Market е още по-евтино:
В големите вериги цените почти не са мръднали, а има и доста надолу. Малките магазинчета и дюкянчета в момента ги правят тея свинщини, защото контролът върху тях е много по-труден.
Като не ти харесва цената при един търговец, отиваш при друг, никой не те кара да купуваш скъпото и по този начин да продължаваш да помпаш инфлацията. Не забравяй, че клиентът е най-големият коректив. Ама направили агнешкото 40 лева килото - е, няма да си купя, бе! Няма да ям, но няма да си купя. И ако всички направят така, ще видиш как ще стане 10 лева. Ама няма, българинът е тъп на галош! Това, че не се информираш и се хвърляш на първото, което видиш, е именно това, на което разчитат спекулантите. Е, кой ти е виновен? Еврото ли? Цените въобще не са това, което обявяваш. Това са квартални изедници, а не цената по принцип. Щото и мен могат да ме излъжат да дам 10лева за хляб, ама това не прави официално хляба 10 кинта, нали така?
И домат за 10 лева аз лично няма да си купя. Имаме тук малко магазинче през два блока, има разкошни домати за €3.
Иначе твоята работа е малко - купих си iPhone, ама ми е скъпо. Като ти е скъпо, не купуваш от тоя марка, отиваш на друга
Иначе, в Кауфланд, колкото и да ги мразя, един козунак е левче:
https://moiatabroshura.bg/kaufland-kata ... ra-50078-0
В Т-Маркет колко са пет стръка лук?
https://tmarketonline.bg/product/presen-luk
В Pro-Market е още по-евтино:
В големите вериги цените почти не са мръднали, а има и доста надолу. Малките магазинчета и дюкянчета в момента ги правят тея свинщини, защото контролът върху тях е много по-труден.
Като не ти харесва цената при един търговец, отиваш при друг, никой не те кара да купуваш скъпото и по този начин да продължаваш да помпаш инфлацията. Не забравяй, че клиентът е най-големият коректив. Ама направили агнешкото 40 лева килото - е, няма да си купя, бе! Няма да ям, но няма да си купя. И ако всички направят така, ще видиш как ще стане 10 лева. Ама няма, българинът е тъп на галош! Това, че не се информираш и се хвърляш на първото, което видиш, е именно това, на което разчитат спекулантите. Е, кой ти е виновен? Еврото ли? Цените въобще не са това, което обявяваш. Това са квартални изедници, а не цената по принцип. Щото и мен могат да ме излъжат да дам 10лева за хляб, ама това не прави официално хляба 10 кинта, нали така?
И домат за 10 лева аз лично няма да си купя. Имаме тук малко магазинче през два блока, има разкошни домати за €3.
Иначе твоята работа е малко - купих си iPhone, ама ми е скъпо. Като ти е скъпо, не купуваш от тоя марка, отиваш на друга

Аз ще напиша с правописни грешки от телефона и без очила щото дойдох да се порадвам на внучето, но принципът Мозо го е дал. Имам пример. От няколко години с братчеда си купуваме целогодишно плодове и зеленчуци от магазин във Враждебна където ни е сервизът. Цяла зима има вкусни домата, краставици, грозде без семки и ягоди с хубав вкус. Да, ама тая зима цените взеха да се вдигат и май доматите станаха 7 евро, по едно време ягодите бяха 12 евро, ами просто спряхме да купуваме от там. В по дълбоката зима пазарувам от фантастико щото на лидъл не са им хубави зеленчуците, а в последния месец на пазара, ценшта са наполовина от онзи магазин във Враждебна. Така вместо да имат двама клиенти редовно купуващи плодове и зеленчуци имат двама по малко, купувоме си вече само хляб и то не всеки ден и аз си купувам цигари защото на тях цената им е еднаква.
Та така, щато видиш че ти е скъпо сменяваш магазина не е като да няма магазини
Пък и доколкото си спомням преди време ти казах, че щато видиш такова безобразие, звънни на некой от трибуквените, КЗП, КЗК,НАП ще ги разкатаят.
Това че родните търгаши са спекуланти не значи, че еврото е виновно.
Зомбивизора не е виновен за нищо, има сайтове доказани в които могат да се проверят цените на борсите и да се сравнят с цените в магазините, така много лесно си проличава спекулата и кой е на принципа ден година храни. Същото щеше да бъде и ако си бяхме с левове, само че още по зле, защото бюджет нямаме, а тая втората война на дъртия псшхясъл негодник хептем щеше да убие левчето
Та така, щато видиш че ти е скъпо сменяваш магазина не е като да няма магазини
Пък и доколкото си спомням преди време ти казах, че щато видиш такова безобразие, звънни на некой от трибуквените, КЗП, КЗК,НАП ще ги разкатаят.
Това че родните търгаши са спекуланти не значи, че еврото е виновно.
Зомбивизора не е виновен за нищо, има сайтове доказани в които могат да се проверят цените на борсите и да се сравнят с цените в магазините, така много лесно си проличава спекулата и кой е на принципа ден година храни. Същото щеше да бъде и ако си бяхме с левове, само че още по зле, защото бюджет нямаме, а тая втората война на дъртия псшхясъл негодник хептем щеше да убие левчето
AsusVivoBook17
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Абсолютен факт, Не знам що като Орбан е огъзен към Москва и няма евро, търпи космическа инфлация и имат икономика, която боксува от години. Елементарни неща са това...Montoya написа: Пет Апр 10, 2026 20:54 Същото щеше да бъде и ако си бяхме с левове, само че още по зле, защото бюджет нямаме, а тая втората война на дъртия псшхясъл негодник хептем щеше да убие левчето

- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Мозо, нямам голям избор. В Бистрица и Горубляне цените са приблизително еднакви. Няма да ям козунак от Кауфланд, дори никога да кусна козунак. Не купувам хранителни продукти от голямите вериги.
Идеята не ми беше за еврото. Независимо дали съм за или против него, а за безумната спекула.
Два домата и една краставица не ме разориха, както и един козунак. Просто се чудя защо е тази спекула върху спекулата. И не идва спекулата от Ковида. Великден през 2025 не беше в локдайун и ти цитирах цената на козунака. Пак го избиваш на евро, на Унгария и Румъния. За Румъния не знам, но съседи се върнаха сега от Унгария и няма нищо общо от това, което ти казваш. Там си е нормално. Не боксуват и това от първа ръка, екскурзианти. Много четеш вестници ти, това е проблем. Па им и вярваш
Ограничила съм се до максимум, но не мога да ям боклуците от Европа.Просто пазарувам по-малко неща и в по-малко количество. Ограничавам се в моите си рамки. Не мрънкам, че не ми стигат парите, а че безсмислено се вдигат цените по празниците. Чувала съм, че "едно време на Запад" по празниците цените падали, но при нас е обратното. Надуват се.
Колкото до това - прав си абсолютно!
.
Идеята не ми беше за еврото. Независимо дали съм за или против него, а за безумната спекула.
Два домата и една краставица не ме разориха, както и един козунак. Просто се чудя защо е тази спекула върху спекулата. И не идва спекулата от Ковида. Великден през 2025 не беше в локдайун и ти цитирах цената на козунака. Пак го избиваш на евро, на Унгария и Румъния. За Румъния не знам, но съседи се върнаха сега от Унгария и няма нищо общо от това, което ти казваш. Там си е нормално. Не боксуват и това от първа ръка, екскурзианти. Много четеш вестници ти, това е проблем. Па им и вярваш
Ограничила съм се до максимум, но не мога да ям боклуците от Европа.Просто пазарувам по-малко неща и в по-малко количество. Ограничавам се в моите си рамки. Не мрънкам, че не ми стигат парите, а че безсмислено се вдигат цените по празниците. Чувала съм, че "едно време на Запад" по празниците цените падали, но при нас е обратното. Надуват се.
Колкото до това - прав си абсолютно!
Колкото до казаното от Монти: какво да докладвам? Цените са си изписани в евро и в левове. Демек те са както трябва и по закон.И ако всички направят така, ще видиш как ще стане 10 лева. Ама няма, българинът е тъп на галош!
Офтопик:
Плъхолюбител

Ти го спомена еврото в първото си мнение и попита дали ценште като са по две заплатите ни не са наполовин и затова и двамата се опитваме да ти обясним, че за спекулата не е виновно еврото а родния търгаш. Да, там на запад по празниците има промоции и ценште са дори и по ниски, ама тука сме у Бе Гето и всеки си прави каквото си поиска.
П.С Жцади се на трибуквените и кажи, абе в тоя магазин доматите са скъпи, краставиците са скъпи, козунакът е 3 пъти по скъп и им гледай сеира. Проверки се правят не само за обозначението на ценште на етикетите а и за необосновано вд3жане на цениге за спекула демек.
И последно, като не видиш не сядай зад волана изобщо, ще сгазиш някой чжвек, недай боже дете.
Обади се на сина ти да ти напазарува и да ти докара покупките, а ако не иска щото съм останал с впечатление че може и да не иска напиши ми на месинджър или вайбър какви покупки искаш, ще ти напазарувам и ще ти ги докарам до вас, само не шофирай щом не виждаш, напълно сериозен съм
П.С Жцади се на трибуквените и кажи, абе в тоя магазин доматите са скъпи, краставиците са скъпи, козунакът е 3 пъти по скъп и им гледай сеира. Проверки се правят не само за обозначението на ценште на етикетите а и за необосновано вд3жане на цениге за спекула демек.
И последно, като не видиш не сядай зад волана изобщо, ще сгазиш някой чжвек, недай боже дете.
Обади се на сина ти да ти напазарува и да ти докара покупките, а ако не иска щото съм останал с впечатление че може и да не иска напиши ми на месинджър или вайбър какви покупки искаш, ще ти напазарувам и ще ти ги докарам до вас, само не шофирай щом не виждаш, напълно сериозен съм
AsusVivoBook17
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Благодаря за всичко Монти
Вярно, че не съм във възторг от новата валута. Още ми е трудно с монетите. Светят, може би защото са нови или от друг материал, но все ги бъркам.
Е, виждам донякъде, а с всеки ден се оправям. Не шофирам просто така, а само когато се налага и то тук, около мен. Дето мога и със затворени очи да го мина след толкова години. Този път до Бистрица го пътувам от 18 годишна
.
Две съседки разбраха и предложиха да ми помагат, но не искам да ангажирам никого със себе си. Внимавам! Не го пиша просто така, а наистина съм изключително внимателна дори на познатия участък.
Синът ми, знаеш вятър го вее на бяла кобила, но предложи да ми напазарува и то баш от Кауфлант. От там няма да хапна нищо. Пробвала съм.
Благодаря за вниманието, трогната съм
Не се притеснавайте, добре съм.
Вярно, че не съм във възторг от новата валута. Още ми е трудно с монетите. Светят, може би защото са нови или от друг материал, но все ги бъркам.
Е, виждам донякъде, а с всеки ден се оправям. Не шофирам просто така, а само когато се налага и то тук, около мен. Дето мога и със затворени очи да го мина след толкова години. Този път до Бистрица го пътувам от 18 годишна
Две съседки разбраха и предложиха да ми помагат, но не искам да ангажирам никого със себе си. Внимавам! Не го пиша просто така, а наистина съм изключително внимателна дори на познатия участък.
Синът ми, знаеш вятър го вее на бяла кобила, но предложи да ми напазарува и то баш от Кауфлант. От там няма да хапна нищо. Пробвала съм.
Благодаря за вниманието, трогната съм
Не се притеснавайте, добре съм.
Плъхолюбител

- Mozo
- Skynet Cyber Unit

В Кауфланд има и много български стоки, та този нихилизъм е напълно излишен. Значи ти сама си правиш избора да купуваш скъпо, а след това се оплакваш
А на твоите туристи им дай една похвала от мен щом успяха да установят унгарската икономическа конюнктура с ходене дотам. Къде гледаха, към небето или говориха с финансовия министър?
Вземи се пообразовай малко:
https://www.dw.com/bg/zaso-ikonomikata- ... a-71412465
https://www.capital.bg/politika_i_ikono ... _na_erata/
Защо си мислиш, че Орбан ще загуби изборите този месец? Щото всичко е цветя и рози и хората му се кефят? Излез, моля те от този дезинформаицонен балон, направо не е истина колко си откъсната от действителността

Тоя тъпанар путинофил разказа майката на Унгария:
https://fakti.bg/world/944704-zashto-ik ... boka-kriza
То не става само с популистки сладки приказки да омайваш. Всички национилсти са един дол дренки, нямат капацитета и крайният резултат е винаги един и същ
А на твоите туристи им дай една похвала от мен щом успяха да установят унгарската икономическа конюнктура с ходене дотам. Къде гледаха, към небето или говориха с финансовия министър?
Вземи се пообразовай малко:
https://www.dw.com/bg/zaso-ikonomikata- ... a-71412465
https://www.capital.bg/politika_i_ikono ... _na_erata/
Защо си мислиш, че Орбан ще загуби изборите този месец? Щото всичко е цветя и рози и хората му се кефят? Излез, моля те от този дезинформаицонен балон, направо не е истина колко си откъсната от действителността
Тоя тъпанар путинофил разказа майката на Унгария:
https://fakti.bg/world/944704-zashto-ik ... boka-kriza
То не става само с популистки сладки приказки да омайваш. Всички национилсти са един дол дренки, нямат капацитета и крайният резултат е винаги един и същ

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Европейските борси с четвърта поредна сесия на повишения
от Mozo » Пет Май 22, 2026 11:50 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 2 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Май 22, 2026 11:50
-
-
-
Пътят на войната докрай: Поредна крачка на Путинова Русия по него (ОБЗОР - ВИДЕО)
от Mozo » Вто Яну 20, 2026 11:19 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 28 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Вто Яну 20, 2026 11:19
-
-
-
Поредна руска ракета уцели жилищен блок в Украйна. Тече преброяване на загиналите и ранените (ВИДЕО)
от Mozo » Пон Дек 01, 2025 12:52 » в Любопитни новини - 1 Отговори
- 141 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Дек 01, 2025 12:53
-
-
-
Метроавтобус заменя част от Линия 3 на метрото
от Mozo » Пон Май 11, 2026 13:16 » в Любопитни новини - 1 Отговори
- 11 Преглеждания
-