Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
MX Linux - кое как е [РЕШЕНА]
Re: MX Linux - кое как е
Е, като е чукча писател и творец - така ще е.
Щото ако сравним направеното от теб с Уйн, то се опитваш да обновиш 8 до 11 ударно.
Не било така, било от Виста на 11.
Прочетено: 4538 пъти
Щото ако сравним направеното от теб с Уйн, то се опитваш да обновиш 8 до 11 ударно.
Не било така, било от Виста на 11.
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Затова ролинг дистрибуция и всичко ток. Плюс това Fedora е доста нескопосана дистрибуция. Съжалявам, но винаги ми се чупи от нищото. Нещо, което не ми се случва никога с Arch и нито дори с Mint. Така че и изобрът на дистро е важен. А не знам какво толкова има файловият мениджър на Win7, което няма Dolphin, ама добре. Ще го приема просто за тролене. Dolphin е милион пъти по-добър дори от Filre Explorer в Windows 11.

Mozo, сложи едно XFE и ще видиш разликата. В тоя файлов мениджър има всичко! И снимки може да показва, и вграден текстов редактор има, и вграден архиватор, и дори .rpm пакетите инсталира сам, без да се налага да ползвам DNFDragora. Скролбаровете му са удобни, класически, а не тези модерни, тесни и криещи се гадости, всеки втори ред може да е с различен цвят на фона, за да различаваш по-добре атрибутите на всеки файл, всеки бутон е с ясно очертани граници, а не всичко слято, даже досадното съобщение, че работиш с root права липсва... И, слава тебе, господи, при двоен клик може да отваря всеки файл със съответната програма според разширението му!
Без Фашистбук от 27 Декември 1968 г. 
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Рядко виждам скрол барове:

Само в някакви диалогови прозорци, мога да кажа, че са от полу-нормалните
Разбирам, че използваш куцото Xfce, но при KDE можеш точно с един клик да си промениш скролбаровете на дебели и класически, малко по-модерни и пр.:

Същото важи и за бутоните, променят се според стила.
Dolphin също показва снимки
Това за всеки втори ред не го разбрах много, но дори и да го няма, за щастие засега не ми е трябвало.
Друго е интересно - не съм чувал Windows 7 да поддържа никоя от изброените от теб екстри, та малко се поизхвърли

Само в някакви диалогови прозорци, мога да кажа, че са от полу-нормалните

Същото важи и за бутоните, променят се според стила.
Dolphin също показва снимки
Това за всеки втори ред не го разбрах много, но дори и да го няма, за щастие засега не ми е трябвало.
Друго е интересно - не съм чувал Windows 7 да поддържа никоя от изброените от теб екстри, та малко се поизхвърли

Оцветяване на редовете да не схванеш - единия е стандарния цвят, следващия - по-различен и така за всеки ред за лесно открояване.
Аз пък такива "държава в държавата" не ги харесвам.
Селски, Начо Селски.
това MX Linux освен вградено конки нещо друго има ли дето да си заслужава инсталацията?
едно от добрите изпълнения на XFCE *out of the box*. Направили са го да изглежда доста добре в сравнение с *ванила/upstream* XFCERipeng написа: Пон Апр 27, 2026 10:28 това MX Linux освен вградено конки нещо друго има ли дето да си заслужава инсталацията?
spoiler:
не се разбираме много с конкиwannaBe написа: Пон Апр 27, 2026 11:15едно от добрите изпълнения на XFCE *out of the box*. Направили са го да изглежда доста добре в сравнение с *ванила/upstream* XFCERipeng написа: Пон Апр 27, 2026 10:28 това MX Linux освен вградено конки нещо друго има ли дето да си заслужава инсталацията?
spoiler:
ама аз възнамерявам да си сложа Omarchy
там всичко с писане става
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

И аз за това се сетих, ама после. Това го има от години при Dolphin и дори можеш да си настроймаш цветовете. Много обичам, когато някой просто не знае какво може Dolphin и разтяга локуми как нищо не ставало от него:бат-начо написа: Пон Апр 27, 2026 05:45 Оцветяване на редовете да не схванеш - единия е стандарния цвят, следващия - по-различен и така за всеки ред за лесно открояване.

Ужас и безумие

защо ужас бе Мозо?
цъкаш с клавиатурата ctrl + alt + b и отваряш браузъра, толкова ли и сложно?
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Избор на Linux дистрибуция
от iNfAmous93 » Нед Яну 04, 2026 12:18 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 73 Отговори
- 2545 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Вто Фев 03, 2026 13:38
-
-
-
Два EFI дяла на харда и инсталация на Linux
от blankcat » Чет Фев 12, 2026 01:56 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 20 Отговори
- 411 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
Вто Фев 17, 2026 11:31
-
-
-
Проблем с grub след инсталиране на Arch Linux
от ArchEnemy » Чет Май 14, 2026 09:10 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 5 Отговори
- 76 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Съб Май 16, 2026 00:19
-
-
-
Добавяне на хранилищата на CachyOS към съществуваща Arch Linux инсталация
от Mozo » Нед Юни 22, 2025 18:34 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 11 Отговори
- 1463 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
Чет Авг 07, 2025 13:40
-