Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
Re: Линукс лафче
Явно е трябвало да чакам повече време, след пет минути успя да стартира. След това вече стартира нормално. Вероятно има някакъв проблем при първото стартиране.
Прочетено: 632064 пъти
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Доста интересно
Pop OS най-зле (заради GNOME). Cachy се държи както винаги. В общи линии, за 2-3 кадъра, все тая.
Pop OS най-зле (заради GNOME). Cachy се държи както винаги. В общи линии, за 2-3 кадъра, все тая.

Cosmic? Или му викаш така защото е Гном пренаписан на Ръст
нормално трябва им време да го докарат прилично, по принцип онлайн го фалят, Росен, от форума, също има добри впечетления
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

То си е GNOME, все същата неудобна грозотия, че на всичкото отгоре и непроизводителна

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Намерих още един показател, по който линукс бие бозата: в дискорд, телеграм и други десктоп чат програми никнеймът ми изглежда така:

докато в Winblows показва просто квадратчета, вместо флага и трябва да правиш клизма и на winblows, и на програмата, за да покаже флаговете.
А в линукс не трябва да правиш нищо и си показва флаговете от раз.

докато в Winblows показва просто квадратчета, вместо флага и трябва да правиш клизма и на winblows, и на програмата, за да покаже флаговете.
А в линукс не трябва да правиш нищо и си показва флаговете от раз.
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
- ROKO__
- Ентусиаст

Поредната глупост от КДЕ сектант :>Mozo написа: Пет Май 15, 2026 01:34 То си е GNOME, все същата неудобна грозотия, че на всичкото отгоре и непроизводителна![]()
![]()
![]()
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 990 Pro 2TB NVME x2, Western Digital Red 1TB, Super Flower Leadex VII 1000W Platinum
ОС: Calculate Linux
ОС: Calculate Linux
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Мхм, аз съм сектант, който всекидневно плюя по KDE. Чудно, не съм видял нито веднъж да плюеш некадърния GNOME - сигурно си доста по-голям сектант от мен? Поне твоята логика говори именно това
Иначе те тестовете са показателни - KDE е най-производителната среда, а най-зле е GNOME. И не, не говорим за този тест, хората си пробват, интересуват се, не си затварят очите пред фактите
Иначе те тестовете са показателни - KDE е най-производителната среда, а най-зле е GNOME. И не, не говорим за този тест, хората си пробват, интересуват се, не си затварят очите пред фактите

има си силни страни Гном, не ги знам кои, но знам че ги има
със сигурност една от адекватните десктоп среди е
със сигурност една от адекватните десктоп среди е
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Е, кое ѝ е адекватното? Че по дефолт е тоталното извращение и е с най-ниска производителност ли? Трябва да си супер мазохист.

Ще ме накараш да изтества Гнома, имаше едно "китайче" добре натъкмено, почти му се бях навил.Mozo написа: Нед Май 17, 2026 01:56 Е, кое ѝ е адекватното? Че по дефолт е тоталното извращение и е с най-ниска производителност ли? Трябва да си супер мазохист.
За "по-малките братчета", дето са по-ниски от тревата, няма да търсим епитети.
Само че сега тествам Вин10/11лук с КДЕ - немските ръчички в дъ-то VailuxOS (то затова Мюних бил проблематичен с Линукс, така си го обяснявам - умни, та чак тъпи) и след малко free10 на XPQ4.
Селски, Начо Селски.
не е адекватна ама се чувства модернаMozo написа: Нед Май 17, 2026 01:56 Е, кое ѝ е адекватното? Че по дефолт е тоталното извращение и е с най-ниска производителност ли? Трябва да си супер мазохист.
повече харесвам KDE, има милион настройки, Gnome пък има милион добавки, тъй че е въпрос на вкус дали ще имаш много настройки които да ползваш (KDE) или ще имаш много добавки които да инсталираш (Gnome)
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Експериментче със 7zip за линукс
от Валсо » Нед Ное 02, 2025 19:35 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 4 Отговори
- 572 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Пет Ное 07, 2025 14:49
-
-
-
Колко гигабайта ви е линукс инсталацията?
от Валсо » Вто Сеп 09, 2025 22:35 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 20 Отговори
- 4900 Преглеждания
-
Последно мнение от stany
Съб Сеп 20, 2025 00:20
-
-
-
Одит на фирмени компютри с Линукс
от wannaBe » Вто Фев 24, 2026 19:41 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 15 Отговори
- 614 Преглеждания
-
Последно мнение от beggginer
Сря Мар 04, 2026 17:44
-
-
- 12 Отговори
- 780 Преглеждания
-
Последно мнение от ROKO__
Съб Ное 29, 2025 09:47
-
-
Undefault Opera в линукс - неудобното решение, което Опера изтри от форума им
от Валсо » Сря Яну 07, 2026 01:44 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 2 Отговори
- 180 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Сря Яну 07, 2026 04:58
-