Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

София - дупка до дупка, хартийка до хартийка

Споделен проблем - половин проблем.
Аватар
Kpuc
Тигърчо
Тигърчо

София - дупка до дупка, хартийка до хартийка

Мнение от Kpuc »

Гледах сега снимки на Девня - не видях дупки по пътищата, а по край тях чисто - няма прах, няма напластена земя до бордюра. И тревните площи са чисти - една хартийка не видях. Като съм ходил по други градове извън област София също е по-чистичко и там има дупчици, но по-малко.
Зачудих се защо в София положението е толкова зле. Ами тя е столицата, нали трябва да отразява най-добре положението в страната
Прочетено: 444 пъти
:обичам камината:
Аватар
Ми_ми
Адвокат на Дявола
Адвокат на Дявола

Re: София - дупка до дупка, хартийка до хартийка

Мнение от Ми_ми »

Нека не сравняваме София с който и да било малък или по-голям град =; Едно е да поддържаш един малък град, безлюден в сравнение със София, в която е съсредоточено цялото население на България, няма база за сравнение и трафикът, който води до разрушаване на улиците. А по отношение на боклуците......... ами ако всеки си хвърля отпадъците в указаните за това места няма да ги има по улиците, ноооо хора разни, възпитание различно и няма как да бъдат овладяни.

" Заговори, че да те видя." - Сократ

Аватар
Kpuc
Тигърчо
Тигърчо

Мнение от Kpuc »

Хубаво. Аз живея в малък град. Положението тук е същото както в София и около София
Аватар
Ми_ми
Адвокат на Дявола
Адвокат на Дявола

Мнение от Ми_ми »

Kpuc написа:Хубаво. Аз живея в малък град. Положението тук е същото както в София и около София
В кой малък град?

" Заговори, че да те видя." - Сократ

Аватар
kibo
Почетен член
Почетен член

Мнение от kibo »

И при нас си имаме дупчици. Днес ходих да се разправям със застрахователя, защото се огъна носача, амортисьора замина и интерколера се спука :evil: :evil:
Аватар
Ema
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от Ema »

Ми_ми написа:Нека не сравняваме София с който и да било малък или по-голям град =; Едно е да поддържаш един малък град, безлюден в сравнение със София, в която е съсредоточено цялото население на България, няма база за сравнение и трафикът, който води до разрушаване на улиците.
Защо да няма място за сравнение - щом има най-много коли(не са само провинциални колите там), има и най-много пари, най-много работна ръка...още повече пък, че и почти всички властимащи са там :roll: А пък и срамота столицата ни да е в такова положение. :evil:
P.S. Трафик има и по магистралите.
Изображение
Аватар
Kpuc
Тигърчо
Тигърчо

Мнение от Kpuc »

Ми_ми написа:
Kpuc написа:Хубаво. Аз живея в малък град. Положението тук е същото както в София и около София
В кой малък град?
Нови Искър
kibo написа:И при нас си имаме дупчици. Днес ходих да се разправям със застрахователя, защото се огъна носача, амортисьора замина и интерколера се спука :evil: :evil:
Ти от къде си?
Аз само една джанта изкривих и изхвърлих една нова гума преди половин година и оттогава вече не минавам от там. Ще видим докога ще заобикалям, защото нямат намерение да го оправят
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Имам чувството, че тази наглост няма граници...
Изображение
Mira13

Мнение от Mira13 »

Ми_ми написа:Нека не сравняваме София с който и да било малък или по-голям град =; Едно е да поддържаш един малък град, безлюден в сравнение със София, в която е съсредоточено цялото население на България, няма база за сравнение и трафикът, който води до разрушаване на улиците. А по отношение на боклуците......... ами ако всеки си хвърля отпадъците в указаните за това места няма да ги има по улиците, ноооо хора разни, възпитание различно и няма как да бъдат овладяни.
И защо да няма сравнение..как така да не може да се поддържа? :-k Хората как поддържат Москва(например) и многооо други големи градове :roll:
Аватар
kibo
Почетен член
Почетен член

Мнение от kibo »

Kpuc написа: Ти от къде си?
Русе
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

golden-fox написа:
Ми_ми написа:Нека не сравняваме София с който и да било малък или по-голям град =; Едно е да поддържаш един малък град, безлюден в сравнение със София, в която е съсредоточено цялото население на България, няма база за сравнение и трафикът, който води до разрушаване на улиците. А по отношение на боклуците......... ами ако всеки си хвърля отпадъците в указаните за това места няма да ги има по улиците, ноооо хора разни, възпитание различно и няма как да бъдат овладяни.
И защо да няма сравнение..как така да не може да се поддържа? :-k Хората как поддържат Москва(например) и многооо други големи градове :roll:
Ами, там нещата са малко по-различни... Във всяка нормална държава не плащаш данък по местоживеене, а по месторабота. Така пернишките, а и други тарикати нямаше да плащат в Перник, а щяха да плащат тук. А в момента те трошат софийската инфраструктура, а плащат данъците си в Перник, Хасково и Куртово Конаре. Ограничено е влизането с автомобили в града и в идеалния център. Не е ли със съответната регистрация за града, двадесет лева за влизане, за идеален център още десет. Ако не искаш, отиваш на паркинга на околовръстното за два лева на ден и хващай автобус №111. Нито един град не иска да приеме софийския боклук, който е наполовина сътворен от пришълци, които не плащат нито данък смет, нито данък сгради. Защото идва мамин-златен от Сусурлево, прави боклук със софиянци наравно, ама като си вземе отпуската си отива "вкъщи" и му е чистичко и плюе колко било мръсно в Софията. Гот, нали? Мога още много да говоря, но си вдигам излишно кръвното.
И да не забравяме все пак, че Москва е един от най-скъпите градове в света :съгласен: .
Изображение
Аватар
drumata
Черногледец Храбър
Черногледец Храбър
Обратна връзка:

Мнение от drumata »

А!
За дупки и хартийки имам да пиша отсега до свършека на деня!
Нито копаенето по улиците завършва с качествени ремонти след това или поне измиване на замърсените участъци, нито миенето на гумите на строителните машини се извършва вътре в обектите, в резултат на което по улиците потичат кални реки, които след като приключи безплатното къпане на пешеходците по маршрута им се превтъщат в прашни облаци, грижещи се за добрия външен вид на визираните вече мъченици, както и за по-доброто им дишане!
Сутринта, преминавайки през поредния завардил цяла улица "ремонт" на платното едва не бях отнесена от изкопната машина- имаше работници, подпрени на лопати, но нямаше никакви ограничителни знаци или ленти, или някой да беше казал- "оня дет' копа не гледа, оти си знае дека му е ръчката".
Тамъм заровят тея от енергото и идват да ровят от ВиК-то, след тях наред - телефони, кабели всекакви, кво ли не закопават. След това ремонтират!!! Вярно! В срок, ама без гаранция- след 2 седмици пропада.
И пешеходеца- в киша гази кал, в дъжд и да не я гази колите му я изсипват върху главата, тъй, че му е все едно. И върху тротоарите се натрупват пласт след пласт, засяват се тревички- полезно - зеленина, ама аз притичвам между паркиралите наполовина на тротоара коли и движещите се в лявата лента на платното. Ако е автобус огледалата му минават над главата ми, ама ако срещна маршрутка трябва да приклякам!
И не че имам джанти и шаси за трошене, ама обувките- в токчета не мож надзърна- ше се заклещи в някоя измислица с разклатени или потрошени плочки ( в случай че има тротоар) или между паветата на платното, където трябва да притичвам заради паркиралите по правилник- на 70 сантиметров тротоар как оставят по 1.5 метра до сградите не проумях никакси! И химическо, химическо- във дъждовно време ходя на работа със сак- дрехи за преобличане си нося, инак ката като изсъхне ми убиват на стола...
Утре може да ви попиша за боклуците, ама първо ще събера хартийките и кофичките, които вятърът е довял пред нас...
Изображение
Изображение

Има мъже, които с красноречието си превъзхождат жените, но нито един мъж не притежава красноречието на женските очи!
Артур
Начинаещ

Мнение от Артур »

Абе вас столичани, Станишев не ви ли изчисти? Нали ви даде десет милиона, та и кризисен щаб ви спретна. Или
парите са заминали предизборно за Столипиново?
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ако трябва да съм честен, поизчистиха, ама що чакаха 20 години, за работа, която се видя, че свършиха за пет дни? А и за съжаление, дупките не са в ресора на Кризисния щаб...
Изображение
Аватар
videania
Доктор
Доктор

Мнение от videania »

:wave: :-k Единственият начин да се изчисти и закърпят дупките е в празнични дни-общината и фирмите по почистване и ремонт да Не почиват,а да използват опразването на града,за да свършат работата си-нали "Софиянци "си отиват "у дома" и сред природата! :hello1:
Изображение

Ако животът беше лесен, нямаше да започва с плач.

http://www.vbox7.com/play:822742e3
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Лафчета, лични проблеми, въпроси и още”