Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Чуждоезиково обучение
Чуждоезиково обучение
Да Ви попитам какво мислите относно чуждия език .. Дали в днешно време без него ще можем да се реализираме . Всеки втори казва , че без него неможем .. Вие какво мислите ?
Примерно : Защо е нужно на едни главен счетоводител английски ?
Много чудно ми стана като срешнах още куп специалности не свързани с общуването на чужд език , а практиката и уменията на човека .. Давам пример за счетоводите понеже се интересувах какво изискват ..
Аз съм твърдо ЗА чуждия език , но понякога той може да не даде възможност на гении в специалност математика да си покаже уменията понеже не знае английски .
Прочетено: 217 пъти
Примерно : Защо е нужно на едни главен счетоводител английски ?
Много чудно ми стана като срешнах още куп специалности не свързани с общуването на чужд език , а практиката и уменията на човека .. Давам пример за счетоводите понеже се интересувах какво изискват ..
Аз съм твърдо ЗА чуждия език , но понякога той може да не даде възможност на гении в специалност математика да си покаже уменията понеже не знае английски .
http://angliiskiezik.info - БЪРЗО И ЛЕСНО НАУЧАВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК !
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: Чуждоезиково обучение
Има професии, при които е задължително. Според мен е полезно, най-малкото, защото информацията в Интернет е милиони пъти повече на английски, отколкото на бълргарски 

-
Ичиргу БоилаІ
- Редовен потребител

Преди години сме с едно приятелче в "Албена" ( ергени, правещи се на свалячи).
Сутрин, пием кафе. Наоколо щъкат унгарци, категорически отказващи да говорят друг език, освен английски. След няколко обяснения кое, какво е, приятелчето ми се впуска в едно многословно, сложносъставно изречение (на английски). Изобщо не го слушам.
На масата сядат две блондинки. Като слезли от постер! Проглеждам!
Те аха-аха да проговорят. Питат нещо на български. Отговарям.
След което, едната: "Йееееее, м,чи тука ко, то сиеки първи ниемиец, сиеки втори - софиениец"!
Другата: "М,ко, ай си върим"!
Задавих се с кафето!!!
Сутрин, пием кафе. Наоколо щъкат унгарци, категорически отказващи да говорят друг език, освен английски. След няколко обяснения кое, какво е, приятелчето ми се впуска в едно многословно, сложносъставно изречение (на английски). Изобщо не го слушам.
След което, едната: "Йееееее, м,чи тука ко, то сиеки първи ниемиец, сиеки втори - софиениец"!
Задавих се с кафето!!!
- MalamiR
- Металист

Подкрепям мнението на Мозо!Mozo написа:Има професии, при които е задължително. Според мен е полезно, най-малкото, защото информацията в Интернет е милиони пъти повече на английски, отколкото на бълргарски
Throw me to the wolves and I will return leading the pack!
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

АхахахааИчиргу БоилаІ написа:Преди години сме с едно приятелче в "Албена" ( ергени, правещи се на свалячи).
Задавих се с кафето!!!
Vesselin написа:Подкрепям мнението на Мозо!Mozo написа:Има професии, при които е задължително. Според мен е полезно, най-малкото, защото информацията в Интернет е милиони пъти повече на английски, отколкото на бълргарскиОще повече, че голяма част от програмите нямат езиков пакет на български и ако искаш да ги разбереш, трябва да знаеш я руски, я английски или някой друг език.
АхахахааИчиргу БоилаІ написа:Преди години сме с едно приятелче в "Албена" ( ергени, правещи се на свалячи).
Задавих се с кафето!!!

- Stoiedno
- Пристрастéн

- Обратна връзка:
В годините на Интернет-а, размяната на знания, опит и информация между хората по целия свят е по-лесна от всякога. Единствената пречка остава, възможността да ползваме чужди езици. При такива обстоятелства, няма област от човешкото познание и дейност, в която да не можеш да приложиш познанията си в език, различен от матерния.
Професията ми изисква задължително използване на английски, справям се доста добре с руския, а за собствено удоволствие, започвам да уча испански.
П.П. За сега, нямам намерение да уча китайски.
Професията ми изисква задължително използване на английски, справям се доста добре с руския, а за собствено удоволствие, започвам да уча испански.
42
Прав си ! Единственото , което ни пречи да комуникираме свободно из света е езика . Традициите и другите неща ,които следват идват след като научим езика на някоя държава .Stoiedno написа:В годините на Интернет-а, размяната на знания, опит и информация между хората по целия свят е по-лесна от всякога. Единствената пречка остава, възможността да ползваме чужди езици. При такива обстоятелства, няма област от човешкото познание и дейност, в която да не можеш да приложиш познанията си в език, различен от матерния.
Нещо , което ми спомена прадядо ми ( участник във втората световна война ) " за тоз , които знаеше езика им ..за него нямаше война .. където и да отиде беше приет .. защо ли ? Той общуваше с тях и те го приемаха за приятел ,а не за враг "
А относно за нас .. забелязах , че с изучаването на чужд език .. ние усъвършенстваме собствения език .
http://angliiskiezik.info - БЪРЗО И ЛЕСНО НАУЧАВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК !
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Учители настояват: Да не се пипа езиковото обучение
от Mozo » Пон Дек 15, 2025 12:32 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 72 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Дек 15, 2025 12:32
-
-
-
400 000 поляци ще преминат военно обучение през 2026 г.
от Mozo » Пет Ное 07, 2025 13:12 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 131 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Ное 07, 2025 13:12
-