Е някой денннннн когато имам пари да си купя друг или си купя по-мощен този ще е за пробванеMozo написа:Е, аз таман тръгнах да обяснявам. Ти си преценяваш
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Овърклок
- LeoZhekov
- Дарител

- Обратна връзка:
Re: Овърклок
Махаш ба(к)терията на дъното, слагаш я пак и БИОС-ът си връща фабричните настройки.Leo21 написа:Супер. А как да го сторя?
- MalamiR
- Металист

Лео, по-добре не се занимавай като не разбираш. 
Най-добре ще е да си вземеш нов комп с по-мощен процесор. Лично аз не съм фен на овърклока.
Най-добре ще е да си вземеш нов комп с по-мощен процесор. Лично аз не съм фен на овърклока.
Throw me to the wolves and I will return leading the pack!
Е, да. Но поне в моя случай единствената настройка в БИОС, която съм е правил е клокването, а това не ми е проблем да го направя пак ако се наложи.Mozo написа:И всички други настройки, които са били направени. Мен това не ме устройва
И най-добре да е с интелски процесор, защото настройките за клокване на Интел са доста по-лесни и по-разбираеми от тези на АМД и следователно могат да се правят и от най-големия лаик в тази област. Поне на моето дъно аз трябва да бърникам само една настройка за процесора, а останалите неща компютърът си ги настройва автоматично според профила, който съм избрал.MalamiR написа:Лео, по-добре не се занимавай като не разбираш.
Преди няколко дни се опитах да клокна АМД процесор и нищо, ама съвсем нищичко не разбрах от менютата и настройките по него и се отказах.
Повикай човек, който разбира от тези работи, за да не те боли после главата.Една година по коледните празници се правих на овърклокър и резултата беше 10 дена без компютър,и с дискове на най-новото NFS.Човека ще ти го направи както си му е реда, ще се почерпите по няколко бири, и по живо, по здраво.
- LeoZhekov
- Дарител

- Обратна връзка:
Мерси за съвета, но се отказах.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Само една настройка за клокаrado84 написа:Е, да. Но поне в моя случай единствената настройка в БИОС, която съм е правил е клокването, а това не ми е проблем да го направя пак ако се наложи.Mozo написа:И всички други настройки, които са били направени. Мен това не ме устройва
Това зависи от БИОС - а, а не от чипсета. Концепцията е една и съща и при АМД, и при Интелrado84 написа:И най-добре да е с интелски процесор, защото настройките за клокване на Интел са доста по-лесни и по-разбираеми от тези на АМД и следователно могат да се правят и от най-големия лаик в тази област. Поне на моето дъно аз трябва да бърникам само една настройка за процесора, а останалите неща компютърът си ги настройва автоматично според профила, който съм избрал.
Преди няколко дни се опитах да клокна АМД процесор и нищо, ама съвсем нищичко не разбрах от менютата и настройките по него и се отказах.

Вероятно е така. Но да се ъпдейтва биос е опасна работа, така че по-добре с Интел. Аз съм малко пристрАстен към Интел, де, ама карай. 
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Сега пък къде намеси ъпдейт на БИОС
. Аз само на новото ми дъно съм го флашвал шест пъти. Няма нищо страшно 

ФлЯш, ъпдейт - викай му както искаш. Все едно и също е. 
Защото ти спомена версията на БИОС. И ако не ти харесва версията на БИОС с настройките, които има, то ти остават 2 варианта - или фляш, или нов компир.