Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Овърклок

feed Процесор, дънна платка, видео карта, RAM памет, захранващ блок, твърд диск, компютърна кутия.
Аватар
LeoZhekov
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Re: Овърклок

Мнение от LeoZhekov »

Mozo написа:Е, аз таман тръгнах да обяснявам :) . Ти си преценяваш :thumbright:
Е някой денннннн когато имам пари да си купя друг или си купя по-мощен този ще е за пробване :mrgreen:
Прочетено: 523 пъти
rado84
VIP
VIP

Мнение от rado84 »

Leo21 написа:Супер. А как да го сторя?
Махаш ба(к)терията на дъното, слагаш я пак и БИОС-ът си връща фабричните настройки. ;)
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

И всички други настройки, които са били направени. Мен това не ме устройва :)
Изображение
Аватар
MalamiR
Металист
Металист

Мнение от MalamiR »

Лео, по-добре не се занимавай като не разбираш. ;)
Най-добре ще е да си вземеш нов комп с по-мощен процесор. Лично аз не съм фен на овърклока. :thumbright:

Throw me to the wolves and I will return leading the pack!

rado84
VIP
VIP

Мнение от rado84 »

Mozo написа:И всички други настройки, които са били направени. Мен това не ме устройва :)
Е, да. Но поне в моя случай единствената настройка в БИОС, която съм е правил е клокването, а това не ми е проблем да го направя пак ако се наложи.
MalamiR написа:Лео, по-добре не се занимавай като не разбираш. ;)
Най-добре ще е да си вземеш нов комп с по-мощен процесор. Лично аз не съм фен на овърклока. :thumbright:
И най-добре да е с интелски процесор, защото настройките за клокване на Интел са доста по-лесни и по-разбираеми от тези на АМД и следователно могат да се правят и от най-големия лаик в тази област. Поне на моето дъно аз трябва да бърникам само една настройка за процесора, а останалите неща компютърът си ги настройва автоматично според профила, който съм избрал.
Преди няколко дни се опитах да клокна АМД процесор и нищо, ама съвсем нищичко не разбрах от менютата и настройките по него и се отказах.
Ivan0v
Машина
Машина

Мнение от Ivan0v »

Повикай човек, който разбира от тези работи, за да не те боли после главата.Една година по коледните празници се правих на овърклокър и резултата беше 10 дена без компютър,и с дискове на най-новото NFS.Човека ще ти го направи както си му е реда, ще се почерпите по няколко бири, и по живо, по здраво.
Аватар
LeoZhekov
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от LeoZhekov »

Мерси за съвета, но се отказах.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

rado84 написа:
Mozo написа:И всички други настройки, които са били направени. Мен това не ме устройва :)
Е, да. Но поне в моя случай единствената настройка в БИОС, която съм е правил е клокването, а това не ми е проблем да го направя пак ако се наложи.
Само една настройка за клока :shock: :shock: :shock: . Ти си някакъв уникален минималист :toothy10: :toothy10: :toothy10: . А поне при спиране на ток настройката не си ли пипнал 8-[
rado84 написа:И най-добре да е с интелски процесор, защото настройките за клокване на Интел са доста по-лесни и по-разбираеми от тези на АМД и следователно могат да се правят и от най-големия лаик в тази област. Поне на моето дъно аз трябва да бърникам само една настройка за процесора, а останалите неща компютърът си ги настройва автоматично според профила, който съм избрал.
Преди няколко дни се опитах да клокна АМД процесор и нищо, ама съвсем нищичко не разбрах от менютата и настройките по него и се отказах.
Това зависи от БИОС - а, а не от чипсета. Концепцията е една и съща и при АМД, и при Интел :thumbright:
Изображение
rado84
VIP
VIP

Мнение от rado84 »

Вероятно е така. Но да се ъпдейтва биос е опасна работа, така че по-добре с Интел. Аз съм малко пристрАстен към Интел, де, ама карай. smst
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Сега пък къде намеси ъпдейт на БИОС 8-[ . Аз само на новото ми дъно съм го флашвал шест пъти. Няма нищо страшно :mrgreen:
Изображение
rado84
VIP
VIP

Мнение от rado84 »

ФлЯш, ъпдейт - викай му както искаш. Все едно и също е. :p
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Да де, ама защо стигнахме до флашване не разбрах :-s
Изображение
rado84
VIP
VIP

Мнение от rado84 »

Защото ти спомена версията на БИОС. И ако не ти харесва версията на БИОС с настройките, които има, то ти остават 2 варианта - или фляш, или нов компир.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Не версията, а видът на БИОС - а. Има различни производители на БИОС, ако не знаеш :p :p :p
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

Обратно към “Хардуер”