Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

6 онлайн услуги за проверка на скоростта на интернет

feed Новини и полезни съвети, свързани с Интернет.
Нова тема Публикувай отговор
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка

6 онлайн услуги за проверка на скоростта на интернет

Мнение от Kotkata68 »

Изображение
Всички потребители по света имат проблем със скоростта на интернет, който техните доставчици им предлагат. Проблемът се състои в това, че не получаваме обещаната скорост, и това може лесно да се докаже ако проверим скоростта на връзката си.

Разбира се, всеки интернет доставчик ще ви опонира с тезата, че връзката, която предлага е посочена с максималните си стойности, а това означава, че през по-голямата част от времето може би няма да се ползвате от тях.

Ако искате да проверявате периодично скоростта, за да се уверите, че вашият доставчик не ви лъже, и действително успява през определен период от времето да ви предложи скоростта, за която сте подписали договор с него, вижте предложенията на Axleration как може да стане това.

Става въпрос за 6 онлайн услуги, от които да изберете онази, която е най-подходяща за вашите цели. Въпреки че има стотици сайтове за това, предложенията тук са за най-добрите услуги.

1. SpeedTest
Този сайт се счита за нйа-добрият от всички. Speedtest изпраща тестов сигнал (ping) до сървър от дадена локация, и вие можете да видите каква е скоростта на изпращане (upload) и получаване (download) на данни.

2. DSL Reports
DSL Reports предлага най-различни тестове за скоростта на интернет, като сред тях има един на Flash, един на Java, и един на JavaScript за мобилни телефони. Тази услуга предлага едни от най-добрите резултати, и ако работите с клиенти от САЩ, може да ви бъде много полезна, тъй като тестовите сървъри се намират там.

3. Speakeasy Speedtest
Speakeasy Speedtest използва същия софтуер, който използва и от Speedtest. Резултатите са почти същите, тъй като и двете услуги използват едни и същи методи. Разликата е единствено в това, че Speedtest е услуга на Ookla, компанията, която притежава и софтуера, а Speakeasy Speedtest е собственост на друга компания.

4. Pingtest
Pingtest е друг продукт на Ookla, който е базиран на Java, и има малко повече функции от Speedtest. Услугата показва изпратените и получени пакети, както и процентът на загубените пакети. Освен това, Pingtest прави регулярни оценки на вашия интернет доставчик (ISP).

5. Speed.io
Speed.io функционира по идентичен начин като останалите услуги от този тип, но има по различен интерфейс. Услугата показва кой браузър използвате, както и броят на връзките в мрежата ви. Това прави Speed.io особено полезна в случаите, когато искате да знаете броя на свързаните в Wi-Fi мрежата ви устройства.

6. TestMy
TestMy работи на същия принцип като SpeedTest. Услугата показва скоростта на връзката в графичен вид, подобно на резултатите от електрокардиограма. По този начин можете да следите за спадовете и възходите в скоростта на връзката ви.

b2bnews.bg
Прочетено: 28476 пъти

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!

rado84
VIP
VIP

Re: 6 онлайн услуги за проверка на скоростта на интернет

Мнение от rado84 »

Другите не съм ги пробвал, но speedtest бих казал, че е най-загубеният сайт. Пингва само до един определен сървър, а ако сървърът има някакви ограничения на скоростите, то ще си видиш реалните скорости на куково лято. А като си пусна да свалям нещо дали ще е от САЩ или от България, после се оказва, че скоростите на нета ми са далеч по-високи от тези, които показва speedtest. :roll:
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Имаш право на избор между различни сървъри, това едно. Отделно, че само и единствено този сайт ми измерва коректно скоростта. Другите са някаква пародия :thumbright:
Изображение
rado84
VIP
VIP

Мнение от rado84 »

Да, можеш да избираш различни сървъри, но само тези, които админите на сайта са решили. Ако искаш да тестваш до определен сървър в Канада, примерно, духаш супата.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

То няма и смисъл, защото няма да има нищо общо с реалността. Да не говорим, че другите имат избор, ама само в САЩ, примерно, а тук хората ти дават възможност да пробваш БГ сървър. Разликата е огромна :thumbright:
Изображение
rado84
VIP
VIP

Мнение от rado84 »

Че аз и сам мога да си пробвам БГ сървър. Дата.бг, например. От дата.бг свалянето започва от 9 МБ/сек. и ако файлът е по-големичък стига до 42000 КБ/сек., че и повече. А ако вярвам на спийдтеста, то максималната ми скорост на сваляне е не повече от 3,127 МБ/сек. от БГ сървър.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Не знаех, че сървърът на датата е сертифициран като еталон :p :p :p
Изображение
rado84
VIP
VIP

Мнение от rado84 »

Не се прави на ударен. Сървърите на дата.бг нямат лимити за даунлоуд и ъплоуд скоростите, докато мизерните сървъри на Виваком, Ментел и другите няколко в сайта на спийдтест имат и затова не стават за измерване на скорости.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Нямат, разбира се :) На мен си ми отчитат до мегабайт.
Изображение
rado84
VIP
VIP

Мнение от rado84 »

Или ти е мизерен нетът (особено ако е Мегалан), или не отчитат правилно. Няма как да ме убедиш, че спийдтест е точен, след като от цял свят свалям с 9-12 МБ/сек. (с изключение на free file хостовете като mediafire, примерно), а от българските сървъри в спийдтест - с максимум 3 МБ, според спийдтест. Един френд си направи вкъщи фтп сървър, за който ми даде юзър и парола и на неговия компир качвам и свалям с колкото свалям и качвам по цял свят - 9-12 даунлоуд и 5-6 МБ ъплоуд. От японски сайт едно MMORPG от 8.5 ГБ го свалих със скорост малко над 9000 КБ/сек. Човек от Австралия ми праща по скайп имиджа на модифицирания от самия него Most Wanted и въпреки че я праща от майната си и минава през скайп сървърите на Майкрософт в САЩ - пак свалянето не пада под 6 МБ/сек.
А ако разцъкам (което съм и правил) всички дадени в спийдтест сървъри в САЩ, Канада и Австралия - до един показват не повече от мегабайт и половина даунлоуд и няк'ви мизерни килобайти за ъплоуд.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Нямам представа, но съм забелязал, че си цар на проблемите :mrgreen: И не казвай на друго място, че нетът на Мегалан е мизерен, за да не ти се смеят :p
Изображение
Аватар
sko4
Я елате пиленца при батко...

Мнение от sko4 »

Този спийтест как го оценявате ? Имам и други, но са на другия комп, не ми се включва сега .
http://speedtest.blizoo.bg/
Старостта не е порок , порок е глупостта !
Аватар
sko4

Мнение от sko4 »

Ето и моята скорост, не е от най добрите, доволен съм. На АДСЛ, Виваком.
Изображение
Старостта не е порок , порок е глупостта !
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Готин е тоя тест :)

Изображение
Офтопик:
И ти ли, Бруте, с тоя Хром :sad:
Изображение
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Добро е :mrgreen: Снимам с телефона, че има някакъв бъг и не мога да правя скрийншоти на flash player. :lol:

Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Интернет свят”