Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Всичко за: Ubuntu
- Gangosan
- Начинаещ
- Обратна връзка:
Re: Всичко за: Ubuntu
Блажено е флашването
управи се след флаш сега ме е страх да му сложа линукс интересно каква ли е причината много бъгав се оказа или ми бутна биоса не знам но след втория рестарт с тоя линукс ми изчезна звука и мисля че и тогава почна да свети много ярко дисплея странна работа но щом след флаш на биос се управи мисля че ми е базикнало биоса по някакъв начин

Прочетено: 46649 пъти
- Gangosan
- Начинаещ
- Обратна връзка:
Мерси много въпроси породи това поведение на компа в мен, но останаха без отговор нищо важното е че крайнбия резултат е положителен 
За да не пускам нова тема ще питам тук.
Понеже скоро ще трябва да ида в обществено безполезен интернет клуб извън София, където са с Уиндоус и чиито компири са известен безкраен извор на вируси и мисля да кача Линукс на флашката и да го ползвам като liveCD там. Да си кибича в нета под Линукс докато наш'те си свършат работата по селската администрация, а не под задръстения им от вируси Уиндоус Секс Пи. ИСО-то с Линукса е по-малко от 960 МБ, което е максимумът на флашката. Въпросът ми е този - ако след "инсталирането" на Линукс ИСО-то върху флашката остане място и пусна USB Dummy Protect да запълни оставащото място, Линукс после дали ще тръгне?
Понеже скоро ще трябва да ида в обществено безполезен интернет клуб извън София, където са с Уиндоус и чиито компири са известен безкраен извор на вируси и мисля да кача Линукс на флашката и да го ползвам като liveCD там. Да си кибича в нета под Линукс докато наш'те си свършат работата по селската администрация, а не под задръстения им от вируси Уиндоус Секс Пи. ИСО-то с Линукса е по-малко от 960 МБ, което е максимумът на флашката. Въпросът ми е този - ако след "инсталирането" на Линукс ИСО-то върху флашката остане място и пусна USB Dummy Protect да запълни оставащото място, Линукс после дали ще тръгне?
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Освен да пробваш, но ме съмнява, защото има доста темп файлове и фолдъри, които се използват и постоянно се пише по тях.

Вече си имам любима Линукс програма.
Казва се PlayOnLinux.

- Zeroadhesion
Еййй, повдигна античната тема, как не те е срам?
Тя при мен все най-отгоре си стои, къде съм я повдигнал?
А се чудех къде да го напиша, 'щото т'ва е един вид Линукс спам.
- Zeroadhesion
Верно, че темата беше закачена. Нищо. 
- Nibelung
- Философ с чук в ръка

Кажи ми едно "благодаря", беrado84 написа:Вече си имам любима Линукс програма.Казва се PlayOnLinux.
![]()
![]()
Ний тука сички парле ву франсе

Благодаря.Nibelung написа:Кажи ми едно "благодаря", беrado84 написа:Вече си имам любима Линукс програма.Казва се PlayOnLinux.
![]()
![]()
Оди виж въпроса за шрифта в терминала, че гугъл не изкара нищо смислено като резултат.
-
tornadozzer
- Начинаещ
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Първо си инсталирай smooth-tasks2. Не, че не става и с обикновения таск мениджър, но smooth-tasks2 е с много повече опции и обектите в него не стоят с оня гаден сив и белезникав шрифт, който се наблюдава и при теб. Това беше встрани. По питането ти:
Натискаш Panel Tool Box, за да отключиш панела (най-вдясно полукръга):

След това слагаш мишката върху обекта, който искаш да местиш, без да натискаш, докато се появи точка с четири стрелки и обяснение какво е това, върху което си ховърнал:

И след това с drag & drop или по нашему, влачене, си я местиш накъдето искаш. След като я сложиш където искаш, натискаш пак най-вдясно върху Panel Tool Box, за да излезеш от edit режима
Натискаш Panel Tool Box, за да отключиш панела (най-вдясно полукръга):
След това слагаш мишката върху обекта, който искаш да местиш, без да натискаш, докато се появи точка с четири стрелки и обяснение какво е това, върху което си ховърнал:
И след това с drag & drop или по нашему, влачене, си я местиш накъдето искаш. След като я сложиш където искаш, натискаш пак най-вдясно върху Panel Tool Box, за да излезеш от edit режима

-
tornadozzer
- Начинаещ
Много благодаря за разясненията.Би ли споделил как точно да инсталирам smooth tasks, защото опитвам по начина в readme файла, но вади тази грешка;
make: *** No targets specified and no makefile found. Stop.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Development Branch- Ubuntu при изключване
от wannaBe » Пет Авг 22, 2025 12:14 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 5 Отговори
- 1667 Преглеждания
-
Последно мнение от wannaBe
Сря Авг 27, 2025 13:48
-
-
-
ИПИ: 10-15% поскъване при някои храни, иначе всичко е наред
от Mozo » Вто Фев 17, 2026 11:45 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 26 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo